Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
3 maja 2015, o 23:58
Też mam pewną dziwną sytuację z NL Post. 30.04 pojawiła się w trackingu "The item is pre-advised", później widmo, zupełnie nic, nawet kraj przeznaczenia zniknął. Później znowu widoczny status i kraj, ale po kilku godzinach poźniej znika. Patrzyłam na różnych stronach. Obawiam się, że będzie ostra jazda z tą paczką :D Pozostaje tylko czekać.
4 maja 2015, o 11:38
Witam, zamówiłem dwie paczki na gearbeast niby zostały wysłane 27.04 i 28.04 Nl post, ale dziwi mnie numer trackingowy NL14299406467657. Zazwyczaj litery były na początku i końcu numeru. Nigdzie nie znajduje takiego numeru.
4 maja 2015, o 11:45
Widać, że fake numer.. zapytaj, o co chodzi, my tego nie wiemy..
4 maja 2015, o 11:51
Widać, że fake numer.. zapytaj, o co chodzi, my tego nie wiemy..
Dziwne myślałem, że to porządny sklep i jeszcze zdjęcia paczek z moim adresem...
4 maja 2015, o 14:50
Czy dostałeś już przesyłkę? To jest nierejestrowana tak? Czyli listonosz nie zostawi mi awizo tylko albo wepchnie przesyłkę do skrzynki albo będe musił się domyślić że już jest na poczcie i tam ją odebrać?
4 maja 2015, o 14:54
Przesyłki nierejestrowe są roznoszone do skrzynek, nie zostawia się do nich awizo. To są zwykłe listy.
4 maja 2015, o 20:32
Mam takie pytanie ile tak średnio czekaliście na przesyłkę w Polsce po komunikacie" The item is pre-advised? Pytam z ciekawości
5 maja 2015, o 02:00
W moim przypadku to z tymi przesylkami bywalo roznie, zazwyczaj tydzien/max 2 tyg do przyjecia w Warszawie.
5 maja 2015, o 08:22
Wypuścił wam już WER Warszawa coś po weekendzie majowym ?
5 maja 2015, o 08:32
Od 01-05-2015 dalej wisi WER W-wa. Czekam, może dzisiaj koło południa pokaże się status "przekazano do doręczenia"
EDIT....mam o godzinie
4.15
Ostatnio edytowano 5 maja 2015, o 08:48 przez
drago68, łącznie edytowano 1 raz
5 maja 2015, o 09:33
O kurcze to ja liczyłem że dzisiaj pojawi się u mnie w domu a czekam od 03.05 WER Warszawa , ale widzę ze nie mam co liczyć jak dopiero schodzą z 01.05