Zatrzymanie paczki przez urząd celny !! @@

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Zatrzymanie paczki przez urząd celny !! @@

Postprzez kawonnd » 6 lis 2013, o 12:25

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak. Ale na butach które będą w paczce już znaczek będzie ;-) Jak wygląda sprawa z otwieraniem paczek? Jeżeli zostanie otwarta i zobaczą to czego nie powinni to czy buty nie zostaną zniszczone na mój koszt etc. ?
kawonnd

Telefon:: NOKIA

Postprzez tacim » 6 lis 2013, o 15:30

@dytruff a co jak raz zapłacę i wyśle ponownie ? :) Dziwne to dla mnie jeżeli towar jest dopuszczony do obrotu na terenie RP czy jak to się tam nazywa.
tacim
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: SE K510

Postprzez dmisieekk » 6 lis 2013, o 15:53

kawonnd napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ok, tylko co w takim razie zrobić? Na aukcji http://www.aliexpress.com/snapshot/288539256.html nie ma słowa o NIKE.
Tylko jeżeli przyznam się do paczki to jeżeli zostanie wykryta podróbka, nie będę ciągany po kancelariach?
Czy zrzut z aukcji jest jakimkolwiek dowodem?
A czy opcja z nieprzyznaniem się do paczki przechodzi?
Dzięki za szybką odpowiedź ;)

nie bój żaby WER ZABRZE trzepie tylko elektronie.
dmisieekk

Telefon:: 3310

Postprzez noobeeczek5 » 6 lis 2013, o 17:32

Witam, mam pytanie czy jak dostałem list od UC że muszę przesłać fakturę etc to czy po przesłaniu tego UC otwiera moją przesyłkę czy od razu wysyła ? jak to jest
noobeeczek5

Telefon:: samsung

Postprzez dmisieekk » 6 lis 2013, o 17:46

noobeeczek5 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zapewne zakupiłeś podróbkę i dlatego takie pytanie ;-)

Loteria kolego, mogą otworzyć a nie muszą, napisz co zamówiłeś.
dmisieekk

Telefon:: 3310

Postprzez noobeeczek5 » 6 lis 2013, o 18:05

Zamówiłem zegarki i stąd moje pytanie bo jeżeli mieli by otworzyć to wolę nie odpowiadać na to pismo wgl i wtedy odeślą z powrotem. A dokładnie zamówiłem to http://www.aliexpress.com/item/2013-Who ... 25245.html ale słuchaj domisiek tak naprawdę w ofercie nie ma nigdzie że to casio czy coś wgl nie ma znaczków a na zegarkach są to wiemy ; ) i w razie czego mogę się bronić bo przecież mogłem nie mieć pojęcia że one mają znaczki bo w końcu kupowałem bez. Jakie Twoje zdanie przyjmować przesyłkę i wysyłać im fakturę bo jutro Chińczyk mi prześle czy lepiej sobie darować ?
noobeeczek5

Postprzez kawonnd » 6 lis 2013, o 18:15

noobeeczek5 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Masz taki sam problem jak ja kolego. Zamowilem buty na których prawdopodobnie będzie jedyny słuszny znaczek. Na aukcji na zdjęciach nie ma. Właśnie się zastanawiam bo teoretycznie zamawiając jesteś w 100% przekonany że to nie bd podrobiony produkt ;) Dzwoniłem na infolinie UC ale coś nie bardzo mogłem się z babeczką dogadać, ostatecznie powiedziała mi że produkty trzeba zamawiać ze sprawdzonych źródeł. Cytat oryginalny :shock: Więc jeżeli rozpakują paczkę to na pewno towar będzie wysyłany do ekspertyzy i możliwe że pismo z kancelarii reprezentującej Casio dla Ciebie a Nike dla mnie :) . I tutaj właśnie problem. Czy iść w zaparte że nic nie zamawiałeś czy próbować walczyć o to że towar niezgodny z opisem. Tego nie mogę rozgryźć.
kawonnd

Postprzez noobeeczek5 » 6 lis 2013, o 18:22

Wiesz co na moim piśmie na ma nic od nośnie kancelarii prawnej czy coś jest tylko napisane że jeżeli w ciągu 20 dni nie odpowiem to przesyłka zostanie wysłana do nadawcy czyli jeżeli nie prześlę im żadnych dokumentów oni od razu wysyłają do nadawcy. Ale teraz nie wiem bo jak prześlę potwierdzenie że zakupiłem towar to oni mogą to otworzyć a nie muszą ? Ciekaw jestem jak to potem wygląda bo ja bym nie poszedł na żadną ugodę z kancelarią bo mogłem nie wiedzieć że produkt jest nie oryginalny czy coś a przecież zamawiałem zegarki a Ty buty bez znaczków czy to moja wina że sprzedawca wysłał coś innego. No kurczę nie wiem co mam zrobić w tej sprawie
noobeeczek5

Postprzez kawonnd » 6 lis 2013, o 18:25

@noobeeczek5:
A gdzie zatrzymali Ci paczkę?
Ja obieram taką taktykę, że nie mogę być odpowiedzialny za to co sprzedawca włożył do paczki. Jedyne co mnie martwi to ewentualne koszty zniszczenia. Mam zapisaną aukcję na dysku na której ewidentnie widać, że produkty są pozbawione znaków zastrzeżonych.

EDIT:
Myślę, że nie muszą ich nawet otwierać ;-)
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Kurczę, mieszkam w Zabrzu ale nie mam nikogo znajomego który by tam pracował...
Ostatnio edytowano 6 lis 2013, o 18:28 przez kawonnd, łącznie edytowano 1 raz
kawonnd

Postprzez noobeeczek5 » 6 lis 2013, o 18:27

Mi zatrzymali w Warszawie a Tobie ?
noobeeczek5

Postprzez noobeeczek5 » 6 lis 2013, o 18:29

Wiesz co koszty zniszczenia to nic w porównaniu z kwotą jaką chcę kancelaria prawna w Twoim wypadku NIKE za odszkodowanie
noobeeczek5

Postprzez kawonnd » 6 lis 2013, o 18:30

WER Zabrze.
JW.
Z tego co widzę to najbardziej trzepią w Zabrzu.
O Wawie mimo ze przeczytałem połowego tego całego tematu nie wiele jest przypadków.
kawonnd

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI