Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
11 kwi 2016, o 07:22
Dokładnie - też myślę że Wam się "upiecze". Ostatnio miałem podobnie jak Wy - status przez 2 dni był WER Warszawa, a później już kolejny - przygotowanie do doręczenia.
11 kwi 2016, o 07:26
Wam się upiecze a budżet potrzebuje waszej gotówki..
Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
11 kwi 2016, o 08:44
Panowie, spadł ostatnio jakiś samolot z Chin? 11 dni leci i coś lądowania nie widać... ;)
http://r4v.pl/sledzenie/detail.php?nr=RF208281205CNWysłane z G2
11 kwi 2016, o 08:44
Moje opóźnione przesyłki wysłane szwedzką pocztą są już u mnie w mieście ; )
11 kwi 2016, o 08:45
A kto Ci powiedział, że przesyłki lecą bezpośrednio z Chin do Polski? Utknęła gdzieś na przeładunku.
11 kwi 2016, o 08:52
Nikt nie powiedział, zarazem jeszcze nie miałem takiego przypadku, a kupuję od paru lat na ali.
Coś taki napastliwy? :)
Wysłane z G2
11 kwi 2016, o 08:55
Dostałem 7 dni temu dziwny nr przesyłki DUC065369 niby Singapur post. Gdzie szukać trackingu?
11 kwi 2016, o 09:39
U mnie również przybyła po 8 i to samo - status bez zmian :)
Chyba już nie wpadnie na vat - taką mam nadzieję

Wzmocnię Twoją nadzieję: status jednej z moich paczek się zmienił - już w doręczeniu :)))) Druga się nie zaktualizowała jeszcze.
11 kwi 2016, o 09:58
Mam prośbę o pomoc. Moja przesyłka z Chin najwyraźniej została wysłana w marcu i wg trackingu
http://www.17track.net/pl/track?nums=BLVS137636000065781615 marca dotarła do kraju przeznaczenia. Czy to normalne że od czasu dotarcia do Polski przesyłka wędruje sobie już ponad 3 tygodnie? Myśałem, że transport krajowy to już kwestia kilku dni (ewentualnie kilku dodatkowych w urzędzie celnym). Martwić się juz czy wyluzować i czekać cierpliwie dalej?
11 kwi 2016, o 10:22
Co kilka stron powtarza się, że te przesyłki ida u nas jako nierejestrowane ekonomiczne, więc to może potrwać. Czytajcie czasami forum.
11 kwi 2016, o 10:26
Spaść raczej nie spadł

Ja też widzę, że ostatnio coś wolniej paczki "latają". Moja najdłużej "lecąca", od ponad 14 dni od wylotu z Szanghaju nie może dotrzeć do Wawy, ale pewnie trafiła na kilka przesiadek i dlatego to tyle trwa. Niestety, trzeba się uzbroić w cierpliwość.