Witam,
Mam problem z przesyłką RS179077284NL - Zamówiłem tel. na aliexpress 17.12.2014 r a przesyłka wysłana została wg sprzedawcy 21.12.2014 r. (przynajmniej wtedy podali numer przesyłki bo to akurat niedziela) napisali by śledzić przesyłkę na
http://www.17track.net i info będzie między 5-10 dnia więc czekałem i po kilku dniach nie było żadnego info, jak i również dziś. Sprawdzałem również na oficjalnej stronie holenderskiej PostNL i nic. Sklep ma 95% pozytywnych komentarzy na 2600 głosów więc wydaje mi się okey aczkolwiek różnie to bywa. Dodatkowo napisali zaraz po wysłaniu, że telefon dotrze szybko bo przez PostNL, kontakt bardzo dobry do 29.12.2014 bo od tamtej pory nie odpisali. Wiem, ze okres świąteczny itd. ale wydaje mi się to nienormalne. Pozostałe telefony zostały wysłane singapurską pocztą od innych dostawców i wszystko ładnie widać.
Gdzie mogę ewentualnie sprawdzić status?
Drugi problem to taki, że również 19.12 zamówiłem tel. z dostawą DHL i do tej pory nie działa numer referencyjny/przesyłki. Kontaktowałem się ze sprzedawcą i mówił, że nie mają na stanie czarnego HTC One. Od tego samego sprzedawcy zamówiłem tego samego dnia Samsunga S3 i wysłał 22.12.2014. Zaraz po świętach była dostawa i tel. dotarł cały i dobry. Problem w tym, ze kończy mi się okres ochrony przesyłki tzn. zostało jeszcze 8 dni ale przesylka też trochę idzie. Napisałem mu 31.12 że jeśli nie wyślę w ciągu 3 dni to otwieram spór o zwrot pieniążków. W tym wypadku też 95,3% pozytywów. Jak ewentualnie inaczej rozwiązać problem?
Co ciekawe obie transakcje tel. HTC One ten sam model i zamawiane z tego samego regionu SHENZEN od różnych sprzedawców. Może macie podobny problem z tego regionu?
Pozdrawiam
Slavio