przez rodan77 » 11 paź 2018, o 11:06
Jedynym mądrym sposobem jest pozwolenie na publikowanie z własnym refem, tak jak to zrobiłem w moich grupach na facebooku.
Ale z doświadczenie wiem, że wszyscy chcą wstawić promocje podesłane przez sklepy, czyli dokładnie takie same ma cała grupa ludzi którzy zdobyli kontakty w Chinach. Na prawdziwe promocje nie ma co przez to liczyć
Pozwolenie na refy prowadzi donikąd, o czym sam napisałeś.
Inna opcja to nagradzanie userów, którzy wrzucają wartościowe promocje. Czy to przez system punktowania tych postów czy też dotychczasowy system pochwał jakoś przekuć na wymierne korzyści. Np. 10 czy 20 pochwał za linki promocyjne i user dostaje jakiś extra kupon na zakupy w Banggood lub innych.
To wytłumacz mi tu jaka jest w tym paranoja. Ustawić próg co najmniej 30% obniżki trafia tam i problem rozwiązany. Nic trudnego. Ludzie zaczną wrzucać albo jak będą mieć korzyści z tego, albo jak będą faktycznie mega obniżki których tam nie ma. Inaczej ludzi na siłę nie zmusisz chyba że masz coś do zaoferowania
Moim zdaniem próg procentowy nie ma sensu. Jak sam wspomniałes dobrych promocji czyli takich min. 30% jest coraz mniej. Ewentualnie można dopisywać do wrzuconych promocji o ile procent ta cena jest niższa od kolejnej wg kimovil np.