Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez drago68 » 16 wrz 2013, o 19:45

wozniaku napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pisałem już o tym i potwierdzę jeszcze raz.
Mam konto osobiste PLN w Alior Sync i dodatkowo założone konto walutowe w USD wraz z kartami odpowiednio w PLN i USD .
Konto PLN + konto USD+ karty PLN i USD = 0 zł opłat !!! za prowadzenie konta i płatności kartami Są to karty DEBIT MasterCard.
Płaciłem już kilka razy, ostatnio nawet 09.09 na aliexpressie i nigdy nie miałem z tym problemów !!!
Czy na koncie walutowym masz $ ??
Może płaciłeś kartą z konta PLN, a tam nie masz środków, był już taki przypadek ,że pomylono karty.
Czy masz aktywowaną kartę do danego konta walutowego?
Czy dobrze podałeś dane karty?
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez marx » 16 wrz 2013, o 22:20

kup coś za 3 dolary np myszkę do kompa lub coś tanszego, jak przejdzie pierwszy zakup kolejne też beda akceptowane.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez hasek » 17 wrz 2013, o 00:14

wozniaku napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam,
wczoraj zamówiłem na ALI fona i miałem podobny problem z płatnością, próbowałem kart z 2 różnych banków i lipa. Wkurzyłem się i zapłaciłem przelewem (trochę wtopiłem bo już mam 34zł prowizji i kosztów, a w dodatku skopałem wniosek i pokryję koszty dalszych przelewów... cóż życie), a przed chwilą odkryłem, że limit do transakcji internetowych miałem ustawiony na karcie na 0zł. Sprawdź u siebie w ustawieniach karty jak masz limity poustawiane, może to pomoże.
hasek

Telefon:: samsung

Postprzez and79 » 17 wrz 2013, o 04:23

Do wszystkich co nie wiedza jak płacić na ali. Przeczytajcie temat od początku i wszystko będzie jasne. No ale jak ktoś nie rozumie co to jest przelew, a płatność kartą w necie to ja wymiękam (jakby przeczytali temat od początku to by wiedzieli).
and79

Pochwały: 2

Postprzez marx » 17 wrz 2013, o 09:50

część ludzi czyta od końca a wystarczy pierwsze 5 stron i wszystko jasne
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez bubik91 » 17 wrz 2013, o 10:58

Najlepszy sposób to Karta wirtualna
Zakładamy e-konto w mBank za 0 zł
Zamawiamy e-karte którą płacimy jak kredytowa tylko my ją sami doładowujemy za tyle ile chcemy
Opłata za karte to 25 zł rocznie najlepiej wybrać karte w dolarach.

Bardzo wygodny i łatwy sposób :)
bubik91

Telefon:: nokia

Postprzez wozniaku » 17 wrz 2013, o 14:50

Dziękuję wszystkim za rady, a w szczególności drago68. Problem okazał się prozaiczny, po prostu karta nie była aktywowana. Zamówienie zostało opłacone i obecnie oczekuje za numer przesyłki. Jeszcze raz dziękuje wszystkim za tak liczne porady.
wozniaku

Postprzez drago68 » 17 wrz 2013, o 14:56

Dzięki.... nie ma za co..., czasem wydaje się ,że robimy wszystko dobrze tylko jesteśmy w tym czasie trochę w amoku przy kupowaniu.
Niedawno był też problem z płatnością z Alior Sync kartą, ale karta była pomylona ( do konta PLN) nie do USD ,a tam nie było środków.
drago68
VIP

Postprzez mateo1992 » 17 wrz 2013, o 19:51

Mam pytanie ile czeka się na kartę po wypełnieniu wniosku w aliorsync i zweryfikowaniu konta?
mateo1992
AKTYWNY

Postprzez drago68 » 17 wrz 2013, o 20:07

mateo1992 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W moim przypadku chciałem zweryfikować konto poprzez przelew z mBanku i trzy razy nie poszło - dane się zgadzały a nie wiem dlaczego.
Coś z danymi między bankami. Nie wolno przelewać tzw szybkimi przelewami, elixirami.
Założyłem konto poprzez wypełnienie wniosku i przysłanie dokumentów kurierem.
Kurier od momentu złożenia wniosku był w 4 dni, a karta doszła od razu na 5 dzień pocztą.
Potem musiałem czekać na sms od Alior Sync w sprawie aktywowania konta, gdyż kurier musiał odesłać papiery podpisane przeze mnie do banku.Trwało to 3 dni.
Zakładając konto po wypełnieniu wniosku w Alior Sync poprzez przelew z innego banku konto masz zaraz- tylko dane musisz mieć identyczne.Wystarczy przelać 1 zł.
Jak założysz konto w PLN i będziesz miał zweryfikowane ,to dopiero możesz założyć konto walutowe np USD i do tego kartę.
A karty dojdą napewno do 5 dni.
Karty oraz prowadzenie rachunku=0 zł. Nie musisz mieć wpływów co miesiąc na konto.
drago68
VIP

Postprzez szatri » 17 wrz 2013, o 20:19

ja założyłem i aktywowałem przelewem z mbanku to było aktywne po 3 godzinach, jutro powinienem mieć karty
szatri

Postprzez kaserek93 » 18 wrz 2013, o 00:15

Siema,
mam pytanie czy można na aliexpress zapłacić zwykłym przelewem bankowy (bank transfer)? czy ktoś już to robił? a jeżeli tak to w jaki sposób? Chciałbym kupić jedną rzecz więc nie opłaca mi się zakładać tej karty z mbanku za 25 zł
kaserek93

Telefon:: LG

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI