Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

10 gru 2015, o 15:05

PanRatio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam taki sam status od 2 tygodni a paczka leży w nl a nie w wawie.

Naskrobane na szajsungu

10 gru 2015, o 15:15

Panowie (i Panie też).
Skończcie z narzekaniami i wyliczeniami ile dni wasza przesyłka leży w Warszawie lub idzie z Holandii. 3/4 albo i więcej postów na ostatnich stronach to właśnie takie narzekania. Te posty nic nie wnoszą, niczego nie przyśpieszą a jedynie zawalają ten temat tonami niepotrzebnych informacji. W związku z tym podjęliśmy decyzję, że będziemy koszować takie wpisy. To są zakupy w Chinach, tu się czeka, czasami długo. Powtarzajcie sobie to i uzbrójcie się w cierpliwość.

Podobnie ma się rzecz z pytaniami na które odpowiedzi są w FAQ. Czytajcie go zanim zadacie pytanie, oszczędzicie czas swój i innych.

10 gru 2015, o 18:57

Witam Wszystkich :)
Otóż mam pewien problem- trzy tygodnie temu została nadana do mnie przesyłka z Chin, tego samego dnia, tj. 20.11.2015 r. otrzymałam link do jej śledzenia na china post wraz z numerem przesyłki RC068616895MY . Niestety do tej pory mojej przesyłki nie ma w systemie ( cały czas pojawia sie komunikat no tracking information). Czy ktoś miał już taką sytuację, to normalne, czy moja przesyłka zaginęła lub wcale nie została wysłana? Może śledzę przesyłkę na złej stronie? Będę wdzięczna za pomoc i informacje :)

10 gru 2015, o 21:28

Moja przesyłka od trzech dni leży w WER Zabrze ze statusem 'Zatrzymanie przesyłki w cle". Nie dostałem od nich żadnego listu, na poczcie też nic. Powinienem do nich dzwonić, czy wysłać potrzebne informacje by puścili przesyłkę?

10 gru 2015, o 22:13

Powinieneś czekać na list z UC ale możesz też przyspieszyć sprawę i wysłać screeny na podstawie nr przesyłki. Powinieneś też przeczytać FAQ.

10 gru 2015, o 23:03

cześć!

ktoś jeszcze czeka na Despatch No.: 4019??
Wysłane 28.11 Singapur i nadal zero info :/

10 gru 2015, o 23:15

lisq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja czekam na 4014 a wysłane było 26.11 Singapur, także chyba jeszcze poczekasz z 2 tygodnie

10 gru 2015, o 23:56

Tak na pocieszenie dla wszystkich niecierpliwych podam swój przykład. Paczuszka RE590130535SE zakupiona 3 listopada "prawdopodobnie" wyszła 7 grudnia ze Szwecji a realnie patrząc dostanę ją pewnie w okolicach nowego roku, a więc czekać długo i cierpliwie.

11 gru 2015, o 00:16

CrazyJesusPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja czekam na 4014 a wysłane było 26.11 Singapur, także chyba jeszcze poczekasz z 2 tygodnie

Ogólnie dziwnie strasznie jest z tym despatchami.. Mam despatch 4022 wysłany 6ego grudnia o 4 i wciąż brak statusu o dotarciu do Wer Wawa, a wysłany RÓWNE 12 godzin później (o 16) despatch 4023 dzisiaj zameldował się w Warszawie.

Chyba nie ma sensu doszukiwać się logiki w działaniach poczty... :D

11 gru 2015, o 10:05

BLVS1376360000204355
Mam status że dotarła do Polszy ale w PP nie widać. Ktoś ma doświadczenie z Belgium Air Mail? Gdzie to śledzić u nas? Jeśli jest taka możliwość w ogóle.

11 gru 2015, o 10:07

To jest najprawdopodobniej przesyłka nierejestrowana, więc nigdzie jej nie będziesz śledził.

11 gru 2015, o 10:13

BLVS jest to BPOST, miałęm ostatnio taką i po dotarciu do PL szła do mnie 3 dni :D
Odpowiedz