Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez kowi88 » 26 cze 2017, o 05:34

Wczoraj zrobiłem pare razy zakupy na banggood oraz w polskim sklepie oraz doładowałem portfel na steam bo letnie wyprzedaże są gier , teraz doładowałem za 300 zł i przeszło :D Ale karta koloru nie zmieniła :p
kowi88

Telefon:: Nexus 4

Postprzez SpeedoFST » 26 cze 2017, o 10:02

Hm w sumie to nie wiadomo, o co biega z tymi limitami, ja założyłem kartę w sobotę, zasiliłem 50pln, przelałem sobie z powrotem 50pln, zasiliłem 200pln bo więcej nie chciało - limit, zrobiłem paypala za jednego funta i tyle, w niedzielę dałem jej pooddychać a dziś o świcie chciałem zrobić doładowanie za 250 i jakieś tam przelewy żeby generować sztuczny tłok. No to uzupełniam, daję 300 - poszło, hm, daję 700 - poszło, czyli w sumie tysiąc, limitu nie ma znaczy, karta nie sczerniała, dalej niebieska...
SpeedoFST
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: SGS8

Postprzez Aconcagua » 26 cze 2017, o 18:27

U mnie limit zwiększył się dzisiaj do 1250 zł. Karta niebieska. Wpłaty (1550zł) i wypłaty (1540) na konto bankowe i 4 transakcje na 0,01 centa na aliexpress i jedna za złotówkę na allegro. Prywatna karta debetowa niepotwierdzona.
I co zauważyłem to mi 3D Secure przestało działać i nie chce potwierdzenia z banku przy top up
Aconcagua

Telefon:: LG

Postprzez kowi88 » 27 cze 2017, o 15:21

Przelew z revolut na swoje konto bankowe może być o każdej porze czy trzeba patrzeć na godziny księgowania banku ? Wczoraj zrobiłem ten szybszy przelew i do tej pory nie otrzymałem kasy na konto :D
kowi88

Telefon:: Nexus 4

Postprzez Monia84kg » 27 cze 2017, o 18:47

Witajcie, ja też od kilku dni posiadam Revoluta. Pozasilałam go, przyszedł czas na zakupy.. i no właśnie. Chciałam testowo zakupić pidrdółkę z Gearbesta który mam ustawiony na stronie w $, bo mi tak wygodniej, z reguły płacę kartą walutową w USD z Aliora i problemu nie było. Revoluta podpiełam pod PayPal. Przy próbie zapłaty mi na siłę chce ściągnąć kasę w £ funtach ;(

Na konto wpłaciłam PLNy, mamy dobry kurs $ to chce w nim płzcić, zamówienie też składałam w $. Skąd te funty?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Monia84kg

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi Mi5
ROM: Global

Postprzez PanRatio » 27 cze 2017, o 19:12

@kowi88 nie wiem jak z tym szybszym, ale ja zawsze biorę ten bezpłatny przelew i kasa jest w 2 dni na koncie. Uważam, że ma sensu dopłacać do szybkiego przelewu.

@Monia84kg Revolut to karta brytyjska i PayPal rozpoznaje ją jako kartę GBP. W ustawieniach PayPala ustaw, żeby PayPal rozliczał transakcje w walucie sklepu.

Logujemy się na konto PayPal >>> na głównej stronie klikamy trybik >>> Ustawienia płatności >>> Zarządzaj wstępnie zatwierdzonymi płatnościami >>> Ustaw dostępne źródła finansowania płatności >>> przy naszej karcie Opcje przeliczania >>> Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego >>> Prześlij >>> Zapisz.
PanRatio
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Moto Z Play
ROM: 8.0.0 Stock

Postprzez Monia84kg » 27 cze 2017, o 19:47

Dziękuję Ci bardzo @PanRatio , pomogło.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Monia84kg

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi Mi5
ROM: Global

Postprzez marcin_kutno » 27 cze 2017, o 22:55

Jestem na etapie zakładania eKonta w mBanku i jako walutę wolałbym wybrać euro. Czy ten wybór będzie mniej korzystny niż w przypadku wybrania dolara? Karta w euro przyda mi się przy wypłatach z bankomatów w Unii ale nie wiem czy przy zakupach u main frendów wyjdzie korzystnie.
marcin_kutno

Postprzez akir » 27 cze 2017, o 23:00

Nie korzystny to wybór mBanku... w przypadku płatności euro będzie przewalutowanie, to chyba lepiej już płacić w PLN

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: huwawei

Postprzez marcin_kutno » 27 cze 2017, o 23:09

akir napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Konto w mBanku już mam więc tylko dopinam tylko ekonto walutowe i zamierzam wymieniać w kantorze internetowym. Interesuje mnie płatność za zakupy w euro ponieważ tę walutę będę mógł wypłacać za darmo z bankomatów w strefie euro.
Nadal pozostaje pytanie: podczas zakupów dolar korzystniejszy czy bez znaczenia?
marcin_kutno

Postprzez akir » 28 cze 2017, o 05:55

Napisałem wyżej że płać w takim wypadku polska kartą, zamiast zakładać w euro. Będziesz kupował euro, żeby przewalutowac na dolary. Dodatkowo płacić będziesz za kartę walutowa, najkorzystniejszej kilka miesięcy temu było założyć alior kantor walutowy wszystko za free

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: huwawei

Postprzez Majki » 28 cze 2017, o 08:13

Witam. Pojawił się problem. Konto Rewoult, karta wirtualna doładowana. Wczoraj zrobiłem zakupy na amozonie, konto podpięte Rewolut. Dzisiaj otrzymałem wiadomość, że płatność odrzucona. Wchodzę do apki Rewolut i mam komunikat, że karta zablokowana mam komunikat "your account is currently blocked for securuity reasons". Mam do wyboru tylko opcję "verify your card" następnie wyskakuje komunikat żeby wpisać "please enter 4-digit code in the latest top-up from card ending (tutaj mam 4 ostatnie cyfry kart podpiętej)". I teraz pytanie skąd mam mieć ten kod 4 cyfrowy, na koncie nic nie mam?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Majki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI