Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

20 cze 2014, o 11:34

Jak ma z tyłu karty trzy cyfrowy kod CVV to bez problemu zapłacisz na aliexpress.

20 cze 2014, o 22:18

natalia.b napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Proponuję Alior Bank + Kantor Walutowy . Kantor Walutowy za darmo, przelewy z Aliora do kantoru dochodzą w kilka sekund niezależnie od pory dnia.
Ja za konto w aliorze nie płacę (płacę chyba 5zl co miesiąc za użytkowanie karty).

20 cze 2014, o 22:55

A ja polecam T-Mobile , wszystko za 0 zł , nie masz żadnych warunków tylko wizerunek tej karty.. nie koniecznie przypada do gustu :D

Ewentualnie jak ktoś szuka dobrego konta i taniego to , ING Bank Śląski.. Żeby było za frajer trzeba miesięcznie kartą 200 zł zapłacić (kwota się sumuje). A tak to rachunek normalny + oszczędnościowy i wyczesany bank online. T-Mobile daleko do takiego (albo moze się przyzwyczaiłem po prostu).

21 cze 2014, o 08:49

Witajcie Panowie mam pytanie. Mam już kilka kont, ale nie mam walutowego. Założenie walutowego to prosta operacja, ale chcę zamówić telefon w poniedziałek a czas oczekiwania na kartę do kota w dewizach obcych to ok 7 dni. Czy mogę zakupić produkt na swoim koncie axpress i zapłacić za nie kartą dewizową w USD znajomego?. Chodzi mi potem o weryfikację danych czy te systemowe w axpress nie będą się gryzły z tymi na karcie znajomego?. Walutę kupiłbym też przy pomocy jego konta dewizowego w PLN i przelał na jego dewizówkę w USD a potem zakupił a axpress. Czy to przejdzie?.

21 cze 2014, o 10:56

da rade

21 cze 2014, o 21:55

natalia.b napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

T-mobile-bankowe to jest tak na prawdę Alior Sync tylko pod zmienioną nazwą (marketing). Nie ma nic wspólnego z siecią komórkową t-mobile (poza nazwą i możliwością załatwienia jakiejś sprawy w salonach sieci t-mobile). Konto w nim jest absolutnie i bezwarunkowo darmowe. Alior Bank nie jest i nigdy nie był darmowy. Są opłaty miesięczne za kartę i jeszcze kilka innych (np gdy nie ma regularnych co miesięcznych wpływów itp.) Mimo nazwy, brzydkiej karty i tła na stronie www, polecam jednak ten t-mobile-bank, zwłaszcza że można od niedawna (wcześniej było to możliwe tylko dla klientów Alior Banku) korzystać z kantora Alior Banku gdzie kursy są bardzo korzystne.

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

21 cze 2014, o 23:02

Sid napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

T-mobile-bankowe to jest tak na prawdę Alior Sync tylko pod zmienioną nazwą (marketing). Nie ma nic wspólnego z siecią komórkową t-mobile (poza nazwą i możliwością załatwienia jakiejś sprawy w salonach sieci t-mobile). Konto w nim jest absolutnie i bezwarunkowo darmowe. Alior Bank nie jest i nigdy nie był darmowy. Są opłaty miesięczne za kartę i jeszcze kilka innych (np gdy nie ma regularnych co miesięcznych wpływów itp.) Mimo nazwy, brzydkiej karty i tła na stronie www, polecam jednak ten t-mobile-bank, zwłaszcza że można od niedawna (wcześniej było to możliwe tylko dla klientów Alior Banku) korzystać z kantora Alior Banku gdzie kursy są bardzo korzystne.

A jak to się ma do walutomat.pl?

22 cze 2014, o 09:16

Witam.
Założyłem konto walutowe w mbanku.
Przelałem na nie 50 zł.
Chciałbym coś kupić na Ali ale na koncie mam 50 zł a nie dolary.. Jak przewalutować te 50 zł bo rozumiem, że na koncie powinny być dolary by dokonac tego zakupu..

22 cze 2014, o 10:10

KarlosW napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież wszystko ładnie jest opisane w 1 poście.

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście nie musi to być akurat ten kantor może być jaki tylko chcesz ten jest tylko opisany jako przykład ;)

22 cze 2014, o 10:13

Dzięki.
Myślałem,że tyczy się to tylko aliora..

22 cze 2014, o 23:24

Założyłem konto w T-Mobile. Wszystko jest za free czyli konto w PLN oraz karta oraz konto dewizowe w USD wraz z karta. Czekam tylko teraz na papiery i karty. Pytanie. Chcę kupić telefon w Chinach. Sprzedawca mówi że jak wyśle go FEDEXEM to na 100% ominę cło bo mają na to jakieś sposoby. Wierzyć w to czy nie?. Kurier to kurier i sporo czytałem o tym, że jak przesyłka idzie z Azji to dowała cło.

22 cze 2014, o 23:32

Tak do końca bym mu nie ufał i ogólnie warto brać jakiś dystans do tego co piszą Chińczycy. Być może chce Cię naciągnąć na kuriera bo będzie miał z tego dodatkowy $ ale to tylko moje przypuszczenia. Najlepiej niech powie w czym tkwi haczyk ale wątpię że ma na to jakiś sposób, według mnie ściema aby tylko sprzedać swój towar.
Odpowiedz