Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez tacim » 20 wrz 2013, o 21:44

Ja ING virtualna płaciłem przeca to żadna róznica dla sklepu :)
tacim
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: SE K510

Postprzez skawin » 22 wrz 2013, o 09:07

Hej, czy mozecie mi potwierdzić że ekarta z mbanku jest jeszcze opłacalna do zakupów a alie? Chce kupić telefon i chyba ta karta to jakiś w miarę sensowny sposób zapłaty? Bo chyba zwykly przelew z konta czy podanie nr konta z delfinkiem jest nieopłacalne przez podwójny spread co?
pozdrawiam
skawin
AKTYWNY

Pochwały: 1

Postprzez drago68 » 22 wrz 2013, o 09:27

skawin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

E karta w mBanku kosztuje rocznie 25 zł!!!!
Jak jednorazowy zakup do 300$ to nie musisz mieć e-karty, wyrówna Ci się to prawie.
Płaciłem Visą i dodatkowo dopłacasz do dolara 10-14g po kusie sprzedaży mBanku.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez skawin » 22 wrz 2013, o 11:09

Dzieki za zainteresowanie, ale czemu do 300$, powyżej jest już jakas prowizja? Powiedzmy zamawiam telefon, za jakiś czas zona zamawia torebkę, jakiś ciuch - czy tu lepiej wyjdzie ekarta?
Mam w mbanku zwykle ekonto + karta bankmatowa z delfinkiem Visa Eletcron? Jak w takim razie mogę zrobić z tego platność w alie bez problemu, i w płatności zaznaczyć Visa, podac nr karty bankomatowej, datę ważności i ten kod 3 cyfrowy z tyłu karty który jest koło podpisu posaidacza?
skawin
AKTYWNY

Postprzez widmo82 » 22 wrz 2013, o 11:52

Skawin, nie potrafisz użyć kalkulatora?
Kupujesz 1 telefon za 300$, po przewalutowaniu wychodzi, że zapłacileś o 10gr więcej za każdego kupionego zielonego Waszyngtona. W sumie bank zarobil na tobie 30zł a gdybys mial kartę to zapłaciłbyś za dowolna liczbe operacji 25zl.
Wg. mnie sposób mbankowy nie ma najmniejszego sensu jeśli alternatywą jest aliorsync+walutomat=0zł
Jedyny minus: czas oczekiwania na kartę od listonosza po złożenu wniosku otwarcia konta: max 14dni a przeważnie od 4-10dni.
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
widmo82
AKTYWNY

Pochwały: 24

Postprzez tacim » 22 wrz 2013, o 12:43

A ja mam inne pytanie . Wczoraj płaciłem za towary i jeden chciałem zamienic płatność jest weryfikowana . Czy można to anulować aby kupić inny produkt u tego samego sprzedwcy? Czy musi się zakończyć weryfikacja?
tacim
AKTYWNY

Postprzez skawin » 22 wrz 2013, o 13:55

kol. widmo zakupy na alie to dlamnie nowość i nie chce się wbić na mine. Jeśli bank bierze tylko ok 10 gr więcej na dolarze to przy jednorazowym zakupie telefonu dla siebie nie jest jeszcze najgorzej, jest to do przełknięcia. Nie będzie jeszcze jakieś jednorazowej prowizji do tego?
skawin
AKTYWNY

Postprzez drago68 » 22 wrz 2013, o 15:17

skawin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Będziesz miał dwa spready + 3% za operacje to właśnie wychodzi około 10-14 gr na 1$ od kursu sprzedaży $ w danym banku !!!
Płaciłem wcześniej Visą właśnie taką z delfinkiem i tak to wychodziło. I tak to jest !
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez Dahak » 23 wrz 2013, o 10:22

Witam, mam do Was prawdopodobnie debilne pytanie :D
Chodzi o to, że mam konto osobiste w ING w złotówkach. Założyłem sobie również konto walutowe w USD. Zamówiłem wirtualną k@rtę. Założyłem konto na walutomacie. Wszystko już mam chyba gotowe.
Z tego co zrozumiałem z pierwszej strony tego tematu, muszę przelać jakąś kwotę w PLN do walutomatu, wymienić na USD i przelać pieniądze na moje konto walutowe.
Teraz głupie pytanie... Jak załadować kartę wirtualną dolarami? Z tego co widzę w wykazie kart, ona jest w PLN'ach :/

edit: w necie napisali że w przypadku płacenia za granicą walutą rozliczeniową jest euro... zajebi... :D

Mógłby mi ktoś powiedzieć jakby wyglądała w tym przypadku transakcja na ali?
Dahak

Postprzez sonic » 23 wrz 2013, o 10:50

zapłacisz opłatę za przewalutowanie euro na dolary
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
sonic
VIP

Pochwały: 21
Telefon:: Xiaomi

Postprzez Dahak » 23 wrz 2013, o 10:54

Tak właśnie myślałem, ostatni raz chyba byłem osobiście po informacje w ING... mój błąd, że wszystkiego nie sprawdziłem.
Dzięki za odp.
Dahak

Postprzez tacim » 23 wrz 2013, o 11:13

Virtualna ING płatnośc ali 3,22/$ jakies dwa tyg temu
tacim
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI