Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez rysiusek » 12 lis 2016, o 19:49

Spoiler:

Według ali telefon już dzisiaj został wysłany.
rysiusek

Telefon:: Lenovo A820

Postprzez Rafal1435 » 12 lis 2016, o 21:07

Ja też mam oba wysłane
Rafal1435
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: Elephone P9000

Postprzez PTT » 12 lis 2016, o 21:18

A ja chcę przestrzec przed Goldwayem. 30 dni temu wysłałem na gwarancję Redmi 3S Prime, telefon dotarł w 17 dni, od 10 dni zgodnie ze statusem paczki leży już u Goldwaya, a jakaś franca Tina Liu zapiera się, że nikt nie odbierał telefonu i u nich go nie ma. W dodatku wyzywa mnie, łamanym angielskim, od kłamców i oszustów. Tylko czekam aż mi napisze, że ma dwójkę dzieci, z czego jedno ma dwie głowy i ogon, a drugie jest niebieskie, a ona jest samotną matką. Mentalność chińczyków, orżnąć europejczyka. Ja kasę odzyskam, ale ich będę omijał szerokim łukiem.
PTT
PTT

Telefon:: Redmi 3S 3/32

Postprzez rysiusek » 12 lis 2016, o 21:22

PTT napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dlatego ja postanowiłem zakupić i sprawdzić w razie jakich kolwiek problemów (oby ich nie było) gwarancję od Aliexpress realizowaną w Polsce. Nie kosztuje aż tak dużo dlatego moim zdaniem warto spróbować.
rysiusek

Telefon:: Lenovo A820

Postprzez PTT » 12 lis 2016, o 21:27

Ja kupowałem zanim to było dostępne w Polsce :(
Na szczęście mam jeszcze chargeback na karcie, którą płaciłem. Więc Goldwayowi i tak nie ujdzie to na sucho.
PTT

Telefon:: Redmi 3S 3/32

Postprzez maciejet » 12 lis 2016, o 21:28

PTT napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja z tą Tiną Liu też mam pewien problem co prawda dotyczący innego aspektu a jednak. W FAQ w ofercie napisane jest, że jeżeli ma się prośby dotyczące związane z tym co mają zadeklarować w paczce to żeby do nich napisać. Więc poprosiłem o wartość $20 i oznaczenie jako MP4 player. A ta Tina odpisała mi, że zadeklaruje jako Android Phone. Wybrałem Goldwaya ze względu na niby dużo dobrych opinii, na tyle przesyłek ile otrzymałem nigdy żaden inny sprzedawca nie robił problemu po w związku z deklaracją przesyłki. W FAQ napisane, żeby napisać co się chce żeby zadeklarowali a teraz ta Tina robi problem. Żebym wiedział to w tej samej cenie mogłem kupić u FANTACY. A jak będzie paczka zadeklarowana jako Android phone to chyba tylko dureń by łyknął, że wartość to np. 20$. :/
maciejet

Pochwały: 1
Telefon:: Overmax

Postprzez leoxxx » 12 lis 2016, o 21:40

Nie ma znaczenia co jest napisane na paczce, przychodziły do mnie paczki z zadeklarowaną pełną wartością a VATu nie naliczyli. W sumie to chyba lepiej jak jest pełna wartość, bo tak to od razu WER owatuje i szybciej telefon trafi do klienta.
Porównanie zdjęć smartfonów: http://fotosmartfon.blogspot.com/
leoxxx
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Meizu MX5

Postprzez Hatam » 12 lis 2016, o 22:40

Podejrzewam, że teraz ciężko się będzie z nimi dogadać, bowiem mają masę zamówień i muszą to jakoś ogarnąć.
Mimo wszystko napisałem do sprzedawcy, że jestem zawiedziony ich podejściem do klienta. Zamawiałem Xiaomi MI5 64GB i zgodnie z tym co napisali na stronie głównej sklepu jak i na ich facebooku (zarówno polskim jak i ogólnym) to ten tel po 15:00 czasu polskiego miał być po 277,99$ w wersji gold (20sztuk). Niestety ta oferta nie miała miejsca, sprawdzałem o 9:00, 12:00 i 15:00.
Napisałem do nich w sumie nie wiem po co, żeby na przyszłość nie ogłaszali promocji, których nie zamierzają wprowadzić. W odpowiedzi usłyszałem, że zamówiłem telefon o 15:10 i się spóźniłem na promocyjne 20 szt. Odpisałem pani Tinie Liu, że w historii transakcji widać jak na dłoni, że ktoś zamówił tel z tej oferty o 14:45 potem ja zamówiłem o 15:10( czekałem, bo myślałem, że w systemie coś nie zaskoczyło), a po mnie jakiś Rosjanin o 15:25. W odpowiedzi dowiedziałem się, że tego dnia 28 osób zamówiło ten telefon przede mną ... i weź znowu tłumacz, że obniżka miała być po 15:00. Swoją drogą z Xiaomi MI5 32GB w wersji white nie było tego problemu, o 12:00 się pojawił po 235,99$ i po minucie już się wszystko rozeszło.

