Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Postprzez areq1987 » 10 mar 2013, o 13:43

W Syncu wychodzi taniej jeśli nie za darmo. No i jak płacisz kartą do konta złotówkowego przez net to masz 5% cashback dotyczy to rowniez zakupów na aliexpress.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez areq1987, łącznie edytowano 1 raz
areq1987
VIP

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi MI5 64GB
ROM: 7.1.2 AOSP

Postprzez resmiki » 10 mar 2013, o 13:51

ozon napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podam taki przyklad Karta Internetowa BZWBK. Placisz za coś w dolarach i wtedy przewalutowują dolary na euro (biorąc przy tym prowizję 2.8%) potem na złotówki i obciążają w złotówkach. Siłą rzeczy obciążenie konta jest większe niż cena zakupionego produktu.

Jak masz konto walutowe i karte do niego, to obciążenie konta jest co do centa takie samo jak kwota zapłacona sprzedawcy. Nie ma przewalutowań i prowizji.

[ Dodano: 2013-03-10, 12:58 ]
macieklm napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, konto walutowe jest bezplatne, mozna je utworzyc po utworzeniu złotówkowego.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez resmiki, łącznie edytowano 2 razy
resmiki

Pochwały: 3

Postprzez ozon » 10 mar 2013, o 13:58

Po założeniu np. ROR w Alior Sync, logujesz się na nie i możesz założyć dodatkowe konta walutowe. Wystarczy kliknąć w zakładkę i już masz konto. Nic to nie kosztuje. Potem jak logujesz się do złotówkowego, od razu jesteś zalogowany do innych walutowych, tylko zmieniasz zakładki.
Pewnie można założyć tylko walutowe, ale skoro całość jest za darmo... Konta osobiste - Alior Sync

Oczywiście cały czas piszemy o bezpłatnym płaceniu kartą przez internet. Wypacanie pieniędzy w bankomatach, to inny temat. Tu mogą być opłaty, wszystko zależy od karty i z jakiego bankomatu korzystamy.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez ozon, łącznie edytowano 1 raz
ozon

Pochwały: 1

Postprzez areq1987 » 10 mar 2013, o 14:35

resmiki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To w syncu od razu z USD na PLN lub EUR na PLN chyba, że inna waluta to najpierw na EUR a potem na PLN. W BZWBK widać podwojne przewalutowanie jak sie placi w dolarach.
areq1987
VIP

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi MI5 64GB
ROM: 7.1.2 AOSP

Postprzez gramacz » 10 mar 2013, o 16:16

Nie podniecajcie się tym alior sync, bo może być to samo co z aliorem, super warunki na początku i nagła zmiana warunków o których was nie poinformują, bo sa dostępne w banku. Za to przyślą monit do zapłaty zaległości z "darmowe" konto i karte.
Poczytajcie pierwsze z brzegu opinie których pełno w necie.
http://bankidlaludzi.eu/opinie/aliorbank/
włos się na głowie jeży!

Pomijając to to na dzień dzisiejszy oferuje tani sposób płatności w chinach pomijając kwestie bezpieczeństwa.( na ali jest bezpiecznie)

kartami BZ WBK w chinach nie opłaca się płacić!
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez gramacz, łącznie edytowano 2 razy
gramacz

Pochwały: 7
Telefon:: LENOVO

Postprzez placid » 10 mar 2013, o 20:33

ozon napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To każdą karta mogę zapłacić obojętnie z jakiego banku ? Mam kartę z ing tez może być ?
placid

Postprzez ozon » 10 mar 2013, o 20:46

Najprościej, jak sam sprawdzisz. Jeśli to konto w złotówkach, to bank zamieni na dolary według kursu bankowego. Jak walutowe to ściągnie tylko tyle ile kosztuje zakup. Klikasz, podajesz numery karty i wiesz... czy działa czy nie.
ozon

Postprzez marx » 10 mar 2013, o 21:49

Większość polskich banków swoje podstawowe karty rozlicza w EURO, kartą taką oczywiście da sie płacić z tym że koszt będzie i kilka procent wyższy niż przy płaceniu za pomocą karty rozliczanej w dolarach.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez gramacz » 11 mar 2013, o 09:45

Długotrwałe przebywanie pod wpływem dziury ozonowej może mieć nieoczekiwane konsekwencje.

Widać że pieknie promujesz ten alior, podkreslasz go w kolorkach, znasz regulamin i umowy na pamięc, tylko brakuje az grafiki całe tu wkleisz.

Ciekawe co powiesz tym ludziom którzy chca w chinach kupować celem oszczędności jak nagle koszt ich darmowego konta może wynieśc np 156zł.
Tak np stało się z darmowymi kontami aliora.

rok temu wszyscy się podniecali wyższa kulturą bankowości, prawie wszystko za darmo, a teraz ci sami ludzie mówią o wyższej kulturze złodziejstwa.

Tu sporo ludzi jest młodych którzy liczą kazdą złotówkę, powinni być świadomi co może się stać.
Jak wprowadzą opłaty to ślad po tobie zniknie, pewnie z marketingu przeniosą cię do reklamacji, bo całkiem sporo ich alior ma ostatnio. Zbiorowe pozwy o zwrot 5% to tylko czubek góry.

Czytajcie opinie uzytkowników zanim podejmiecie decyzję.

Ps na dziś alior sync to jedna z najtańszych metod płatności, ale ile nas ten zakup wyniesie na 31.12.2013 tego nie wie nikt.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez gramacz, łącznie edytowano 1 raz
gramacz

Pochwały: 7
Telefon:: LENOVO

Postprzez panfree » 11 mar 2013, o 10:00

Mam takie pytanie, bo nikt tego nie poruszył, czy da się na ekartę przelać środki przez kantor internetowy? Pozdrawiam i czekam na błyskawiczną odpowiedź :)
panfree

Postprzez Cwaniako » 11 mar 2013, o 14:40

Witam serdecznie,

Doładowałem sobie właśnie ekarte i próbowałem zapłacić na Ali, aczkolwiek otrzymuje komunikat:

The card number you have entered is empty or invalid.

Na karcie mam 383 zł, do zapłaty mam 111 dolarów

Ktoś może mi wyjaśnić dlaczego nie mogę zapłacić na Ali?
Cwaniako

Postprzez ozon » 11 mar 2013, o 17:58

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dlatego, gdy płacimy kartą do konta złotówkowego, za zakupy w innej walucie, to możemy spodziewać się przeliczania, pojedynczego, a czasami podwójnego, z jednej waluty na inne. Stąd bardziej opłaca się w takich przypadkach mieć konto walutowe i z niego płacić kartą. Wtedy ściągną tylko tyle, ile wynosi rachunek np. w sklepie.
Ostatnio edytowano 31 mar 2013, o 19:50 przez ozon, łącznie edytowano 1 raz
ozon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI