Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez Rivi » 18 wrz 2013, o 00:43

opłaca bo przelew wyjdzie minimum 30zł. Chyba że chcesz wtedy i tak możesz zrobić przelew ale tak naprawde ile zapłacisz i ile będzie szedł ten przelew zalezy tylko od tego przez ile banków będzie szedł.
Rivi

Postprzez xpictianoc » 18 wrz 2013, o 06:59

z tego co wiem w syncu można płacić w necie kartami. W mbanku wcale nie trzeba robić wirtualnej karty bo zwykła karta walutowa także obsługuje płatności internetowe! Także można założyć sobie konto w $ czy to w mbanku czy syncu, wyrobić kartę (taką zwykłą bankomatową, przydaje się i podczas podróży) kupić walutę w dobrym kantorze i gotowe, lub przez walutomat bo to chyba najlepsza opcja, nawet z ich prowizją 0.2% wychodzi taniej niż zakup waluty na mieście i opłata za wpłątę na konto w placówce banku, no chyba że wpłącamy grube tysiące :)
xpictianoc

Postprzez barca321 » 18 wrz 2013, o 12:00

Chcialbym sie czegos dowiedziec o opcji placenia przez WebMoney?? na czym ona polega i czy jest opłacalna ?
barca321

Telefon:: Motorola

Postprzez kaserek93 » 18 wrz 2013, o 17:25

czyli ze zwykłego konta w mbanku da rade?
kaserek93

Telefon:: LG

Postprzez drago68 » 18 wrz 2013, o 18:04

kaserek93 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak masz kartę do konta PLN - da radę -koszty zerowe tylko dwa razy spread i +3% za operację, a to wychodzi około + 10-14 gr na dolarze od ceny sprzedaży $ w mBanku.
Jak masz kartę w USD -da radę -zerowe koszty tylko cena dolara sprzedaży mBanku, chyba ,że zasilisz z kantoru internetowego.
Jak będziesz płacił przelewem to drogo wychodzi.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez kaserek93 » 18 wrz 2013, o 18:41

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak masz kartę do konta PLN - da radę -koszty zerowe tylko dwa razy spread i +3% za operację, a to wychodzi około + 10-14 gr na dolarze od ceny sprzedaży $ w mBanku.
Jak masz kartę w USD -da radę -zerowe koszty tylko cena dolara sprzedaży mBanku, chyba ,że zasilisz z kantoru internetowego.

jeszcze nie kupowałem na ali i w ogóle się nie orientuje. Mam zwykłą kartę (płatniczą) do zwykłego konta w mbanku. CZy taką kartą mogę u nich zapłacić czy muszę mieć debetówkę?
kaserek93

Postprzez drago68 » 18 wrz 2013, o 18:50

kaserek93 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

jeszcze nie kupowałem na ali i w ogóle się nie orientuje. Mam zwykłą kartę (płatniczą) do zwykłego konta w mbanku. CZy taką kartą mogę u nich zapłacić czy muszę mieć debetówkę?

Jak masz kartę do konta PLN, bodajże mBank wydaje tylko Vise electron z "delfinem" i karta posiada z tyłu karty 3 cyfrowy kod to jak najbardziej.
Taką płaciłem na początku mojego zamawiania na aliexpress.
Masz wtedy podwójny spread + 3% koszty transakcji tj. dodatkowo 10-14 gr na dolarze.
drago68
VIP

Postprzez kaserek93 » 18 wrz 2013, o 18:55

Dzięki wielki, o to mi chodziło. a teraz o samej transakcji to gdzie i jak wypełnić przy płaceniu? Rozumiem, że zaznaczam VISA i tylko które cyferki gdzie?
kaserek93

Postprzez raragnar » 18 wrz 2013, o 19:10

Możesz zapłacić, ja płaciłem dokładnie taką kartą zwykłą dołączoną do konta w mbanku, odradzają tą metodę bo teoretycznie jakoś dane twojej karty mogą wycieknąć itd. i wtedy jest problem, ale moja karta miała ważność do końca sierpnia więc się nie bałem.
raragnar
AKTYWNY

Pochwały: 9

Postprzez drago68 » 18 wrz 2013, o 19:13

Tutaj masz poczytaj ten wątek od początku: jak-placic-na-aliexpress-t2154.html
Imię i nazwisko oraz cały adres bez znaków polskich ó,ł, ę,ż, ć itp.
drago68
VIP

Postprzez mateo1992 » 18 wrz 2013, o 19:52

Hmm ale jak konto USD,
Ja na swoje konto które aktywowałem przelewem z innego banku miałem już dostępne online w przelewie zwrotnym miałem identyfikator zmieniłem hasła i czekam już 4 dzień na kartę,coś jest nie tak,
czy o czymś zapomniałem?
mateo1992
AKTYWNY

Postprzez raragnar » 18 wrz 2013, o 19:55

na kartę z alior sync podobno do 2 tygodni się czeka, ja dostałem dwa tygodnie po założeniu konta karty
raragnar
AKTYWNY

Pochwały: 9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI