[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Maniek_84 » 8 kwi 2016, o 08:46

I ty się martwisz paroma dniami hahaha ja na paczkę wysłana sweden post czekam od 20 lutego jak już było tu wcześniej pisane weź se meliske i czekaj cierpliwie a jak nie to zamawiaj na allegro proste nie ma reguły raz idzie szybciej raz wolniej i koniec kropka
Maniek_84

Postprzez Mirianna » 8 kwi 2016, o 09:43

Dzięki. Czekam zatem.
Mirianna

Telefon:: Sony

Postprzez marcoos1 » 8 kwi 2016, o 10:50

Czasem mam wrażenie, że lepiej gdyby WSZYSTKIE paczki nie miały śledzenia (nawet w Chinach).
Wtedy każdy by czekał minimum 55 dni a każdy post wcześniejszy miałby odpowiedź ("czekaj").
Te statusy pośrednie powodują właśnie problemy, że WER trzyma paczkę 3 dni a wcześniej wysyłał po 1-2, albo paczka utknęła w Szwecji itd.

Czekam na paczkę wysłaną 9 lutego przez Sweden Post, ale pisaniem na forum jej nie przyspieszę. Chińczyk przedłużył ochronę i mam dalej 35 jeszcze. Mógłbym niedługo otwierać spór, że minęło 60 dni, ale dam mu szansę trochę dłużej.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez blue_voyager » 8 kwi 2016, o 11:02

marcoos1, niestety takie podejście przychodzi dopiero gdzieś tak po kilkudziesięciu paczkach. W tym wątku najlepiej widać kto wylewa swoje żale - ludzie, którzy mają na swoim koncie kilka zakupów w Chinach. Często ich przesyłki doszły błyskawicznie i teraz tego samego oczekują od każdego kolejnego zamówienia. A tak się nie da. Zakupy w Chinach uczą cierpliwości :-)
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Mirianna » 8 kwi 2016, o 11:20

Słówko komentarza: żalu nie wylewam ;-) Pytam dlatego, że do mniej więcej świąt przesyłki wysyłane tą samą drogą krócej leciały i myślałam, że macie może podobne doświadczenia. Miałam trochę nadzieję, że może coś się wydarzyło, o czym ktoś wie i co rzutuje na wydłużenie czasu od wsadzenia paczki do samolotu do przyjścia na WER. W przypadku Sweden Post widziałam, że otrzymujecie warningi, informujące o wydłużeniu procedur z uwagi na niedawne ataki terrorystyczne. U mnie tych informacji nie ma.
Przesyłek mam za sobą kilkadziesiąt (40+), zdarzały się dłuższe i krótsze czasy transportu, były i zaginięcia ;-) Tym nie mniej, mam dużo uboższe doświadczenie, niż większość z Was.
Dzięki za odpowiedzi i miłego dnia :-)
Mirianna

Telefon:: Sony

Postprzez zygzak » 8 kwi 2016, o 11:29

Dajcie spokój.
Przecież wszystko jest w jednym wątku, nie wylewa się po całym forum, niech sobie 'niecierpliwi' piszą co chcą.
Nie chcesz - nie czytaj.
zygzak

Pochwały: 2
Telefon:: htc

Postprzez doriath » 8 kwi 2016, o 11:30

Moje paczki wysłane sweden post, które dłuugo stały na "local mail tracking" wreszcie przesunęły się do WER Warszawa ; ) Tak że coś się dzieje : )
doriath

Telefon:: lg

Postprzez piotrekmisk » 8 kwi 2016, o 11:53

zygzak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Prawda jest taka że każdy kiedyś zaczynał. Trzeba być wyrozumiałym;-) każdy kiedyś zamawiał swoją pierwszą paczkę z Chin i z niecierpliwością na nią czekał. A cierpliwości nabiera się z czasem. Z drugiej strony forum jest po to żeby zadawać pytania nawet jak są głupie :-)

doriath napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A od kiedy masz ten status? Coś drgnęło więc chyba jest nadzieja że moja po 50 dniach trafi do Warszawy :-)
piotrekmisk

Pochwały: 3
Telefon:: MEIZU M3S

Postprzez blue_voyager » 8 kwi 2016, o 11:56

piotrekmisk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No chyba, że na te pytania odpowiedź padła SETKI razy.
Dobra, koniec OT.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez marcin_C » 8 kwi 2016, o 16:08

Co oznacza ostatni status?
Obrazek

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
marcin_C

Postprzez lagarto » 8 kwi 2016, o 16:57

Przesyłka w magazynie wysyłkowym do Polski
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez trojan123 » 8 kwi 2016, o 17:24

Wiecie ile czasu trzeba czekać zeby znalazla się w Polsce? Bo pierwszy raz w zyciu mam taki status.

Obrazek
trojan123

Pochwały: 1
Telefon:: Nokia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI