przez curved » 17 lis 2013, o 19:41
Zamawialam paczke z Chin z kilkoma parami butow oraz kilka czapek zimowych i zostala ona zatrzymana w cle przed weekendem. Domyslam sie, ze dostane jakis list z informacjami co dalej mam zrobic. Czytalam juz co nieco i zwykle trzeba przeslac jakas fakture oraz dowod wplaty. I tu jest problem, bo transakcja zostala dokonana mailowo (znam te osobe), placilam za nia duzo wieksza kwote bo oplacalam rownolegle rowniez inna paczke. Takze nie mam ani zadnej faktury, ani dowodu wplaty, szczerze mowiac nawet nie wiem co nadawca napisal na Invoice, bo twierdzi, ze to poczta robila i nie wiadomo nawet jaka jest wartosc paczki, kogo podali za nadawce oraz co jest w srodku. Bo domyslam sie, ze mija sie to z prawda, a sprzedawca twierdzi, ze on nie ma wplywu co poczta napisala na Invoice.
Pytanie, co mam teraz zrobic, jesli bedzie wymagane przedstawienie dokumentow potwierdzajacych wartosc/zawartosc.
Poki co nawet nie wiem dlaczego zostala zatrzymana bo pisze tylko: Zatrzymanie przez urzad celny i potem Zatrzymanie w cle.