• Reklama

ZTE nubia z7 Max

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez JGA » 20 maja 2017, o 19:01

@Perun
tak jak napisał tomek0768 - aplikacja textra
JGA
 
Posty: 5
Dołączył(a): 21 sty 2017, o 16:12

Reklama

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez nemed » 20 maja 2017, o 21:22

Na ComboRom mmsy śmigają na apce systemowej bezproblemowo.

Wysłane z Nubii Z7Max
Avatar użytkownika
nemed
 
Posty: 47
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 02:18

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez mathey » 20 maja 2017, o 22:37

U mnie jednak już działają mmsy. W sumie nie wiem co pomogło, bo ostatnio sprawdzałem z miesiąc temu. Teraz przed sprawdzeniem utworzyłem dodatkowy apn dla karty play (prawidłowy dla internetu) jednak zaznaczony oraz z wpisanym default zostawiłem fake. W dodatku zainstalowałem Textrę, jednak nie ustawiłem jej jako domyślną. Odbieranie i wysyłanie mms działa pięknie (systemowa apka) i nie zabiera kasy za transfer.
mathey
 
Posty: 6
Dołączył(a): 12 lut 2017, o 19:19

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Perun » 23 maja 2017, o 09:38

Zainstalowałem Textra i działają MMSy, szkoda, że na apce systemowej już nie.

Android 5.1.1 jądro 3.4.0-perf-g8c63300-dirty.
Avatar użytkownika
Perun
 
Posty: 51
Dołączył(a): 2 lis 2015, o 19:26

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez JGA » 5 cze 2017, o 10:01

Nie wiem czy u wszystkich co mają numer w Plusie tak jest, ale po wyjechaniu za granicę, telefon nie łączy się w roamingu automatycznie z jednym z zagranicznych operatorów - muszę wejść w ustawienia i wyszukać dostępne sieci i wybrać jedną.
Wcześniej miałem numer w Virgin i telefon sam automatycznie wybierał którąś z zagranicznych sieci.
JGA
 
Posty: 5
Dołączył(a): 21 sty 2017, o 16:12

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez SeventyThree » 11 cze 2017, o 12:35

tomek0768 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co masz wpisane w polu typ APN ale w APN do internetu nie do MMS?

Tapatalk Nubia Z7 max

Mam ustawione zgodnie z tym: http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon

Próbowałem też z innych stron i nic.

Czyli co konkretnie wpisywałeś w polu typ APN (o APN do neta mówimy)?
default,supl próbowałeś?
Restart lub tryb samolotowy po każdej zmianie ustawień?

Tapatalk Nubia Z7 max[/quote]
Wpisuję default lub internet i nic ...
żeby był jakiś porządek i sens wszystkiego nieznanego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...
SeventyThree
 
Posty: 199
Dołączył(a): 30 lip 2014, o 16:28
Lokalizacja: GDA
Pochwały: 3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez tomek0768 » 11 cze 2017, o 15:05

No to wpisz to co radziłem:

default,supl

Zapisz te ustawienia i restart telefonu.

Tapatalk Nubia z7 max
tomek0768
 
Posty: 101
Dołączył(a): 14 cze 2015, o 20:14
Pochwały: 10

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez SeventyThree » 11 cze 2017, o 16:42

Powyższe też nie działa ...
żeby był jakiś porządek i sens wszystkiego nieznanego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...
SeventyThree
 
Posty: 199
Dołączył(a): 30 lip 2014, o 16:28
Lokalizacja: GDA
Pochwały: 3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez tomek0768 » 11 cze 2017, o 17:43

Specjalnie zrobiłem próby na 4 kartach sim Nju, Virgin, Orange, Play. Na wszystkich mms działa. Może w Plusie trzeba jakąś usługe włączyć? Na innych telefonach działa z tą kartą sim?
Jakiej aplikacji używasz? Na stockowej nie działa mms, było wcześniej o tym. Ja próbowałem na Textra.


Tapatalk Nubia z7 max
tomek0768
 
Posty: 101
Dołączył(a): 14 cze 2015, o 20:14
Pochwały: 10

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez SeventyThree » 12 cze 2017, o 00:57

Mam jedną kartę ... na systemowej (w CM12) oczywiście nie działa. Na Textra też nie.
żeby był jakiś porządek i sens wszystkiego nieznanego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...
SeventyThree
 
Posty: 199
Dołączył(a): 30 lip 2014, o 16:28
Lokalizacja: GDA
Pochwały: 3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez mathey » 15 cze 2017, o 17:37

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Wracając na chwilkę do tego problemu z ładowarką to powiem tylko, że zamieniłem na polecaną przez Ciebie Ikea Koppla, mam ją już ponad tydzień i na razie nie ma żadnych problemów, ładowanie na poziomie 1300 mA bo tyle nubia max realnie wpuści i nareszcie można normalnie korzystać z telefonu w trakcie ładowania. Na oryginalnej od xperii też nie było opisywanego problemu ale max prąd ładowania miała niski przez co długo się ładowało. Chińską ładowarkę no-name na 2 wyjścia USB polecam każdemu zawczasu ścisnąć w imadle, zanim przestanie być fajnie ;)
mathey
 
Posty: 6
Dołączył(a): 12 lut 2017, o 19:19

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Flyagaric » 15 cze 2017, o 18:00

Ano, wielu z nas to przerabiało i to nie tylko na Nubiach.
Chinole chcą oferować ładowarki z takimi wtykami, jakie klient potrzebuje. Problem w tym, że wynajdują najtańsze jakie się da i nawet ci oryginalnej nie dodadzą, bo to extra zarobek dla nich. Ja z BG dostałem oryginalną i używając przejściówki, ładuje ona normalnie. Na co dzień, żonka ładuje ładowarkami Samsunga, itp.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2529
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 67

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości