Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
3 sty 2015, o 15:50
Tak sprzedawca Cię prawdopodobnie oszukał i wysłał przesyłkę pocztą nierejestrowana + podał Ci fałszywy Yanwenowski tracking.
Jeśli wybrałeś rejestrowaną lotnicza chińską, a na stronie nie było żadnego komunikatu ze taką opcją wysyła dopiero od jakiejś tam kwoty to masz prawo zażądać pełnego zwrotu.
3 sty 2015, o 16:38
proponuje nie szafowac slowami zbyt ostro
tak naprawde to najczesciej kupujacy sa roztrzepani - aby nie uzyc dosadniejszych wyrazow i wydaje sie im (a jest ich sporo sadzac tu popostach) ze kupujac kokardke za 3$ powinni miec przesylke dhl'em na nastepny dzien
3 sty 2015, o 17:30
Jak sprzedawca oferuje za $3 przesyłkę DHLem na następny dzień to dokładnie taką powinieneś otrzymać płacąc $3. Nie ma co się rozdrabniać jak nie otrzymałeś usługi za którą zapłaciłeś.
3 sty 2015, o 17:34
Paczka wysłana z Hong Kongu 31.12 pojawiła się w Wer Warszawa, natomiast nadana 10.12.2014 ani widu ani słychu... ma ktoś nadaną w okolicach tej daty z Hong Kongu?
3 sty 2015, o 17:46
rozumiem ze jak za darmo rozdaja rowery to powinienes nastepnego dnia otrzymac mercedesa
moze polaczku (tak obrazam ciem) nauczysz sie odrozniac oszustwo od realu ?
3 sty 2015, o 18:29
nie chodzi mi o to żeby dostać full refund chciałem się tylko upewnić, że zrobił mnie w konia i wysłał inną przesyłką niż zadeklarował, mogłem kupić taniej u innego sprzedawcy paczką nierejestrowaną wiec dlatego czuje się oszukany. Dlatego nie wiem nawet za bardzo czego żądać w dispute skoro wysłał już paczkę to już jej nie zarejestruje. Nigdzie nie ma napisanej minimalnej kwoty zamówienia
3 sty 2015, o 18:33
czy ktoś już otrzymał taką paczke....
Moja CN z 20.11 dziś dotarła do WER Warszawa...
3 sty 2015, o 19:42
Na czym polega twój problem existe? Chorujesz na główkę?
Człowiek zamówił rejestrowaną lotniczą przesyłkę więc jeśli jej nie dostał ma pełne prawo do zwrotu. Trzeba tępić taki oszustów.
Po prostu domagaj się pełnego zwrotu. Mi też się zdarzy że jakiś azjata raz na 100 zamówień próbuje mnie w ten sposób oszukać i zawsze bez problemu przyznają mi pełny zwrot. Chińczyk miał określoną liczbę dni na dostarczenie prawidłowego trackingu z ChinaPostAir - nie dostarczył to nie ma na co czekać tylko klikać zwrot. Bo mając taki fałszywy tracking możesz i 10 lat czekać i nic nie dojdzie bo i nie ma jak sprawdzić czy chińczyk faktycznie wysłał.
3 sty 2015, o 20:11
Czyli z tego co piszesz to teoretycznie mógłbym otworzyć spór i zażądać full refund w przypadku gdy np (a często tak jest) podana jest wysyłka Singapore Post a sprzedawca wysłał NL postem.
3 sty 2015, o 20:50
Przesyłka China Post wysłana z SHANGHAI 08.12 wczoraj dotarła do WER Warszawa :)
3 sty 2015, o 21:02
Obie opcje są przesyłkami rejestrowanymi ale jeśli za jakiegoś powodu zależało Ci na Singapore Post to tak masz do tego prawo. W końcu zamówiłeś konkretną usługę,a dostałeś inną.
3 sty 2015, o 21:08
Troszkę nie jest to tak do końca z tą rejestrowaną przesyłką . Trzeba dobrze przeczytać bo nie jednokrotnie jest w sprzedaży napisane ,że rejestrowaną wysyła jeżeli zakupisz np : za minimum 10 $ . Ktoś nie doczyta i później się dziwi ,że leci nierejestrowana . A tu przykładowa aukcja
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!