Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Spór w Aliexpress w przypadku winy Poczty Polskiej

9 kwi 2016, o 10:42

lucas7911 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może przeczytałbys chociaż kilka ostatnich stron tego wątku? Nie dalej jak trzy strony wstecz piszę, że 5-7 dni w Wer Warszawie to norma. Ile razy można pisać to samo?

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

9 kwi 2016, o 11:15

doriath napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A od kiedy masz ten status? Coś drgnęło więc chyba jest nadzieja że moja po 50 dniach trafi do Warszawy :-)

Od 12astego i 18stego marca : )

Tutaj masz numery: RE805770183SE i RE837746693SE[/quote]
Na WER wszedł status 8 kwietnia, wczesniej od 16 marca miałej "local mail tracking".
Teraz tylko modlić sie aby nikt mi przesyłki nie zwinął na WER ani nie naliczył vat czy cła.

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

9 kwi 2016, o 16:55

ktoś potrafi namierzyć te dwie przesyłki?

RE846557110SE

RN633148677CN

Zamówione 17 marca i podobno parę dni poźniej wysłane.
Jednak nigdzie nie umiem je namierzyć :v

9 kwi 2016, o 16:58

papciasmerf napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście pierwszej strony tego tematu nie sprawdziłeś bo Ci się nie chciało?

9 kwi 2016, o 17:26

Czytaj ze zrozumieniem. Sprawdzałem każdą stronką ;)

9 kwi 2016, o 17:54

papciasmerf napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To chyba nie umiesz tych stron obsługiwać, skoro numer pierwszej przesyłki działa na pierwszej stronie tam podanej...

9 kwi 2016, o 18:01

Kolego papciasmerf, może poczytaj sobie FAQ?
Pierwszy numer bez problemu można śledzić, sprawdzałem na 17track i r4v.pl.
Drugiego nie, bo pewnie paczka jest niewysłana. Wiedziałbyś to gdybyś do tego FAQ zajrzał.

9 kwi 2016, o 19:17

Racja. Nie umiem.
Na 17track nie trybiło. Pierwsza niby w Szwecji,drugiej nie znajduje... no nic, czekamy dalej

10 kwi 2016, o 19:41

Podpowie mi ktoś bo w faq nie do końca to jest wytłumaczone mam takie coś:

Nadejście przesyłki 2016-04-09 13:14 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2016-04-10 02:46 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2016-04-10 12:14 WER Warszawa

I teraz mam pytanie paczka została wysłana do mnie czy do kolejnego WER-U?

10 kwi 2016, o 19:45

Raczej do kolejnego WER gdzie zostanie ovatowana.

10 kwi 2016, o 19:45

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Albo nie

10 kwi 2016, o 19:47

Jeśli wartośc będzie za niska to nie, ale to juz chyba autor pytania sam wie najlepiej. WER Warszawa oznacza przesyłki do VATu, WERy lokalne robią całą robotę.
Odpowiedz