Nie ma sensu się kłócić o te 6$ różnicy, ale jestem trochę zły bo liczyłem na lepszą obniżkę tak jak to było z wersją 32GB gdzie zapowiadali 20szt po 245,99$, a były faktycznie po 235,99$. Gdybym wiedział, że o 15:00 nic nie będzie to kupiłbym MI5 64GB o 9:00 i jeszcze załapałbym się na 10$ zniżki dla pierwszych 50000 osób. Duży minus za takie podejście do klienta, jeśli już się coś obiecuje to powinno się dotrzymywać danego słowa.
Hatam

Telefon:: ZTE V970
ROM: Android 4.4.2

Postprzez zelek0 » 12 lis 2016, o 23:51

Czy ktoś może mi potwierdzić lub sprostować jeśli źle zrozumiałem, że jak kupuję telefon z opcją 'Seller's Shipping Method' to już nie muszę płacić podatku u Nas w kraju?
Taki telefon przyjdzie w 100% bez konieczności płacenia vatu i cła?
Pytam, gdyż Pani Tina Liu pisze mi po zakupie, że telefony są sprawdzane wyrywkowo i mogę zapłacić jeszcze podatek.
Z góry śliczne dzięki.
zelek0

Telefon:: Huawei

Postprzez marcoos1 » 12 lis 2016, o 23:56

Po pierwsze: przeczytaj 1. stronę tego tematu
Po drugie: poczytaj również FAQ faq-dzialu-zakupy-zanim-zadasz-pytanie-przeczytaj-t15077.html
Po trzecie: Skoro pytasz "po zakupie", to i tak już nic nie zrobisz. Jak ci Tina napisałaby, że przy odbiorze musisz DOPŁACIĆ np 100$ a jak nie zapłacisz to towar wróci a kasa przepadnie to co wtedy? O takie rzeczy się pyta przed zakupem a nie po. Teraz pozostaje jedynie czekać (i czytać punkty 1 i 2)
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez naproti » 13 lis 2016, o 00:14

W polskim FAQ jest jasno napisane że telefon leci do UK, tam jest przepakowana i z UK leci przesyłka wewnątrz unijna więc o żadnym Vacie nie może być mowy.Zobaczę jak to w praktyce będzie wyglądało

maciejet napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oznaczeni telefonu jako Mp4 player i w dodatku jako gift :shock: w moim przypadku gówno dało.UC nie jest głupi, jak tylko paczka jest rozmiarów, gdzie można podejrzewać że wartość jest zaniżona i akurat mają 'zdolność przerobową' to zatrzymają i wyślą stosowny liścik(u mnie zrobili to w tempie ekspresowym).Wer Wawa, następny dzień Wer Zabrze(to był piątek) a w poniedziałek już liścik.
Jak ktoś zamawia droższy sprzęt np za +-200$ to już lepiej prosić o zadeklarowanie telefonu, tylko o mniejszej wartości, np 50$, większa szansa że owatują go automatycznie od tej sumy.

A co do Goldwaya i ich Seller Shipping, wypowiem się jak przyjdzie telefon.Ale już widzę że lekka ściema poszła bo dzisiejsza cena telefonu który zamawiałem jest, uwaga - bodajże 2$ większa niż 11.11.Oczywiście przed 11.11 było to ponad 20;)

ps a może nawet nie lekka bo ponoć zawsze dodawali coś(etui etc.) a w zamówieniach 11.11 nie ma być niczego 'gratis' więc może nawet drożej to wyjść niż zamawiane teraz.No ale to szczegół.Czekam na tel, by przyszedł sprawy, w miarę szybko i bez żadnych dodatkowych opłat
naproti

Telefon:: Mi A2

Postprzez AnimalPL » 13 lis 2016, o 09:32

Ta tina to odpisuje z automatu chyba. Ja wybralem sellers shipping a ta mi pisze o mozliwym vacie, jak sie zapytalem kiedy mi wysla towar.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić