Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

13 lis 2016, o 10:23

AnimalPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja miałem ostatnio fajną rozmowę z Tiną. W piątek nieco się nudziłem i postanowiłem z nią klawiaturowo porozmawiać. Napisałem, że w poniedziałek zapłaciłem za Redmi Pro i do piątku nie ma najmniejszej informacji co się z tym zamowieniem dzieje. Odpisała mi, że muszę liczyć z tym, ze będzie to trwało 2-7 dni i żebym nie liczył dni weekendowych, i wogóle sa zarobieni z 11.11. Ja jej odpisałem, żeby nie odpowiadała z automatu bo ja między poniedziałkiem a piątkiem nie widzę żadnego weekendu. Ona na to, że wyślą za 2 dni. No to ja, że dwa razem z nadchodzącym weekendem to już 4 dni i wychodzi dziesięć dni od zapłaty (trochę przesadziłem ale z nimi tak trzeba) i że jest to mój ostatni zakup na Goldwayu. No to ona....przysłała numer trackingu. Całość rozmowy trwała może dzieisęc minut.

13 lis 2016, o 10:34

ja zauważyłem że wysłali nr trackingowy wczoraj po zakupie 11.11, już wskoczył jakieś tam sattatusy w jednej paczce nawet dwa były a dzisiaj w jednej paczce pisze ze nie ma info na jej temat? Przypadek? Nie sondze!
Pewnie zmieniają nr trackingowe w trakcie

13 lis 2016, o 18:08

Mam ten sam problem co inni użytkownicy. Kupione 2 telefony prośba o wysyłkę w jednej paczce eu express (SF) a Tina Liu ściemnia, że są w innych magazynach i nie ma takiej możliwości. Ta wiadomość idzie chyba z automatu. Wcześniej można było zamówić a teraz problemy.

13 lis 2016, o 18:23

magicpb napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A kiedy zamawiałeś? Bo jak 11.11 to chyba oczywiste że nie wyślą jedną paczką, Goldway tutaj przecież o tym napisał.

13 lis 2016, o 20:12

Witam. To mój pierwszy post. Przeczytałem kilkanaście stron niniejszego wątku wstecz, wszystkich naraz nie dam rady :-) Interesuje mnie Redmi 3S dark grey 3/32 international version od Goldway. Obecnie jego cena wraz z SSM i SiliconClearFilm to 162,83 USD. Ktoś sugerował wcześniej, że przed 11/11 jego cena była niższa, ktoś pamięta jaka? Dziś do północy jest 10% cashbacku od Planet Plus i zastanawiam się, czy brać teraz, czy poczekać na obniżkę (?) u HK Goldway. Cena tego modelu w Polsce u oficjalnego sprzedawcy to 799 PLN przy dwuletniej gwarancji i przynajmniej podstawowym wsparciu technicznym. Nadto mowa była o kuponach, czy któryś jest jeszcze do dostania? Na stronie Aliexpress jest 121 stron z kuponami od sprzedawców elektroniki, można jakoś wyszukać Goldway? Dwa ostatnie pytania: czy ma znaczenie, że płacę kartą Mastercard rozliczaną w EUR do domyślnie ustawionej waluty na Aliexpress (USD)? Czy jeśli ją zmienię na EUR, to uniknę jednego przewalutowania? Ostatnie pytanie: jestem początkującym użytkownikiem, nie mam zamiaru bawić się w zmiany ROMu itp. Stąd inwestycja w wersję międzynarodową - czy jest ona bezpieczna dla użytkownika, czy jest spore ryzyko, że Chińczyk ingerował w nią w niebiezpieczny dla mnie sposób? Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam.

13 lis 2016, o 22:36

wstrzymaj się, za kilka dni ceny powinny wrócić do normy, na GA masz normalnie 6% ale jak ceny spadną to powinno wyjść ~ na to samo co 10% z planet
Xiaomi od Golda wyjmujesz z pudełka i działają nie ma potrzeby ingerowania (jak nie chcesz) jedyne co musisz zrobić to update.

ps: tego Redmi 3S dark grey 3/32 można było wczoraj wyrwać za 540 zł :( wiec te 160$ u Golda to słaba oferta.

