Tu uzyskasz pomoc w tłumaczeniu

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Tu uzyskasz pomoc w tłumaczeniu

Postprzez mortimer » 3 lut 2015, o 21:16

hudyj napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Producer has put a 8mpix OmniVision OV8865 camera in this smartphone, instead of the 13mpix Sony one. I know this is not your fault, yet the description in the auction was incorrect. It is my intention to open a dispute with a refund request of 30-40$ before the Purchase Protection ends. Let me know if you accept such solution. Thanks.

Autor postu otrzymał pochwałę
mortimer
AKTYWNY

Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Postprzez tyszek » 4 lut 2015, o 19:59

Prosiłbym o przetłumaczenie:

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki :)
tyszek

Telefon:: Nokia

Postprzez mortimer » 4 lut 2015, o 21:10

tyszek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki :)

I got the Elephone P3000S you sent me but there are two things I need to point out:
1. The camera is not Sony, but some other brand - the description of the product in in your store said otherwise. Don't you thing I should get some refund because of this?
2. Once the charger is plugged in the screen goes totally mad and there's nothing I can do about it. The charger must not work properly, the USB charging goes without problems. I would like to make a complaint for this charger. What's the procedure?

Autor postu otrzymał pochwałę
mortimer
AKTYWNY

Postprzez tyszek » 6 lut 2015, o 03:27

Kod: Zaznacz cały

Z góry dzięki!! :)
tyszek

Postprzez sensimilla » 9 lut 2015, o 14:23

Proszę o przetłumaczenie tekstu poniżej na Polski

z góry dziękuję
sensimilla

Telefon:: sony

Postprzez TLasky » 10 lut 2015, o 16:12

hudyj napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

The manufacturer has installed 8 MPix OmniVision OV8865 camera instead of Sony 13mpix that was announced. I know it is producer's fault , but in fact the real item does not match the descrpition from the offer I bought. Before Purchase Protection will end I'm gonna start a dispute for a refund in the amount of ~30-40$. Please let me know if you accept such a solution of this problem?

ja bym dodał jeszcze "You can always talk with the producer about refunding your additional costs that comes from his lie".

Próbujemy coś jeszcze ugrać na Ulefonie Be Pro? :-P.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Postprzez mortimer » 10 lut 2015, o 18:11

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

The manufacturer has installed 8 MPix OmniVision OV8865 camera instead of Sony 13mpix that was announced. I know it is producer's fault , but in fact the real item does not match the descrpition from the offer I bought. Before Purchase Protection will end I'm gonna start a dispute for a refund in the amount of ~30-40$. Please let me know if you accept such a solution of this problem?

ja bym dodał jeszcze "You can always talk with the producer about refunding your additional costs that comes from his lie".

T.

eeee - czy ja już aby wcześniej nie tłumaczyłem czasem tego?
mortimer
AKTYWNY

Postprzez TLasky » 10 lut 2015, o 18:36

mortimer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

T.

eeee - czy ja już aby wcześniej nie tłumaczyłem czasem tego?

Eeee... równocześnie tłumaczyliśmy, a nie śledzę wątku jak tłumaczę, co robię robiąc jeszcze coś innego :-D. Jak dla mnie fajnie, bo można podpatrzyć styl pisania innych (w tym wypadku Twój :-P) i czegoś się nauczyć :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Postprzez mortimer » 10 lut 2015, o 18:49

aha - równocześnie, czyli ja 3 lutego, Ty 10 lutego ;-) oczywiście nie mam nic przeciwko, ale tekst jakoś mi się wydał znajomy. no i fakt, nauczyć się można. tyle OT'a i wracajmy do tematu. pozdrawiam.
mortimer
AKTYWNY

Postprzez sensimilla » 10 lut 2015, o 19:14

sensimilla napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
sensimilla

Telefon:: sony

Postprzez mortimer » 10 lut 2015, o 19:21

sensimilla napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to klasyczny tekst reklamowy. spodenki są rzekomo dobre zarówno do noszenia na codzień, jak i do trenowania. takie a takie maja guziki, paski, kieszenie i dodatkowo jakieś wypasione gwiazdki. ogólnie wszystko jest mega cacy i tak dalej.
prawie na pewno skopiowane to jest 1 do 1 z jakiejś strony bez większego zagłębiania się w sens. nie zaprzątaj sobie tym głowy zbytnio, bo friend też niezbyt się wysilił.
mortimer
AKTYWNY

Postprzez tyszek » 10 lut 2015, o 23:53

ponawiam prośbę :)

tyszek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI