Ja mam dwa jeden z 10 stycznia pozycja magazunowa 100 iles

bez znaczka ce, i drugi z 16 stycznia pozycja magazynowa 200 iles ze znaczkiem
zakładając ze ty masz z marca to kolo sierpnia moze ci zaczna sprawdzać ten telefon w takim tempie hehe
Ja tyle osiągnąłem ze jak dobre opierd..... paniusie z UP1 bo ten jej szef dogadywał tle za damska spódniczką sie ukrywając i dwukrotnie ich szefowa W Przemyślu ze guzik mnie to obchodzi ze oni tam maja tyle do roboty

(bo jak ja bym sie spóźnił jeden dzien z pitem to musialbym placic kary ) ze jak 5 dni UKE trzymało telefon to resztę te obikoki z UP1 to jest przegięcie i jesli ktoś lamie prawo to właśnie oni bo zgodnie z orydynacja podatkowa i KPA należy mi sie zakończenie sprawy w ciągu 2 miesięcy od terminu jak ten telefon trafił do UP1 hehe prosilem ja zeby mi podała sposób w jaki mogę zlozyc skrge na jej ludzi i tu nie zachowała sie profesjonalnie bo jako urzednik panstwowy powinna mi ta informacje udzielic ( rozważam skarżenie sie wyżej na nia) .
Tu jest to pismo od nich wysłałem jego google tłumaczenie do mojego chinczyka co on na to.
Wiec moj szacowny przedmówco jak nie ma znaczka ce nic nie osiągniesz poza tym pismem a oficjalne ich pism oto tez cos bo liczę ze pomoże mi to w sporze na aliexptres
Dnia 23.02.2017 r. do Oddziału Celnego w Przemyślu – Miejsce Wyznaczone Poczta Polska wpłynęła opinia Prezesa Urzędu Komunikacji Elektronicznej Delegatura w
Rzeszowie Nr .................. z dnia 23.02.2017 r. informująca, iż towar w postaci telefon komórkowy XIAOMI REDMI NOTE 3 (IMEI: ..............) zgłoszony do procedury dopuszczenia do obrotu poz. księgi magazynowej ............ nie spełnia zasadniczych lub innych wymagań, ponieważ wyrób nie posiada:
● oznakowania CE na wyrobie, opakowaniu (wymogi z art. 13 pkt 4 i art. 18 pkt 1 Ustawy i art. 158b ust. 1 Prawa telekomunikacyjnego oraz §21 ust. 1 Rozporządzenia);
● dołączonej kopii deklaracji zgodności lub uproszczonej deklaracji zgodności zawierającej adres internetowy, pod którym można uzyskać pełny tekst deklaracji zgodności (wymogi z art. 11, art. 13 pkt 4 i 9 i art. 18 pkt 1 Ustawy oraz art. 158 ust. 3 pkt 1 Prawa telekomunikacyjnego);
● instrukcji obsługi i informacji dotyczących bezpieczeństwa użytkowania sporządzonych w języku polskim (wymogi art. 13 pkt 9 i Ustawy oraz z art. 158 ust. 3 pkt 2 i ust. 4 Prawa telekomunikacyjnego);
● nazwy producenta oraz pocztowego adresu kontaktowego producenta w języku polskim (wymogi art. 13 pkt 8 Ustawy oraz z art. 158 ust. 1 pkt 2 Prawa telekomunikacyjnego).
W związku z powyższym oraz mając na uwadze przepis art. 29 rozporządzenia (WE) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 765/2008 z dnia 9 lipca 2008 r. ustanawiającego wymagania w zakresie akredytacji i nadzoru rynku odnoszące się do warunków wprowadzania produktów do obrotu i uchylające rozporządzenie (EWG) nr 339/93 (Dz. U. UE L nr 218 s. 30 z dn.13 sierpnia 2008r.) oraz art. 194 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 952/2013 z dnia 9 października 2013 r.. ustanawiającego unijny kodeks celny (Dz. Urz. UE L 269 str. 1 z 10.10.2013) brak jest możliwości zwolnienia towaru do procedury dopuszczenia do swobodnego obrotu.
Jednocześnie informuję, iż Strona może zadysponować towarem poprzez zmianę procedury celnej i zgłoszeniem towaru do innej dopuszczalnej procedury celnej. W związku z powyższym, jeżeli w terminie 7 dni od dnia otrzymania niniejszego pisma Strona nie podejmie działań zmierzających do uregulowania statusu prawnego towaru, organ celny podejmie z urzędu działania w tym zakresie.
wcześniej dawałem pismo jak jest wersja International telefonu wtedy jest znaczek ale nie ma polskiej instrukcji i każą dosylac papiery