13 lis 2016, o 23:41

Odpisuje Wam Goldway na PW tu na forum?

14 lis 2016, o 00:10

tak, tylko w weekendy chyba ma wolne

14 lis 2016, o 10:12

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

---------------- Odezwij się proszę z numerem zamówienia poprzez PW

---------------- Aliexpress musi dokonać zwrotu pieniędzy, skontaktuj się proszę z obsługą portalu.

-------------------- Większość zamówień z 11/11 została już nadana, w 10 dni wyrobimy się spokojnie z wysyłką. Do Polski paczka powinna dotrzeć w 2-3 tyg.

---------------------- Większość zamówień z 11/11 została już nadana.

------------------------------------- Podaj proszę numer zamówienia poprzez PW, wyjaśnimy sprawę.

----------------------------- Możemy tam wpisać cokolwiek, niestety to nie pomaga w uniknięciu opłat celnych.

---------------- Tina się pomyliła. Seller's shipping method gwarantuje uniknięcie opłat celnych.

===============================================================================

GRATISY
Kod GWPL zacznie działać ponownie od 18 listopada.
Przypominam, że gratisy(silikonowe etui oraz folię) dorzucamy tylko jeśli mamy je na stanie. Nie wstrzymujemy wysyłki paczek czekając na dostawę akcesoriów. Przez to więc zdażyć się może, że w niektórych paczkach nie będzie np. etui lub folii.

SELLER'S SHIPPING METHOD
Od jutra (15 listopada) można będzie ponownie skorzystać z opcji wysłania 2 urządzeń w 1 przesyłce EU Express. Warunkiem jest, że urządzenia będą na stanie w tym samym magazynie.

Aby kupić 2x smartfon w jednej paczce eu express należy:
1. Złóżyć 1(!) zamówienie zawierające dwa urządzenia.
2. Dla droższego modelu wybrać przesyłkę seller's shipping method, dla tańszego free shipping. Jeśli urządzenia są w tej samej cenie to bez różnicy.
3. Napisać w wiadomości do zamówienia: Please send in one eu express(SF) package.
4. Czekać na wysyłkę

W przypadku wyboru dwóch takich samych urządzeń proszę:
1. Złóżyć 1(!) zamówienie zawierające dwa urządzenia. Automatycznie zostanie naliczona 2x przesyłka Seller's Shipping Method.
2. Wstrzymać się z zapłatą, napisać w wiadomości do zamówienia: Please adjust price and send in one eu express(SF) package.
3. Opłacić zamówienie i czekać na wysyłkę.

14 lis 2016, o 11:06

Przed chwilą dostałem taką wiadomość...

No i co teraz :/

Szczególnie interesuje mnie ostatnie zdanie, może ktoś to zinterpretować.

Czy warto wziąć wersję International? Gdzie dostanę pokrowiec?

14 lis 2016, o 11:19

Lindinho napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przed 11.11 kupowałem u nich za taką samą sumę, jaką tu podajesz.

14 lis 2016, o 12:45

Przymierzam się do zmiany telefonu i przeglądam właśnie oferty u Goldway. Chciałbym kupić telefon, gdzie będzie język polski/angielski i dostęp do sklepu google, ponieważ nie chcę grzebać w romie, ale widzę, że nie zawsze jak w opisie jest International Version to jest dostęp do sklepu, albowiem brak takiej informacji w opisie.
Czy w przypadku Global rom można zainstalowac miui Polska lub inny aby pozbyć się aplikacji zainstalowanych przez sprzedającego?
Najlepiej chciałbym przywrócić telefon do pierwotnego stanu aby mieć 100% pewność, że nie będę miał na mim żadnego syfu i malware.
Odpowiedz