Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez Rivi » 18 wrz 2013, o 00:43
opłaca bo przelew wyjdzie minimum 30zł. Chyba że chcesz wtedy i tak możesz zrobić przelew ale tak naprawde ile zapłacisz i ile będzie szedł ten przelew zalezy tylko od tego przez ile banków będzie szedł.
-
Rivi
-
przez xpictianoc » 18 wrz 2013, o 06:59
z tego co wiem w syncu można płacić w necie kartami. W mbanku wcale nie trzeba robić wirtualnej karty bo zwykła karta walutowa także obsługuje płatności internetowe! Także można założyć sobie konto w $ czy to w mbanku czy syncu, wyrobić kartę (taką zwykłą bankomatową, przydaje się i podczas podróży) kupić walutę w dobrym kantorze i gotowe, lub przez walutomat bo to chyba najlepsza opcja, nawet z ich prowizją 0.2% wychodzi taniej niż zakup waluty na mieście i opłata za wpłątę na konto w placówce banku, no chyba że wpłącamy grube tysiące :)
-
xpictianoc
-
przez barca321 » 18 wrz 2013, o 12:00
Chcialbym sie czegos dowiedziec o opcji placenia przez WebMoney?? na czym ona polega i czy jest opłacalna ?
-
barca321
-
- Telefon:: Motorola
przez kaserek93 » 18 wrz 2013, o 17:25
czyli ze zwykłego konta w mbanku da rade?
-
kaserek93
-
- Telefon:: LG
przez drago68 » 18 wrz 2013, o 18:04
Jak masz kartę do konta PLN - da radę -koszty zerowe tylko dwa razy spread i +3% za operację, a to wychodzi około + 10-14 gr na dolarze od ceny sprzedaży $ w mBanku.
Jak masz kartę w USD -da radę -zerowe koszty tylko cena dolara sprzedaży mBanku, chyba ,że zasilisz z kantoru internetowego.
Jak będziesz płacił przelewem to drogo wychodzi.
-

drago68
- VIP
-
- Pochwały: 86
- Telefon:: Xiaomi RN4
przez kaserek93 » 18 wrz 2013, o 18:41
Jak masz kartę do konta PLN - da radę -koszty zerowe tylko dwa razy spread i +3% za operację, a to wychodzi około + 10-14 gr na dolarze od ceny sprzedaży $ w mBanku.
Jak masz kartę w USD -da radę -zerowe koszty tylko cena dolara sprzedaży mBanku, chyba ,że zasilisz z kantoru internetowego.
jeszcze nie kupowałem na ali i w ogóle się nie orientuje. Mam zwykłą kartę (płatniczą) do zwykłego konta w mbanku. CZy taką kartą mogę u nich zapłacić czy muszę mieć debetówkę?
-
kaserek93
-
- Telefon:: LG
przez drago68 » 18 wrz 2013, o 18:50
jeszcze nie kupowałem na ali i w ogóle się nie orientuje. Mam zwykłą kartę (płatniczą) do zwykłego konta w mbanku. CZy taką kartą mogę u nich zapłacić czy muszę mieć debetówkę?
Jak masz kartę do konta PLN, bodajże mBank wydaje tylko Vise electron z "delfinem" i karta posiada z tyłu karty 3 cyfrowy kod to jak najbardziej.
Taką płaciłem na początku mojego zamawiania na aliexpress.
Masz wtedy podwójny spread + 3% koszty transakcji tj. dodatkowo 10-14 gr na dolarze.