Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

6 kwi 2016, o 18:17

Możesz śledzić na 17track
Do mnie miband z gb idzie ta pocztą jeden miesiąc.
13 marca z Brukseli do Polski wysłali i lipa. Idzie mi jeszcze kamerką ta pocztą. W piątek wyszła do Polski więc czekam.
Jak na razie wrażenia negatywne;)

6 kwi 2016, o 22:28

Co oznacza taki status
Obrazek

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

6 kwi 2016, o 22:33

Terroryści w Europie
sweden-post-wasze-doswiadczenia-i-rozterki-t8603-72.html#p260939

7 kwi 2016, o 07:23

Mam pytanie do wszystkich co zakupili Bluboo Picasso na Everbuying w przedsprzedaży za 49.99. 30 marca ruszyły wysyłki telefonu, dostałem numer do śledzenia NLPost jednak do dzisiaj nie przesyłka nie pojawiła się w trackingu. Jak jest u Was?

7 kwi 2016, o 07:49

Mam to samo.

7 kwi 2016, o 08:17

Witajcie.
Zamówiłem 15.03 słuchawki na GearBest (wysyłka darmowa). Z trackingu:

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Od 29.03 cisza. Niby paczka w Polsce, a do Wrocławia jeszcze nie dotarła. Na śledzeniu PP jej nie widać. Ktoś miał podobnie?

7 kwi 2016, o 09:10

Niektóre paczki na terenie Polski nie mają pełnego trackingu.
Traktowane są jak list ekonomiczny jest tylko WER Warszawa a później już Przygotowanie do doręczenia.

7 kwi 2016, o 09:15

Wprowadzasz w błąd. Takie statusy to mają normalne rejestrowane przesyłki. Przesyłki nierejestrowane i rejestrowane ale traktowane w Polsce jako nierejestrowane (np. poczta belgijska) nie mają w Polsce żadnych statusów.

7 kwi 2016, o 10:04

Witam, pierwszy raz mam przesyłkę której statusy wyglądają tak:
Strona PP:
Nadanie przesyłki 2016-03-22 21:54 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2016-03-23 09:52 GUANGZHOU
Nadejście przesyłki 2016-04-04 13:35 International Postal System
Zawsze przy nadejściu przesyłki było WER Warszawa...
Ktoś tak miał? Jak się skończyła taka sytuacja?

7 kwi 2016, o 10:32

Są dwie opcje albo dojdzie albo nie cierpliwości to zakupy z Chin a Chiny są daleko tak na marginesie!!!

7 kwi 2016, o 11:04

Wiecie co mnie dziwi że gość tutaj również miał wysyłane przez sweden post do saudi arabia RE840538109SE i miał tylko tydzień local mail tracking czyli albo z naszym transportem coś jest nie tak i już nie dojdzie albo poprostu czeka na większą ilość żeby załadować cały samolot co mnie dziwi że tak długo by go ładowali. Co o tym sądzicie???

7 kwi 2016, o 13:06

zatem mają bardzo duży samolot albo bardzo się grzebią ;)

paczki ze szwecji idą drogą ladowa przez danie i niemcy do nas. Szwecja i Dania maja nawet współną społkę pocztową, która zwie się PostNord AB.
ups i dhl te najtansze przesyłki kurierskie również przesyła drogą lądową przez w\w kraje.
Odpowiedz