Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
26 kwi 2014, o 15:35
Dzięki za szybką odpowiedź. Myślę, że na aliexpress zakupię też parę innych rzeczy.
Więc tak:
1. Konto w Syncu.
2. Konto walutowego USD w Syncu + karta internetowego do tego konta.
3. Konto w watulomacie.
I teraz proces wygląda następująco:
Z konta złotówkowego Sync zamieniam w walutomacie PLN na USD, które odsyłam na konto walutowego w Sync. Przy zamawianiu wybieram opcję zapłaty kartą internetową z konta walutowego i wszystko powinno przebiec sprawnie?
Jeżeli się mylę to mnie popraw.
Pozdrawiam.
26 kwi 2014, o 15:58
add2. Konto walutowe USD i do tego karta w USD MasterCard.
Z konta PLN przelewasz do walutomatu, wymieniasz na USD i przelewasz na konto walutowe USD .
Na aliexpress w płatnościach wybierasz kartę MasterCard i płacisz kartą USD.
Nie wiem czy masz już konto w AliorSync...?
Po pierwsze musisz mieć założone i aktywowane konto w PLN, a potem możesz internetowo ze swojego konta założyć konto walutowe w USD i kartę do tego konta w USD. Jak coś to pisz na pw.
26 kwi 2014, o 19:29
Warto korzystać z Virtual Visa USD w mbanku. Koszty nie są wygórowane, trzeba tylko czekać na niższy kurs dolara. A transakcja natychmiastowa, pozostała kwota doładowania możemy od razu po zakupie zwrócić na swoje konto. Właśnie dokonałem transakcji na Lenovo S930.
Zobaczymy jak długo trzeba będzie czekać ale wysłali mi NL.
26 kwi 2014, o 21:33
Virtual Visa USD w mBanku ....opłata 25 zł rocznie, a w Alior Sync darmowa.
27 kwi 2014, o 10:02
Witam, mam zamiar zrobić niedługo pierwszy zakup
i mam pytanie odnośnie płatności wszędzie jest napisane aby zakładać konto w USD ,
a jaka była by różnica gdybym założył w EUR (wirtualną w mBanku) ? pytam gdyż mieszkam w niemczech i uniknąbym przewalutowania tylko odrazu bym zasilał karte w EURO.
27 kwi 2014, o 10:14
Może tak być. Rozumiem, że nie masz konta w niemieckim banku i odpowiedniej karty do niego.
Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
27 kwi 2014, o 10:26
Możesz tak zrobić. Kwestia wyboru banku, który będzie miał korzystniejszą ofertę.
SGS III i9300 - Tapatalk
27 kwi 2014, o 10:27
Oczywiście posiadam również konto w niemieckim banku sparkasse i mam karte Maestro ,
tylko nie wiem czy płacenie tą karta jest bezpieczne, gdyż nie posiadam limitów i nie mam konta internetowego do tego rachunku.
27 kwi 2014, o 13:45
płacąc w euro na aliexpress wychodzi nawet drożej niż dolar + spread w Polsce.
Ktoś za wymiane waluty musi zapłacic, albo to będzie kupujący albo sprzedający, i w tym wypadku cena odpowiedni podniesiona.
28 kwi 2014, o 15:52
A czy Visa Electron z BZWBK (prepaid) też przejdzie? Bez przewalutowań (karta w EUR/USD).