Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez KingFight » 19 cze 2014, o 11:54

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W którym miejscu jest ta opcja?
Ja tam widzę tylko kuriera lub przelewem, chyba że już po założeniu konta
KingFight

Pochwały: 1
Telefon:: Nokia

Postprzez drago68 » 19 cze 2014, o 13:12

Kurierem przychodzą papiery i to jest za darmo. A karta przez PP za darmo lub kurierem płatne

Autor postu otrzymał pochwałę
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez greg89 » 19 cze 2014, o 20:01

Ktoś mając konto w mBank kartę wirtualna walutową płacił na aliexpress?
Czy nie ma prowizji?
Jak stawką dolar jak liczą?
greg89

Telefon:: i9195

Postprzez mortimer » 19 cze 2014, o 20:34

prowizji nie zauważyłem, kurs nieco wyższy, ale minimalnie - nieodczuwalnie przy zakupach na własne potrzeby.
mortimer
AKTYWNY

Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Postprzez greg89 » 19 cze 2014, o 20:45

oki dzięki to czekam na karte i kupuje fajne rzeczy rowerowe mają... tanio na allegro 3x wiecej chca:)
greg89

Postprzez greg89 » 19 cze 2014, o 20:46

oki dzięki to czekam na karte i kupuje fajne rzeczy rowerowe mają... tanio na allegro 3x wiecej chca:)
greg89

Postprzez natalia.b » 20 cze 2014, o 10:27

A ja mam pytanie jakie sda roznice miedzy kontem walutowym w tmobile-bankow a alior bankiem , wiem ze tmobile to stary alior sync i nadal należy do alior banku ale mam zle doświadczenia z t-mobile i tak jakos nie chce mieć konta gdzie w nazwie jest tmobile :) i mysle czy nie zalozyc w alior banku ? Ktos ma może polecić powiedzieć jakie wady zalety ? Reklama w TV mowi - ze 0 zl gwarantowane :)
natalia.b

Telefon:: NOKIA

Postprzez dash4 » 20 cze 2014, o 10:32

Niedawno sam sobie założyłem t-mobile. Też raczej sceptycznie do tego podchodziłem- kolejny wytwór sieci komórkowej.
Nie trzymam na tym koncie wielkich pieniędzy, ale przed samym zakupem przelewam odpowiednią kwotę z konta w mbank, potem na walutomat, z walutomatu do t-mobile. Poza prowizją dla walutomatu nie widzę żadnych opłat dla t-mobile.
Także w tym wypadku chyba te 0 zł z reklam się potwierdza.
No i jeszcze jeden minus- duży- różowa strona i to chyba bez możliwości zmiany motywu;/
dash4
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: htc

Postprzez natalia.b » 20 cze 2014, o 11:19

O tmobile bankowe już jest napisane sporo i wiem czego się spodziewać , jednak jeżeli Alior Bank oferuje to samo co t-mobile to wolałabym wybrać konto aliora chociażby dlatego ze same karty master carda wygladaja jakos profesjonalniej :) Wiecie jak to z kobietami - patrza tez by karta była ladna :)

Dla porównania:
Obrazek <--- brzydka

Obrazek <--- ładna

Gdzies w regulaminie Alior Bank pisze ze karta miesieczna opłata 5zł ale w tmobile ponoc podobnie pisza a opłat nie ma wiec nie wiem jak to jest , może ktoś ma tam konto i się wypowie . Dzięki :)
natalia.b

Telefon:: NOKIA

Postprzez and79 » 20 cze 2014, o 11:28

T-mobile i Alior Bank nie oferuje tego samego. Poczytaj regulaminy , cenniki itp.
and79

Postprzez Wilier » 20 cze 2014, o 11:30

Część,
w jaki sposób mogę zapłacić na aliexpress z konta w Pekao ?
Mam najzwyklejsza kartę, nie jakaś międzynarodowa czy walutowa, nie znam się :) po prostu zwykła karta. Da jakoś radę :) ?
Wilier

Telefon:: Samsung

Postprzez and79 » 20 cze 2014, o 11:34

Jeżeli to karta wypukła to powinieneś bez problemu nią zapłacić. Pamiętaj o przewalutowaniu.
and79

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI