SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kulfon3 » 5 wrz 2018, o 22:00

Dołączam się do prośby kolegi powyżej ;-) :!:
kulfon3

Telefon:: sony

Postprzez adamuadamu » 5 wrz 2018, o 22:06

master2007 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

zgaduję, że rom nie ma jakiegoś oficjalnego certyfikatu i ileś apek nie będzie działać prosto ze sklepu

nieoszukujenavacie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

trudno powiedzieć, po flashu modemu z C10 przeprowadziłem jedną rozmowę i słyszałem rozmówcę znacznie wyraźniej niż wcześniej, ale czy to nie efekt placebo - to sprawdzę przy kolejnych połączeniach
moim zdaniem problemem jest też to, że głośnik jest umieszczony na samej krawędzi, przez co nie da się docisnąć ucha do powierzchni słuchawki, by wygłuszyć trochę otoczenie poprzez izolację dźwiękową tworzoną przez kształt małżowiny dookoła głośnika - bo pół ucha wystaje ponad telefon i zbiera zupełnie niepotrzebnie dodatkowe dźwięki z otoczenia

labamba63 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

na stronie 55 jest o wgrywaniu wszystkiego po kolei, bardzo szczegółowo moim zdaniem
jeśli masz 7.1 - to możesz odblokować BL samodzielnie
jeśli masz 8 - też, ale to kosztuje - jakiś hakier ma bazę do kodów odblokowujących
linki do działającego google cam wrzucałem gdzieś po drodze w tym wątku; moduł uaktywniający camera2api znajdziesz poprzez magiska w dziale download

Autor postu otrzymał pochwałę
adamuadamu

Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Postprzez labamba63 » 6 wrz 2018, o 02:30

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki bardzo za szybką odpowiedź, gość na 55 stronie zrobił szybkie kompendium wiedzy i obyło się bez problemów, obecnie mam juz soft z C10 o heinekena, czyli SS2-C10-trebledV3_3. Śmiga super tylko problem mam ze zmianą klawiatury w ustawieniach. Stronę lub dwie wcześniej znalazłem linka które wrzuciłeś do google camera - śmiga po włączeniu camera2api z magiska :-P - może ktoś jeszcze podesłać ustawienia google camera pod nasze Sharp'y? czy od instalacji nikt nie grzebal w ustawieniach zeby zdjecia byly jeszcze lepsze ;) troche denerwuje mnie w tej apce ze po wlaczeniu przycisk migawki zajmuje praktycznie pol ekranu :-(

Chrobry napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam ten sam problem co kolega wyżej, jakby ktoś znalazł sposób to będę wdzięczny - mi przeszkadza to o tyle, że bardzo lubię pracować na języku angielskim, ale z automatu przestawiła się klawiatura też na angielski i podczas pisania niestety wszystkie podpowiedzi mam po angielsku, a nie mogę przełączyć na polski bo wywala - jedynie zmiana języka całego systemu zmienia też język klawiatury, ale tak nie chcę :(

PS:
master2007 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie dzisiaj ten sam rom zainstalowałem, instagram pobrałem ze sklepu play - wszystko działa, być może w magisku ukryj odblokowany bootloader? [Magisk>Menu>Magisk Hide i wybierasz apke] Może pomoże, ale ja tego nie robiłem i od razu poszło.
labamba63

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez ghosti » 6 wrz 2018, o 17:49

Odnośnie niedochodzących SMS-ów - miałem kiedyś tę sytuację, musiałem nadać prawo autostartu aplikacji do smsów. Spróbuj to zrobić, będzie w tym S Boost.

Onośnie B20 na systemie C10 - nie wiem w jaki sposób sprawdzacie, aplikacją Network Signal Guru nie pokazywało mi tej częstotliwości. Ani na C10 ani potem na 1380, który zainstalowałem (C10 nie przypadł mi do gustu).

Teraz pytanie ode mnie. Ze słuchawkami działa mi jedynie oryginalny adapter. Skąd wziąć zapasowy?
Żaden inny nie wykrywa słuchawek, kupiłem nawet Vention (który ktoś polecał na xda), ale nadal kupa.
Macie jakiś patent na to? Nie sprawdzałem czy lepiej jest na C10, bo krótko go trzymałem.
Masz aplikację i potrzebujesz pomocy przy konfiguracji analityki? Pracuję jako analityk aplikacji, stron oraz specjalista SEO.
ghosti

Telefon:: LG G7

Postprzez nieoszukujenavacie » 6 wrz 2018, o 18:14

labamba63 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki bardzo za szybką odpowiedź, gość na 55 stronie zrobił szybkie kompendium wiedzy i obyło się bez problemów, obecnie mam juz soft z C10 o heinekena, czyli SS2-C10-trebledV3_3. Śmiga super tylko problem mam ze zmianą klawiatury w ustawieniach. Stronę lub dwie wcześniej znalazłem linka które wrzuciłeś do google camera - śmiga po włączeniu camera2api z magiska :-P - może ktoś jeszcze podesłać ustawienia google camera pod nasze Sharp'y? czy od instalacji nikt nie grzebal w ustawieniach zeby zdjecia byly jeszcze lepsze ;) troche denerwuje mnie w tej apce ze po wlaczeniu przycisk migawki zajmuje praktycznie pol ekranu :-(

Chrobry napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam ten sam problem co kolega wyżej, jakby ktoś znalazł sposób to będę wdzięczny - mi przeszkadza to o tyle, że bardzo lubię pracować na języku angielskim, ale z automatu przestawiła się klawiatura też na angielski i podczas pisania niestety wszystkie podpowiedzi mam po angielsku, a nie mogę przełączyć na polski bo wywala - jedynie zmiana języka całego systemu zmienia też język klawiatury, ale tak nie chcę :(

PS:

Dokładnie dzisiaj ten sam rom zainstalowałem, instagram pobrałem ze sklepu play - wszystko działa, być może w magisku ukryj odblokowany bootloader? [Magisk>Menu>Magisk Hide i wybierasz apke] Może pomoże, ale ja tego nie robiłem i od razu poszło.

