Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

7 maja 2015, o 01:45

Trzeba czekać, nawet Post NL ma obsuwy, komunikaty pojawiają się z dużym opóźnieniem, nawet po kilku dniach, moja paczka cały czas sobie leży w Amsterdamie, chyba nie prędko pojawi się w WER Warszawa. Odnośnie posta kolegi wyżej, to coraz częściej się zdarza, że przesylki nierejestrowane przychodza szybciej niż rejestrowane, bo mniej ceregieli typu skanowanie, wklepywanie do systemu, itp. Poza tym, cenniejsze rzeczy zazwyczaj wysyla się rejestrowaną, łatwiej wpadają w łapy celnikow - na to rowniez trzeba czasu.

7 maja 2015, o 20:28

Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim, że na stronie poczty jest informacja, że paczka została doręczona a wy jej wcale nie dostaliście? Na dodatek dodam, że w systemie poczty widnieje taki zapis "Doręczenie przesyłki 2015-04-30 15:35 UP Warszawa 1" a ja zamawiałem paczkę do Poznania. Pytałem się chińczyka czy podał dobry numer trackingowy i czy dobry adres wpisał, ale odpisał, że tak i wysłał mi potwierdzenie nadania.
Obrazek
W tych zapikselowanych miejscach znajduje się właściwy adres.
Numer paczki to RT273989467HK.
Ostatnio edytowano 7 maja 2015, o 20:31 przez kondziu93, łącznie edytowano 1 raz

7 maja 2015, o 20:29

kondziu93 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pewnie chińczyk kłamie, skoro jest doręczenie, to musi być zły numer trackingowy. Nie mógł się pomylić w adresie.

7 maja 2015, o 20:37

Czy na potwierdzeniu nadania paczki nie powinno być czasem numeru przesyłki? Bo teraz nie wiem czy mam dalej pisać z chińczykiem, czekać w nadziei, że paczka przyjdzie (mam jeszcze 45 dni ochrony) czy od razu spór założyć.

7 maja 2015, o 20:44

Ale co to ma być. Ja tam nic nie rozumiem, same chińskie krzaki. Może ma zdjęcie paczki z adresem?

8 maja 2015, o 10:13

kondziu93 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisz ,że to nie jest Twój numer nadania i podał CI nie właściwy numer śledzenia . Nie ma tam w tym jego potwierdzeniu tego numeru co Ci dał . Zażądaj prawidłowy numer jak nie da to zakładaj spór masz ewidentnie ,że paczkę ktoś odebrał nie adresowaną do Ciebie

8 maja 2015, o 14:00

Sprzedawca sam się przyznał, że ten numer jest zły. Pisze też, że niby ta paczka w ogóle nie ma numeru i przysięga że wysłał ją na mój adres. Dam mu tydzień szansy, bo się mi nie spieszy z towarem a czas ochrony jeszcze mam a jak nie to zakładam spór.

8 maja 2015, o 19:00

Mam pytanie jaki aktualny jest despatch z poczty NL w Polsce? Jeżeli komuś ostatno cuś przyszło z NL

Z góry dzieki

8 maja 2015, o 19:11

Ale o co Ty pytasz? Przesyłki NL Post nie mają podawanego numeru Despatch (numeru kontenera). Tylko przesyłki SG Post maja podawane takie dane.

8 maja 2015, o 19:30

Zamówiłem fona na aliexpress. Mieszkam na śląsku, gdzieś wyczytałem że trzeba podać nazwę województwa po angielsku, więc wpisałem Silesia. Teraz z ciekawości wpisałem Silesia w Google i wujaszek pokazuje na mapie że "Silesia" to Dolny Śląsk. Paczka zostało wysłana, ale boje się teraz że coś pójdzie nie tak, jak myślicie?
Odpowiedz