Nie oszukujmy się sam był sobie też winien. Za coś go ludzie znienawidzili.
Zauważyłem na wielu "forach" , że znajdzie się takich 1-2 moderatorów, którzy uwarzają się za panów świata i wszechwiedzących, przy tym pisząc głupoty, nie mają o czymś pojęcia, ale są w takiej pozycji gdzie mogą postawić na swoim. A rola moderatora nie jest od tego przecież. Taki alfa i omega, a jak coś niewygodne lub ktoś pokazuję, że nie mam racji to usuwam lub banuje.
Czasem czytając porady i wypociny niektórych takich modów ogarnia mnie śmiech jak można pisać takie głupoty i w nie wierzyć, lub są tacy co uważają, że oni wiedzą wszystko a reszta to banda niedbaluchów, nieuków, pieniaczy czy leniów. Tylko taki mod jest idealny.
To ludzi denerwuje, a forum nie jest to scena jednego moda a użytkowników.
Tak jest na wielu innych portalach także.
Zaznaczę, że nie każdy moderatot taki jest, niektórzy są " normalni" z powołania czyli tylko trzymają porządek ale i pomogą zwykłemu użytkownikowi i to jest prawdziwy moderator i takiego warto szanować a nie taki co uważa się za alfe i omegę, że ma zawsze ostatnie zdanie, że banuje za byle co itp. Taki był właśnie blu....
Jakąś winę w upadku wielu forów ponoszą tacy mod'zi właśnie, bo ludzie się odwracają od takich portali, nie mniej jednak nie jest to żaden z głownych powodów, głównym powodem jest słaba opłacalność zakupów w chinach obecnie, ceny "promocje" są tak naprawde znacznie wyższe niż standardowa cena bez promocji, albo na tyle marginalna, bo dodając vat, cło, inne opłaty, czekanie, to najwzwklej opłaca się kupić na miejscu w PL.
Mówię tu o wszelakich produktach, nie tylko telefony, gdzie często rzecz taką mamy już o wiele taniej na allegro.
Myślę, że Telchina musi poprsotu znaleść znowu swoją niszę, tak jak kiedyś zakupy telefonów w chinach. Może inne produkty z Chin? Telefony to już nie to.
Co do refów, zbyt nie mam się czego czepić, tak naprawdę @marx jako właściciel, nie mam z tym problemu aby on wrzucał swoje albo usuwał innych refy, ale już jak moderator swoje wrzuca i kasuje innych lub przywłaszcza jako swoje to już coś jest nie tak.
On ma być od porządku na forum i dla pomocy a nie dla zysków czy własnego folwarku.
Ale znam wielu fajnych "modów" takich normalnych, którzy potrafią utrzymać porządek ale być przy tym ludzkim i nie robić jak tu blu swojego folwarku, tak samo na miuipolska jest mrosi, na forum.dvhk.pl był kiedyś @pikarel (Kultowe forum jak i sam moderator znany i kiedyś nie do ruszenia przez adminów, ale po wielu wielu latach poznali się, że przegina)(przed pikarel jeszcze jeden był podobny ale nie pamiętam nicku), jednak sam został zbanowamy, bo w pewnym momencie już grubo przesadzał i sama administracja sie wk..., a zaczynał jak @blu czy @mrosi z miuipolska.
A na forum.dvhk.pl jest masę modów i jakoś potrafią utrzymać wszystko w porządku, bez gnębienia użytkowników czy udawania, że są wszystko wiedzący jak Ci 3. O ile @pikarel pokazał co potrafi i ma wiedzę w tematyce sat, to już blu jak i mrosi piszą nieraz takie głupoty i można to udowdnić jak i często zobaczyv, ale mają pozycję, to mają rację.
Ot prawda i tyle.
Autor postu otrzymał pochwałę