Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

9 gru 2015, o 21:43

Taki status mam dopiero od trzech dni . Lecz od daty zakupu minął prawie miesiąc

9 gru 2015, o 22:44

Znalezione w sieci:
Singapore SAL parcels are transported to destination countries using vacant space on aircrafts. Delivery may take longer if there is not enough space. Delivery may take longer if there is not enough space. Therefore, the standard days has a margin of about a week.

Wychodzu, ze to taki drugi gatunek przesyłek, idą kiedy zwolni się miejsce w samolocie.
Moja wisi od 24.11, kontener 4013.

9 gru 2015, o 22:46

A to ciekawostka :) Ekonomiczny SG :D

9 gru 2015, o 22:57

Ale jeżeli paczka ma status "despatched to overseas" to znaczy, że została już fizycznie wysłana nie? Też mam przesyłkę SAL. Status wysłania mam od 6.12. Kontener 4022

9 gru 2015, o 23:52

Siema a ja mam taką sprawe zamówiłem zegarek i po kilku dniach przyszedł mi e-mail z ali że sprzedawca wysłał paczke wchodze na ali i loguje się i patrze na Logistics Information: i tam gdzie jest Details pisało Collection itp . o ktorej godzinie .wchodze po tygodniu zobaczyć czy coś się zmieniło a to wszystko znikło i w tych Details mam pusto . Paczka wysłana : China Post Ordinary Small Packet Plus a numer 11666148119 nigdzie nie ma żadnej informacji . Miał ktoś kiedyś tak ?

10 gru 2015, o 01:49

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki, przy dodaniu numeru nie wyskoczył żaden błąd. Jakby nie był legitny, to owinno dać komunikat, że number has wrong checksum? Bo tak się właśnie stało jak wpisałem wymyślony numer. Chyba, że jeszcze na coś powinienem patrzeć? A jeśli nie, i trackchecker normalnie dodał tracking do listy, to znaczy, że nie muszę się obawiać i powinienem po prostu czekać?

PS. w Extended info mam: 00 Services: sg_post a ikonka to paczka z zieloną flagą, co to oznacza?
PSS. flaga zmieniła się na czerwoną...

10 gru 2015, o 02:08

mg1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki, przy dodaniu numeru nie wyskoczył żaden błąd. Jakby nie był legitny, to owinno dać komunikat, że number has wrong checksum? Bo tak się właśnie stało jak wpisałem wymyślony numer. Chyba, że jeszcze na coś powinienem patrzeć? A jeśli nie, i trackchecker normalnie dodał tracking do listy, to znaczy, że nie muszę się obawiać i powinienem po prostu czekać?

PS. w Extended info mam: 00 Services: sg_post a ikonka to paczka z zieloną flagą, co to oznacza?
PSS. flaga zmieniła się na czerwoną...

Dodaj do serwisów jeszcze 4px i sprawdź czy tam masz jakieś statusy. Jeżeli nie to zacząłbym się martwić.

10 gru 2015, o 08:44

Dziś mi się pojawiło w postnl The delivery of the item was unsuccessful, Poland
A natomiast w trackingu poczty polskiej wisiał status że - Przekazanie przesyłki do doręczenia, UP Marki 1
Mam się bać tego opisu z Postnl?

Wysłane z mojego Xperia SP przy użyciu Tapatalka

10 gru 2015, o 08:53

Idź na pocztę i się dowiedz...

10 gru 2015, o 09:04

Byłem wczoraj to babka powiedziała że listonosz jest na mieście i mam czekać. Awizo wczoraj nie było i w domu byłem od 15 cały dzień

10 gru 2015, o 09:24

Spokojnie - przesyłki czekają na odniór przez dwa tygodnie.

10 gru 2015, o 09:35

Martwię się ponieważ jest to moja pierwsza przesyłka z Chin trochę droga i problemy miala żeby przejść przez postnl

Odpowiedz