• Reklama

ZTE nubia z7 Max

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez lennyhowmany » 27 cze 2017, o 18:40

Od kilku dni mam problem z rozmowami. W trakcie połączenia przychodzą do mnie smsy, gdy ktoś dzwoni to nie uruchamia się poczta głosowa, a ja mogę zablokować pierwszą rozmowę i rozpocząć drugą. I byłbym zadowolony z nowej funkcji gdyby nie to, że przez resztę rozmowy (z krótkimi przerwami) nie słyszy mnie rozmówca, ani ja jego. Jak nazywa się ta usługa i gdzie ją wyłączyć w Play?
lennyhowmany
 
Posty: 17
Dołączył(a): 19 lut 2015, o 11:01
Telefon:: NubiaZ7Max/ZTEAxon7

Reklama

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez mathey » 8 sie 2017, o 13:55

Też macie w swoich nubiach taką dość słabą wifke? Mam taką sytuację, że zasięg domowej sieci wifi (2,4 Ghz) jest znacznie słabszy na nubii w altance poza domem (przez 3 ściany betonowe, zwykły router z anteną dookólną) w porównaniu z np. Motorolą moto G 3rd gen - na nubii ledwo łapię zasięg i prędkości na speedteście są tragiczne (poniżej 0,5 Mbps) natomiast motka w tym samym miejscu mimo zasięgu w połowie skali wyciąga maksymalną prędkość. Nie wiem, czy to coś z moją nubią jest nie tak, czy one po prostu mają takie słabe anteny i wydajność wifki ;/ W mieszkaniu wszystko jest w porządku.
mathey
 
Posty: 10
Dołączył(a): 12 lut 2017, o 19:19
Telefon:: Z7

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Flyagaric » 8 sie 2017, o 14:30

Mojej żonie działa praktycznie tak samo jak na moim Galaxy A5. Może nawet lepiej.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4064
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 133
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez mathey » 8 sie 2017, o 14:32

Jeszcze dodam, że domowa wifka jest w standardzie G a nie N bo router już swoje lata ma. Generalnie przy bliskich odległościach działa idealnie, natomiast "na skraju zasięgu" już wypada dużo słabiej od innych.
mathey
 
Posty: 10
Dołączył(a): 12 lut 2017, o 19:19
Telefon:: Z7

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Flyagaric » 8 sie 2017, o 14:43

Teraz jestem w G, bo siedzę u rodziców, ale w domu mam N i też nigdy nie narzekała.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4064
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 133
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez KarlosW » 8 sie 2017, o 19:38

U mnie wifi działa nadzwyczaj dobrze. Ostatnio na urlopie lapalo tylko u mnie z recepcji hotelu. Inni zasięgu ni huhu.

Wysłane z mojego NX505J przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2107
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez waderan » 8 sie 2017, o 22:10

Witam od chwili jestem posiadaczem maxa i mam problem z dual sim widzi mi tylko jedną jkarte sim drugiej niedostrzega mam dwa telefony w obu to samo w starym ZTE A310 wszystko z dual sim spoko ratujcie bo niewiem czy zwracać fony czy szukać przyczyny (zmiana romu ,ustawienia ?)rom RR-N-v5.8.3-20170621-nx505j
Ostatnio edytowano 9 sie 2017, o 00:19 przez waderan, łącznie edytowano 1 raz
waderan
 
Posty: 15
Dołączył(a): 15 wrz 2014, o 17:44
Telefon:: A850
ROM: 4.2.2

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez mrergie » 9 sie 2017, o 00:02

A wersja systemu operacyjnego to tajemnica?
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez waderan » 9 sie 2017, o 00:20

Przepraszam nie skopiowało i nie zauwazyłem zauwazyłem jedno że niezależnie od romu karty Niu mobile niewidzi żaden z nich a inne telefony,modele spoko wykrywaja
waderan
 
Posty: 15
Dołączył(a): 15 wrz 2014, o 17:44
Telefon:: A850
ROM: 4.2.2

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez mrergie » 9 sie 2017, o 09:12

Zainstaluj Mokee albo stock. RR z racji istotnych modyfikacji może posiadać różne błędy.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez lennyhowmany » 17 sie 2017, o 11:30

Pękła mi szybka i w dolnej części nie działa mi dotyk, więc chciałem kupić i wymienić sam digitizer, ale po obejrzeniu tego materiału troche zwątpiłem
https://youtu.be/nVxOfoXh2rc?t=192
Z tego co gość mówi zrozumiałem, że ekran i dotyk są jednym elementem. Jak odkleił ten górny element od korpusu, to wyjął go razem z ekranem?
lennyhowmany
 
Posty: 17
Dołączył(a): 19 lut 2015, o 11:01
Telefon:: NubiaZ7Max/ZTEAxon7

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Flyagaric » 17 sie 2017, o 15:36

waderan napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Chyba coś z fonem. Cały urlop w PL używaliśmy standardowej karty Tesco.ie i Virgina. Nie było najmniejszego problemu. Odbierane i wykonywane były połączenia na obu. ROM to CM12.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4064
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 133
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama