Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

19 wrz 2013, o 16:23

mam pytanie jak działa ten link do dodawania pieniędzy
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mam dopłacić 24 USD i nie wiem o co chodzi z tymi kosztami przesyłki
ile sztuk mam kupić? 6 ?

19 wrz 2013, o 16:36

Wg mnie najlepszą opcją płacenia bez zbędnych prowizji i przewalutowań to:
1. Zakładamy konto w Sync - bezpłątne
2. Zakładamy konto walutowe w $ i zamawiamy kartę - bezpłatne
3. Zakładamy konto na walutomacie - bezpłatne
4. Przelewamy kasę z synca do walutomatu - bezpłatne
5. wymieniamy PLN na USD w walutomacie - prowizja 0.2% czyli jak wymieniamy 1000zł pobiera 2zł
6. Przelewamy z walutomatu $ na konto walutowe w Sync - bezpłatne
7. Płacimy na ali kartą walutową - bezpłatne.

Cała transakcja z przelaniem zł, wymianą i przelaniem $ trwa w sumie około 2godzin.

19 wrz 2013, o 18:04

Ile czekaliście na karty z Sync?

19 wrz 2013, o 18:15

szatri napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wszystko masz napisane parę postów wcześniej.Poczytaj.
W moim przypadku czekałem 4 dni.

19 wrz 2013, o 19:00

ups coś namieszałem i dodałem pierwsza wypowiedz do tej zamiast odwrotnie.
Już jest w pierwszej wypowiedzi jako jeden z dwóch sposobów płatności.
Dzięki

20 wrz 2013, o 17:00

Wiecie może jak wyglądała by płatność przez Paypal?

20 wrz 2013, o 19:53

Nie wygląda bo jej nie ma.

20 wrz 2013, o 19:59

Metody płatności których nie ma na liście gdy chcemy zapłacić za przedmiot na stronie aliexpress nie są zabezpieczane przez ich system escrow i raczej nie są zalecane. Chociaż jak ktoś się uprze to może próbować dogadać się ze sprzedającym, ale lepiej nie kombinować bo mogą być problemu z odzyskaniem kasy w razie wałka, a tak to aliexpress trzyma kasę.

20 wrz 2013, o 21:00

Virtualna ING przy średnim 3,16 pobrała 3,22

20 wrz 2013, o 21:26

Witam, mam jedno pytanie, przejrzałem cały wątek i nie znalazłem odpowiedzi. Czy może ktoś potwierdzić dokonanie płatności na aliexpress netk@rtą z Multibanku? Posiadam konto w tym banku i nie jestem pewny czy opłaci mi się wyrabianie netk@rty jeżeli nie będzie takiej możliwości. Wiem że Multibank jest w jakimś sensie powiązany z mbankiem więc pewnie nie będzie problemów ale chciałbym się upewnić. Na stronie Multibanku są wymienione sklepy, które akceptują ale także odmawiają transakcji netka@rtą. Aliexpress nie widnieje na żadnej z list, stąd moje pytanie, nie chciałbym się później rozczarować.
Odpowiedz