Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

11 kwi 2016, o 07:22

Dokładnie - też myślę że Wam się "upiecze". Ostatnio miałem podobnie jak Wy - status przez 2 dni był WER Warszawa, a później już kolejny - przygotowanie do doręczenia.

11 kwi 2016, o 07:26

simarik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wam się upiecze a budżet potrzebuje waszej gotówki.. :-P

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

11 kwi 2016, o 08:44

Panowie, spadł ostatnio jakiś samolot z Chin? 11 dni leci i coś lądowania nie widać... ;)

http://r4v.pl/sledzenie/detail.php?nr=RF208281205CN

Wysłane z G2

11 kwi 2016, o 08:44

Moje opóźnione przesyłki wysłane szwedzką pocztą są już u mnie w mieście ; )

11 kwi 2016, o 08:45

TMK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A kto Ci powiedział, że przesyłki lecą bezpośrednio z Chin do Polski? Utknęła gdzieś na przeładunku.

11 kwi 2016, o 08:52

Nikt nie powiedział, zarazem jeszcze nie miałem takiego przypadku, a kupuję od paru lat na ali.
Coś taki napastliwy? :)

Wysłane z G2

11 kwi 2016, o 08:55

Dostałem 7 dni temu dziwny nr przesyłki DUC065369 niby Singapur post. Gdzie szukać trackingu?

11 kwi 2016, o 08:59

Zdaje ci się.

11 kwi 2016, o 09:39

abilidian napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie również przybyła po 8 i to samo - status bez zmian :)
Chyba już nie wpadnie na vat - taką mam nadzieję :mrgreen:

Wzmocnię Twoją nadzieję: status jednej z moich paczek się zmienił - już w doręczeniu :)))) Druga się nie zaktualizowała jeszcze.

11 kwi 2016, o 09:58

Mam prośbę o pomoc. Moja przesyłka z Chin najwyraźniej została wysłana w marcu i wg trackingu http://www.17track.net/pl/track?nums=BLVS1376360000657816
15 marca dotarła do kraju przeznaczenia. Czy to normalne że od czasu dotarcia do Polski przesyłka wędruje sobie już ponad 3 tygodnie? Myśałem, że transport krajowy to już kwestia kilku dni (ewentualnie kilku dodatkowych w urzędzie celnym). Martwić się juz czy wyluzować i czekać cierpliwie dalej?

11 kwi 2016, o 10:22

Co kilka stron powtarza się, że te przesyłki ida u nas jako nierejestrowane ekonomiczne, więc to może potrwać. Czytajcie czasami forum.

11 kwi 2016, o 10:26

Spaść raczej nie spadł :-) Ja też widzę, że ostatnio coś wolniej paczki "latają". Moja najdłużej "lecąca", od ponad 14 dni od wylotu z Szanghaju nie może dotrzeć do Wawy, ale pewnie trafiła na kilka przesiadek i dlatego to tyle trwa. Niestety, trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Odpowiedz