Dowiedziałem się tego samego... Dostałem pismo o tym, że mój Redmi 4A nie został dopuszczony do obrotu. Niestety, w moim przypadku brakuje też oznakowania CE, więc dosyłanie instrukcji i innych papierów nic nie da. Jedyne co mogę zrobić, to wysłać maila, że chcę, żeby już teraz odesłali paczkę do Chin. W przeciwnym wypadku, Celni zajmą się tym po upłynięciu 7 dni. Pan przez telefon poinformował mnie, że wtedy tak naprawdę będzie to trwało o wiele dłużej, gdzieś koło pół miesiąca. Szczerze mówiąc nie robi mi to żadnej różnicy... Czekam już 3 miesiące, ochrony mi nie przedłużyli, spór przegrałem, więc jedyne na co mogę liczyć to na uczciwość sprzedawcy.
Jeśli zastanawiacie się, co z tym KPA i terminowymi 2 miesiącami to wg mnie nie ma co sobie nawet głowy zawracać. Przez telefon dowiedziałem się, że Celnych obowiązują jakieś unijne terminy i oni mają 3 lata na podjęcia decyzji

Moja sprawa przekroczyła 2 miesiące i co z tego. Jedyne co mógłbym zrobić to złożyć jakieś zażalenie. Najwyżej ktoś zostałby za to ukarany i tylko bym mu zaszkodził, a telefonu i tak by mi nie oddali, więc naprawdę nie warto.
@Down
Jasna sprawa, że te 3 lata można traktować z przymrużeniem oka. Tylko powiedz mi, co taka skarga da? Celnicy mają takie i takie wytyczne, co mi da złożenie na nich skargi? Poczuje się lepiej? Nie dostałem telefonu, to się będę mścił?
Ostatnio edytowano 8 mar 2017, o 14:17 przez
Dominico, łącznie edytowano 1 raz