A robiles kopie bootloadera ? bo z tego co czytalem to bez tego juz nic nie wgrasz przez ost
nieoszukujenavacie

Pochwały: 2
Telefon:: ovatowany

Postprzez aquos11 » 6 wrz 2018, o 20:07

Dzięki za odpowiedź. ;) To czekam na przewodnik, zanim ewentualnie zdążę uceglić swój telefon. :D
A powiedzcie mi jeszcze, czy mając custom rom, np. Treble, mogę z powrotem wrócić ew. do Tajwana przez OST w ten sam sposób?
aquos11

Telefon:: Sharp

Postprzez labamba63 » 7 wrz 2018, o 00:10

nieoszukujenavacie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oj to tego nie zrobiłem bo nie wiedziałem :(
Ale ciągle jest odblokowany to chyba powinien działać, ale aż tak dobrze się nie znam

W każdym razie teraz mam TWRP więc jak coś to wszystko będę mógł sobie przez niego instalować ewentualnie

Znalazłem sposób na zmianę języka klawiatury po tym jak wywala opcje Input&Languages w romie. Wszedlem w ustawienia i skorzystałem z lupki, w której wpadłem gboard. To domyślna klawiatura w romie, tam mogłem zmienić język klawiatury ;)

Ps: W romie c10 od Heinekena mam pewien bug, czasem po wygaszeniu ekranu nie mogę go wybudzić, ani przyciskiem power ani przez czytnik musiałem długo trzymać power żeby się wyłączył. Póki co wyłączyłem opcje podświetlenia ekranu po wzięciu telefonu do ręki bez odblokowywania w ustawieniach, na tą chwilę jeszcze błąd nie powrócił, ale zobaczymy na dniach - ktoś też coś takiego miał? ;P

PS2: wiecie czy stopkę z przyciskami back/home/i ten kwadrat od aplikacji w tle da się zamienić tak żeby przycisk back był po prawej stronie bo kciukiem nie sięgam do lewej :-)
labamba63

Telefon:: Xiaomi

Postprzez Chrobry » 7 wrz 2018, o 06:25

Oj to tego nie zrobiłem bo nie wiedziałem :(
Ale ciągle jest odblokowany to chyba powinien działać, ale aż tak dobrze się nie znam

W każdym razie teraz mam TWRP więc jak coś to wszystko będę mógł sobie przez niego instalować ewentualnie

Znalazłem sposób na zmianę języka klawiatury po tym jak wywala opcje Input&Languages w romie. Wszedlem w ustawienia i skorzystałem z lupki, w której wpadłem gboard. To domyślna klawiatura w romie, tam mogłem zmienić język klawiatury ;)

Ps: W romie c10 od Heinekena mam pewien bug, czasem po wygaszeniu ekranu nie mogę go wybudzić, ani przyciskiem power ani przez czytnik musiałem długo trzymać power żeby się wyłączył. Póki co wyłączyłem opcje podświetlenia ekranu po wzięciu telefonu do ręki bez odblokowywania w ustawieniach, na tą chwilę jeszcze błąd nie powrócił, ale zobaczymy na dniach - ktoś też coś takiego miał? ;P

PS2: wiecie czy stopkę z przyciskami back/home/i ten kwadrat od aplikacji w tle da się zamienić tak żeby przycisk back był po prawej stronie bo kciukiem nie sięgam do lewej :-)

Odnośnie zmiany języka w gboard to korzystając z twojego sposób tez mi wywala do pulpitu.

Odnośnie ps2 to w opcjach pod hasłem Soft Key Settings.
Chrobry

Telefon:: Sharp Aquos S2

Postprzez adamuadamu » 7 wrz 2018, o 10:21

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

zabawy z apk, które wpływają na zachowanie navbara robiły u mnie to samo - po przywróceniu stockowych ustawień navbara wszystko wróciło do normy

aha, kto ma tel w plusie? B20 nie jest i nie będzie potrzebne - plus wg. doniesień lata na LTE 900MHz zamiast na LTE800 (sławne B20) - zdziwiłem się wczoraj po odpaleniu z ciekawości programu LTE Discovery, że pokazuje mi miejscami LTE Band 8, ale wygląda na to, że to prawda. Tu zrzut ekranu: https://photos.app.goo.gl/iMDNwkpBnWa8AVKU6
adamuadamu

Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Postprzez longu » 10 wrz 2018, o 09:16

Jak w domyślnym dialerze zadzwonić do kogoś z kontaktów wybierając konkretną kartę SIM (SIM1 albo SIM2)?
Pozdrowionka.
longu

Telefon:: Samsung

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?