przez zjac » 15 lut 2017, o 17:02
Info na temat zwrotów ewentualnych:
Otrzymałem zwrot za zakup ze sklepu GearBest. Paczka wisi od 5 stycznia na UP Przemyśl w kontroli celnej.
Powołałem się na wysyłkę przez nich do Europy towaru bez wymaganego CE i to zaakceptowali ( mimo iż przez pierwsze 5-6 wymian wpisów w ticket udawali głupa, przesyłali mi invoice w excelu / gdzie i tak jest przecież invoice w zamówieniu na stronie w formacie .pdf / albo jakiś tracking, że niby dokumenty do UC Przemyśl wysyłają - po 2 tygodniach walki mam kasę na koncie za zakup )
Płaciłem kartą z PKO ( nie przez PP ), za telefon zapłaciłem ok. 98 usd + 6 usd przesyłka - żądałem zwrotu 100 usd i to otrzymałem.
Jak uważacie, ja nie miałem zamiaru dłużej czekać, bo i tak się naczekałem od momentu opłacenia i miała być wysyłka DHL w cenie 6 usd: 15 grudnia zapłaciłem ( potem standardowo chcieli ode mnie dopłatę za DHL / w jednym email 30 usd, w drugim wysłanym 5 minut po pierwszym 50 usd / - taka ciekawostka made in GearBest ) a paczkę wysłali 26 grudnia i to bez słuchawek z jednego zamówienia ( jeden magazyn obie rzeczy ) które wysłali dopiero 6 stycznia i to nierejestrowaną.
Niniejszym nie interesuje mnie już temat CE, na przyszłość zamawiam wszystko kurierem tak jak to robiłem do września 2016. Przynajmniej nieroby z UC nie będą mielili mojej paczki swoim ślimaczym tempem ( 37 dni od momentu wysłania dokumentów i ZERO postępu w odprawie ).
Pozdrawiam