Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez drago68 » 3 maja 2014, o 11:49

Jeżeli będziesz płacił karta do tego konta, to nie ma żadnych dodatkowych opłat, tylko jest podwójny spread tzn. dolicz do każdego dolara około od 8-12 gr. od ceny sprzedaży dolara w Twoim banku.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez gebhard » 3 maja 2014, o 11:51

grosjean napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W Aliorze nic się nie zmieni, wszystko pozostanie bez zmian. Alior dalej będzie właścicielem jest to zagranie czysto marketingowe.
Co do karty prepaid to się nie opłaca, są też różne ograniczenia, możesz mieć na przykład problem z wpływem kasy na taką kartę od sprzedawcy, jakby były jakieś zwroty, zdarza się że te karty są blokowane jak są jakieś podejrzane zagraniczne wpływy, wbrew pozorem te karty są monitorowane. Są różne bezpłatne konta walutowe gdzie nie musisz ich opłacać ani spełniać żadnych wymogów. Chociażby kantor walutowy Aliora gdzie masz kantor i konto walutowe w jednym całkowicie za darmo, jedyny warunek to trzeba tylko raz dokonać transakcji obojętnie na jakaś sumę, ma się na to czas pół roku.

Wysłane z Xiaomi Redmi
gebhard
AKTYWNY

Pochwały: 1
Telefon:: RN4X
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez adam1201 » 3 maja 2014, o 13:48

czyli jeśli założę konto w kantorze aliora i wyrobie te kartę potem z millenium przeje kasę i kupie tam usd to bez problemu i opłat zapłacę nią na ali.
adam1201

Telefon:: mini 2

Postprzez gebhard » 3 maja 2014, o 14:08

adam1201 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie tak.
Zamawiasz kartę na jaką walutę chcesz, czekasz aż przyjdzie, wymieniasz i użytkujesz bezpłatnie. Żadne opłaty nie są pobierane.
gebhard
AKTYWNY

Postprzez czamarek4 » 3 maja 2014, o 14:49

adam1201 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Taniej i bez ukrytych opłat jest wersja z poradnika forum (Nr 2)
jak-placic-na-aliexpress-t2154.html
żadnych opłat i ograniczeń typu "przelej za darmo jeszcze..."
czamarek4

Pochwały: 2

Postprzez Shadow7777777 » 4 maja 2014, o 22:48

Jeśli chce zamówić ten telefon http://www.1949deal.com/x7hd.html i będzie to JEDNORAZOWY zakup z zagranicy, do tego jeśli zerkniecie w aukcje, ta promocja ma ograniczony czas, wiec wykluczam czekanie na wszelakie karty itp to jaki jest najlepszy sposób płatności ? zwyczajnie kartą debetowa poprzez ten kod z tylu karty tak ? mam ekonto w mBanku
Shadow7777777

Telefon:: x7hd

Postprzez basa » 4 maja 2014, o 22:58

Najszybciej przez paypal z podpietym rachunkiem ekonto , bankomatowke mbanku raczej ten sklep nie przepusci
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez Shadow7777777 » 4 maja 2014, o 23:02

Co to znaczy z podpiętym rachunkiem ekonto do paypala? masz na mysli powiazanie karty z mBanku do Paypala z ustawionymi dolarami ? Bo nir bardzo wiem jak tam powiązać eKonto...
Shadow7777777

Postprzez basa » 5 maja 2014, o 07:15

Nie, w profilu PayPal masz opcje dodaj rachunek bankowy , tam wpisujesz pelny IBAN konta w tym wypadku IBAN ekonta mBanku. Jezeli to jednorazowy zakup nie musisz sie bawic w konto USD Paypal sam przewalutuje wedlug swojego kursu i zablokuje ci dana sume juz w PLN na ekoncie przy zakupie.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez Shadow7777777 » 5 maja 2014, o 08:19

Czyli zostawiam PLN na paypal, dodaje w profilu rachunek bankowy i płacąc przez paypal mi ściągnie z mojego konta mbank tyle ile trzeba do przewalutowania czy muszę ręcznie kwotę mniej więcej przelać na paypal i wtedy użyć płatności przez paypal ? sory za pewnie głupkowate pytania, ale nigdy nie używałem paypala :-D
Shadow7777777

Postprzez gebhard » 6 maja 2014, o 00:52

Kasa musi być na PayPalu albo podpięta karta.
Lepiej mieć PayPala w dolarach uniknie się przewalutowania, ustawiasz PayPala w dolarach podpinasz kartę walutową w dolarach i hulasz po całym świecie :D

Wysłane z Xiaomi Redmi
gebhard
AKTYWNY

Postprzez Shadow7777777 » 6 maja 2014, o 08:12

ale ja nie mam żadnej karty walutowej i nie mam czasu na nią czekać bo się promocja skończy :D do tego póki co będzie to jednorazowy zakup chyba :) z tego co zrozumialem z poprzedniego posta kolegi, to paypal sam ściągnie z mojego ekonta z mbanku potrzebna kwotę jeśli to konto dodam i będzie autoryzowane tymi dwiema kwotami przelanymi przez paypal, ktore musze podac w moim profilu ? Potwierdzcie lub zaprzeczcie, właśnie czekam już drugi dzień na te 2 kwoty od paypal do autoryzacji konta, myślę ze dzisiaj wpłyną.
Shadow7777777

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI