Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
9 gru 2015, o 19:14
Po co ci faktura? Do vatu nie jest potrzebna jeśli nie kupujesz na firmę, chińscy sprzedawcy ich nie dają. Przesyłki w UC leżą od kilku do kilkunastu dni.
9 gru 2015, o 19:25
Bylem przekonany, ze jesli w paczce jest cos na wzor faktury/paragonu to na tej podstawie wystawiaja vat.
9 gru 2015, o 19:58
Jest jakiś sposób, żeby sprawdzić czy numer trackingowy jest legitny? Samo śledzenie nie działa, a chciałbym wiedzieć czy telefon do mnie w ogóle przyjdzie i mam czekać, czy zakładać dispute i zamówić gdzieś indziej.
9 gru 2015, o 20:03
Trackchecker na pc, Ci pokaże czy numer ma poprawną sumę kontrolną, czyli czy jest prawdziwy czy nie. Na telefon trackchecker mobile.
9 gru 2015, o 20:52
Mam wysłany List polecony ekonomiczny Sing Post. W statusie widniej napis Singapore SAL czy wie ktoś czym zostało wysłane tzn czy leci lub płynie?
PS: w tym liście mam telefonik.
9 gru 2015, o 21:03
Też mam Singapore SAL, a leci to standardowo 4px - to chyba samolotem

(jest dostępne w śledzeniu na
http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4px).
Na jaki despatch czekasz? - ja mam 4018
9 gru 2015, o 21:07
Oczywiście że leci. Singapore Post.
9 gru 2015, o 21:23
A ja mam despatch 4023

. To chyba w przyszłym roku przywitam listonosza . A zakupilem 12. 11.
9 gru 2015, o 21:24
Też mam Singapore SAL, a leci to standardowo 4px - to chyba samolotem

(jest dostępne w śledzeniu na
http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4px).
Na jaki despatch czekasz? - ja mam 4018
Ja mam 4014
9 gru 2015, o 21:31
Nawet nie strasz

mam nadzieje, że moja góra w przyszłym tygodniu dojdzie (30.11.2015 było status Despatched to overseas (Country code: PL))
9 gru 2015, o 21:33
Nawet nie strasz

mam nadzieje, że moja góra w przyszłym tygodniu dojdzie (30.11.2015 było status Despatched to overseas (Country code: PL))
Mam taki sam status od 2015-11-26 11:10 Despatched to overseas (Country code: PL)