Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

2 sty 2015, o 11:43

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miał ktoś tak kiedyś że powtórzył się status Departure from outward office of exchange o co to chodzi?

2 sty 2015, o 13:40

anka81 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie poszło szybko, nie mają tam chyba żadnych zastojów. Czekam jeszcze na paczkę wysłaną 3 dni później, jeszcze nie ma jej w Polsce.

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

2 sty 2015, o 15:48

Długo Wasze przesyłki są w Wer Warszawa? Moja od poniedziałku, od wtorku czekam na dostarczenie (nie widać statusów czy wyjechała z WER czy nie) i ciągle nic...

2 sty 2015, o 16:11

Dotrze bez statusów, nie chciało im się w Święta wklepać.

Wysłane z mojego ONDA V989 przy użyciu Tapatalka

2 sty 2015, o 16:24

Statusów pośrednich nie ma już od dobrych paru tygodni.

2 sty 2015, o 16:34

Wiem, że nie ma dlatego czekam cierpliwie na listonosza. Zawsze był na drugi dzień roboczy po pojawieniu się w WER Warszawa i jestem ciekaw czy moja paczka gdzieś zniknęła czy wszystkie tak długo wiszą ale patrząc na tracking innych to chyba tylko moja tak długo tam jest...

2 sty 2015, o 16:41

Ostatnio telefon mi singaporem szedł 21 dni. (ten czas nie jest wcale zły;-)
A teraz kurde dwie mało warte obudowy do nokii na które nawet zbytnio nie zwracałem uwagi i doszło do warszawy w 6 dni.

1 Nadanie przesyłki 2014-12-27 17:26 International Postal System
2 Wysłanie przesyłki 2014-12-28 14:24 GUANGZHOU
3 Nadejście przesyłki 2015-01-02 11:38 WER Warszawa

China post trzyma poziom. Ale chyba singapore pewniejszy tylko ostatnio ładnie zawalony.

2 sty 2015, o 17:14

moja paczka z SR2 4303 niestety trafiła na oclenie do Zabrza. W moim przypadku statusy pośrednie pokazuje http://trackitonline.ru/

2 sty 2015, o 17:15

RS183938039NL zamówione przed świętami wysłane 24 i numer nie działa, zamawiane od goldway.

2 sty 2015, o 17:22

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ktoś wie czy to zmiana na stałe, czy przez natłok pracy ?

2 sty 2015, o 17:25

Po prostu poczta zaczęła traktować polecone listy zagraniczne tak samo jak polecone listy krajowe, one też nie mają (i chyba nigdy nie miały) statusów pośrednich.

2 sty 2015, o 17:28

Kornelos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Coś chyba lipny ten nr jest bo nie możliwe, ze od 24 nic by się nie pojawiło w statusie. Może nie wysłali a tylko dla picu jakiś nr dali. Albo numer podali, a przesyłka nie trafiła na pocztę jeszcze.
Odpowiedz