[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez blue_voyager » 11 gru 2015, o 10:15

Prosta zasada sprawdzająca się w przypadku praktycznie wszystkich poczt - jeśli na końcu numeru nie ma liter oznaczających kraj, to jest przesyłka nierejestrowana.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Luk » 11 gru 2015, o 10:40

Ach ok to nie wiedziałem, dziękuję wam za pomoc.
Luk

Telefon:: Xperia

Postprzez PanRatio » 11 gru 2015, o 11:18

michalm83 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam taki sam status od 2 tygodni a paczka leży w nl a nie w wawie.

Nie, już jest w Warszawie i oczywiście paczka zatrzymana przez urząd celny. Także z Chin do Polski telefon szedł zaledwie 6 dni i to w okresie świątecznym :shock:
PanRatio
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Moto Z Play
ROM: 8.0.0 Stock

Postprzez igor_x » 11 gru 2015, o 12:30

Dla niecierpliwych
Wyszła z NL

The item is on transport to the country of destination 2015-11-26
Dotarła do Warszawy
The item has been processed in the country of destination 2015-12-11
Sprzedam Xiaomi mi5 3/64
Info: PW
igor_x
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Xiaomi mi5

Postprzez lisq » 11 gru 2015, o 12:35

Re4ctioN napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja czekam na 4014 a wysłane było 26.11 Singapur, także chyba jeszcze poczekasz z 2 tygodnie

Ogólnie dziwnie strasznie jest z tym despatchami.. Mam despatch 4022 wysłany 6ego grudnia o 4 i wciąż brak statusu o dotarciu do Wer Wawa, a wysłany RÓWNE 12 godzin później (o 16) despatch 4023 dzisiaj zameldował się w Warszawie.

Chyba nie ma sensu doszukiwać się logiki w działaniach poczty... :D

ehh bądź mądry i pisz wiersze, pierwszy raz coś do mnie leci z Chin i od razu trafiłem na nietypową paczkę.
BTW gdzieś na forum jest opisane czy pośrednictwo zakupów, oferowane na allegro, jest zgodne z regulaminem allegro i gdzie reklamować?
lisq

Telefon:: Apple

Postprzez blue_voyager » 11 gru 2015, o 12:38

28.11 wysłane z Chin i Ty chcesz reklamować? Czemu nie reklamowałeś po 24h...
Co jest nietypowego w Twojej przesyłce?
Polecam zakupy w Polsce.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez greg0 » 11 gru 2015, o 13:06

zielony14 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak sprawdzić czy dotarła do Polski? Miałem jedną paczkę i ostatni status to był wysyłka do kraju przeznaczenia.
greg0

Telefon:: Sony

Postprzez lisq » 11 gru 2015, o 14:55

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie zrozumieliśmy się - napisałem skrótowo.
tel kupiłem w PL (prawie) - na allegro aukcja itd, że sprzedaje telefon (nie usługę), że gwarancja na terenie PL, sprzedawane z lokalizacji w PL.
Dopiero na stronie o mnie info, że gwarancja w kraju dystrybutora (CN), a na allegro jest sprzedawana usługa.
Ale takiej informacji nigdzie nie było na stronie aukcji - na aukcji ewidentnie sprzedawany jest sam telefon, nie usługa.
Czy w takim razie reklamować telefon ew w PL, z tytułu rękojmi, czy w CN. Czy allegro wesprze takie coś jako towar niezgodny z opisem (w końcu na stronie o mnie jest mowa o usłudze, a aukcja jest na telefon)

http://allegro.pl/show_item.php?item=5785327336
lisq

Telefon:: Apple

Postprzez blue_voyager » 11 gru 2015, o 15:00

Tyle, że ten temat nie jest o zakupach na Allegro. Pytaj konsultantów Allegro a nie w temacie, w którym rozmawiamy o trackingach przesyłek.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez Luk » 11 gru 2015, o 15:29

greg0 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak sprawdzić czy dotarła do Polski? Miałem jedną paczkę i ostatni status to był wysyłka do kraju przeznaczenia.

mój status jest że dotarło, więc może twoj item czeka przed sortownia, ja czekam na doreczenie obu jeszcze drugi niedawno wszedl na wer, z tego co rozumiem z tych statusow

http://www.17track.net/en/track?nums=BL ... 17420&fc=0
Luk

Telefon:: Xperia

Postprzez marecky78 » 11 gru 2015, o 15:47

Luk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mój status jest że dotarło, więc może twoj item czeka przed sortownia, ja czekam na doreczenie obu jeszcze drugi niedawno wszedl na wer, z tego co rozumiem z tych statusow

http://www.17track.net/en/track?nums=BL ... 17420&fc=0

koledzy mam taki sam status od dziś, prośba o informację jakby komuś się coś pojawiło; czy BLPOST pokazuje wejście na Urząd Celny??
marecky78

Pochwały: 2
Telefon:: LG

Postprzez greg0 » 11 gru 2015, o 15:56

Faktycznie 17track pokazuje dotarcie do Polski. Ale to że dotarło to ostatni etap, celnego nie pokazuje...
greg0

Telefon:: Sony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI