Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

15 kwi 2014, o 14:52

Pager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

zależne od kwoty, kilkanaście groszy na dolarze.

Pamiętaj ze zdjąłeś limity z karty, zakupy moze zrobić ktoś kto pozna dane z twojej karty.

16 kwi 2014, o 23:44

witam
a czy można dowiedzieć się jak to jest z płatnością przez bank ING, czy w ogóle jest taka możliwość jeśli założyło się tam konto walutowe i czy jest możliwość płatnośći wAliexpress - chińskie allegro ale nie walutą dolar tylko EURO bo mi się wyświetlają zazwyczaj te dwie opcje, z góry dziękuje za odpowiedż

17 kwi 2014, o 18:14

Witam
Chciałbym się zapytać czy coś się pozmieniało w związku z pierwszym postem? Czy od czasu jego napisania banki pozmieniały swoje regulaminy i wprowadziły jakieś opłaty których wcześniej nie było?
Mam jeszcze jedno pytanie, które konto bardziej opłaca się założyć dla nieletniego(w mbanku czy alior sync)?
Mam zamiar kupować w miarę często(trochę uzależniłem się od zakupów w chinach :D )

17 kwi 2014, o 19:41

Nic się nie zmieniło, dalej sposób nr 2 jest najtańszym, w ing pewnie tez jest taka możliwośc tylko nie wiem czy to ci wyjdzie na dobre.
dostosuj sie lepiej o wskazówek z pierwszego posta, nic to nie kosztuje a wiele taniej kupujesz.

26 kwi 2014, o 15:00

Cześć,

wiem, że wątek poruszany kilkukrotnie, ale może się coś zmieniło, zresztą informacji jest tyle, że nie wiem który sposób jest najtańszy, najbezpieczniejszy, najszybszy, najkorzystniejszy dla użytkownika AliorSync.

Bawić się w kantor walutowy Aliora czy walutomat? Zakładać konto walutowe w Syncu, zamawiać kartę internetową(do walutowego czy normalnego konta)?

Jakby ktoś mógł w kilku punktach streścić najlepsze kroki to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

26 kwi 2014, o 15:11

Jeżeli zakup jednorazowy, to nie warto zakładać konta walutowego i karty do tego konta, ...ale i tak opłaty za kartę i prowadzenie konta za darmo.
Też już od dawna mam w tym banku konto PLN i USD oraz karty do tych kont i ZERO opłat.
Założone także mam konto w walutomacie i tam kupuje USD. Przelewy do i z walutomatu masz bezpłatne i bardzo szybkie do 1h, a z reguły 0,5h.
Jedyna prowizja na walutomacie, to tylko 0,2% od wymiany, czyli od 1000zł wynosi 2zł..
Kartę do konta walutowego przysyłają do 14 dni , moja przyszła w ciągu 4 dni.

26 kwi 2014, o 15:35

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki za szybką odpowiedź. Myślę, że na aliexpress zakupię też parę innych rzeczy.

Więc tak:
1. Konto w Syncu.
2. Konto walutowego USD w Syncu + karta internetowego do tego konta.
3. Konto w watulomacie.

I teraz proces wygląda następująco:
Z konta złotówkowego Sync zamieniam w walutomacie PLN na USD, które odsyłam na konto walutowego w Sync. Przy zamawianiu wybieram opcję zapłaty kartą internetową z konta walutowego i wszystko powinno przebiec sprawnie?

Jeżeli się mylę to mnie popraw.

Pozdrawiam.

26 kwi 2014, o 15:58

add2. Konto walutowe USD i do tego karta w USD MasterCard.
Z konta PLN przelewasz do walutomatu, wymieniasz na USD i przelewasz na konto walutowe USD .
Na aliexpress w płatnościach wybierasz kartę MasterCard i płacisz kartą USD.
Nie wiem czy masz już konto w AliorSync...?
Po pierwsze musisz mieć założone i aktywowane konto w PLN, a potem możesz internetowo ze swojego konta założyć konto walutowe w USD i kartę do tego konta w USD. Jak coś to pisz na pw.

26 kwi 2014, o 19:29

Warto korzystać z Virtual Visa USD w mbanku. Koszty nie są wygórowane, trzeba tylko czekać na niższy kurs dolara. A transakcja natychmiastowa, pozostała kwota doładowania możemy od razu po zakupie zwrócić na swoje konto. Właśnie dokonałem transakcji na Lenovo S930.

Zobaczymy jak długo trzeba będzie czekać ale wysłali mi NL.

26 kwi 2014, o 21:33

Virtual Visa USD w mBanku ....opłata 25 zł rocznie, a w Alior Sync darmowa.

27 kwi 2014, o 10:02

Witam, mam zamiar zrobić niedługo pierwszy zakup
i mam pytanie odnośnie płatności wszędzie jest napisane aby zakładać konto w USD ,
a jaka była by różnica gdybym założył w EUR (wirtualną w mBanku) ? pytam gdyż mieszkam w niemczech i uniknąbym przewalutowania tylko odrazu bym zasilał karte w EURO.

27 kwi 2014, o 10:14

Może tak być. Rozumiem, że nie masz konta w niemieckim banku i odpowiedniej karty do niego.

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz