Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
18 wrz 2013, o 19:58
Czekałem z Alior Sync na kartę 4 dni.
18 wrz 2013, o 20:24
Czyli pozostaje nic innego jak tylko uzbroić się w cierpliwość skoro wszystko aktywowałem:)
A jak jest z tym zwrotem -5%?
Czy na stacjach paliw jak bym zapłacił tą kartą też będę miał zwrot 5% od kwoty zapłaconej kartą?
18 wrz 2013, o 20:36
Panowie macie założone konta w bankach tam pytać!! lub szukać i czytać, czy czyste lenistwo..."kawa na ławę"
Poczytaj o usłudze
Cashback takie warunki musisz spełniać .tylko jedna strona dość dużymi literami
18 wrz 2013, o 22:14
Czyli wszystko jasne,będę miał konto bez cashbacku:)
Dzięki za informację,nie lenistwo a niedokładny i rozsypany regulamin po założeniu konta wysłali:)
18 wrz 2013, o 22:18
Jak już zrobil się maly offtop to ... widzieliście kurs walut tak od 19:50?:)
W poniedziałek kupując $ po 3.13 myslalem ze kupiłem na dnie, dzis dokupilem na walutomacie po 3.1010 a można bylo jeszcze troszkę niżej :) Ciekawy jutro dzien sie zapowiada :)
18 wrz 2013, o 22:21
Myślę, że na dniach zejdzie do 3.00 lub nawet niżej.Najważniejszy jutrzejszy dzień z tym $....????
18 wrz 2013, o 22:35
A można na stronie walutomat.pl przeliczyć sobie walutę po takim kursie jakim chce i wypłacić ją np.za tydzień po tej samej stawce?
18 wrz 2013, o 22:48
ładnie dzisiaj dolar poleciał w dół po 20:00
I jak tak widzę na wykresie to przez pół roku tak nisko nie był.
W sumie wszystkie waluty poleciały, pytanie na ile jeszcze spadną i na jak długo
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Ostatnio edytowano 18 wrz 2013, o 22:50 przez
szatri, łącznie edytowano 1 raz
18 wrz 2013, o 22:48
Że co?
ustawiasz, że chcesz kupić nie drożej niż... jak ktoś złozy przeciwstawną ofertę to kupiłeś.
Z tym wypłacaniem nie czaje
Ja dzis sobie na róznicy kursu zarobiłem od 20:00 na dobra wódke. niestety brakło środków w BZWBK a mBankowe będą dopiero jutro :/ Jak ktoś był świadom co się dzieje to mogł wykręcić duuuzą kwotą piekny zysk :)
18 wrz 2013, o 22:59
Jednego nie rozumiem w tym walutomacie, przykładowo chce kupić 100$ po kursie 2zł za 1$, to kto się znajdzie na tyle nie roztropny by się zgodzić na moją propozycję? Rozumiem ze każdy chce zarobić/nie stracić na wymianie.
To co do tych transakcji ma w ogóle kurs.
Nie powinno być tak jak w kantorze, ze przychodzę z sumą w zł i dostaję $ po odpowiednim kursie?
18 wrz 2013, o 23:28
Idziesz do kantoru i patrzysz na tablice: 2.10 i mowisz: chce kupic po 2,00 i slyszysz: to poczekaj az potanieje
Wchodzisz na walutomat i widzisz, ze ktos chce sprzedac 1$ za 3.10 ale dajesz oferte, ze kupisz za 3.00 i... czekasz aż ktoś złozy podobna oferte, moze będzie to za godzine jak spadnie drastycznie kurs z obecnego 3.08 albo czekasz, albo co bardziej realne to skladasz oferte zblizoną bo Ci sie spieszy.
Założ konto, przelej tam z 10zł i popatrz jak to działa kupujac kilka dolarow i później sprzedajac. Stracisz kilkanaście groszy jak będziesz mial pecha... może więcej jeśli pomylisz cyferki przy składaniu oferty :)
19 wrz 2013, o 01:07
podziel sie z nami co i jak to moze i ktos z nas na chleb zarobi