Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
27 kwi 2014, o 10:26
Możesz tak zrobić. Kwestia wyboru banku, który będzie miał korzystniejszą ofertę.
SGS III i9300 - Tapatalk
27 kwi 2014, o 10:27
Oczywiście posiadam również konto w niemieckim banku sparkasse i mam karte Maestro ,
tylko nie wiem czy płacenie tą karta jest bezpieczne, gdyż nie posiadam limitów i nie mam konta internetowego do tego rachunku.
27 kwi 2014, o 13:45
płacąc w euro na aliexpress wychodzi nawet drożej niż dolar + spread w Polsce.
Ktoś za wymiane waluty musi zapłacic, albo to będzie kupujący albo sprzedający, i w tym wypadku cena odpowiedni podniesiona.
28 kwi 2014, o 15:52
A czy Visa Electron z BZWBK (prepaid) też przejdzie? Bez przewalutowań (karta w EUR/USD).
30 kwi 2014, o 18:20
Witam. Chciałbym kupić telefon na aliexpress ale mam pewien problem. Mam konto w mbanku do tego mam otwarte konto walutowe w USD, dostępne środki na koncie mam w PLN. Teraz pytanie jak najlepiej kupić ten telefon bez opłat prowizyjnych ? Czy przelać pieniądze w PLN na te same konto tylko że walutowe w USD i zapłacić przelewem już pieniędzmi w USD ? czy znacie może jakieś lepsze sposoby ? Zależy mi jeszcze dziś zamówić ten telefon. Bardzo proszę o odpowiedź. Jeśli jest ktoś chętny mi pomóc to zapraszam na PW. Podam GG.
30 kwi 2014, o 21:10
kup dolary w
walutomat.pl i przelej na walutowe, będzie najtaniej.
1 maja 2014, o 22:12
Cześć!
Mam pytanie odnośnie płatności kartą przez Alior Sync z konta USD - czy za płatność na ali jest pobierana opłata/prowizja przez bank? Czytałem kilka wątków co i jak, czytałem regulaminy konta, tam są informacje, ale odnośnie kont PL, że pobierają 30zł. :/
Albo drugie pytanie, czy wydanie karty na PayPalu jest kosztowne? Czy można w ten sposób płacić z PayPala na ali?
1 maja 2014, o 22:21
Nie ma żadnych opłat lub prowizji za płatności kartą walutową.
Ja i G2
Ostatnio edytowano 1 maja 2014, o 22:36 przez
Robbo, łącznie edytowano 1 raz
1 maja 2014, o 22:23
Najlepiej płacić właśnie z konta USD, ale kartą USD do tego konta. Nie przelewem !
PayPal-em Nie jest obsługiwana płatność na aliexpress.
1 maja 2014, o 22:45
Witam ,
Mam karte impresja z Millenium. Mam w planie zakup pewnej rzeczy za 150 dolców. Z jakimi kosztami muszę się liczyć ?? tylko przewalutowania ? Jezeli ktos wie ile sobie liczą to tez proszę o info. Z góry dzieki Panowie i Panie :)
1 maja 2014, o 23:01
Koszty z jakimi musisz/możesz się liczyć to min. koszt przewalutowania, koszt wysyłki (jeśli nie wybrałeś darmowej), ewentualne cło/vat (w zależności od zakupionego towaru i "szczęścia/pecha" w urzędzie celnym)
2 maja 2014, o 13:00
Witam!
Wczoraj wieczorem kupiłem na aliexpress telefon. Telefon kosztował 84,14 euro i z konta mi ściągneło 353,18zł. Co daje 1 euro = 4,19zł czyli po normalnym kursie banku. Na aliexpress ustawiłem cenę w euro, może to ma jakieś znaczenie?
Mam konto Swobodne w GetinBanku, karta Mastercard.