SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez nieoszukujenavacie » 5 wrz 2018, o 07:43

kulfon3 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tylko wgrywac samemu
nieoszukujenavacie

Pochwały: 2
Telefon:: ovatowany

Postprzez Chrobry » 5 wrz 2018, o 09:52

Czy można w jakiś sposób dodac/zmienić słownik w gboard w sofcie od heinkena? Gdy próbie wejść w którąś z opcji to wyrzuca do pulpitu.

Autor postu otrzymał pochwałę
Chrobry

Pochwały: 1
Telefon:: Sharp Aquos S2

Postprzez longu » 5 wrz 2018, o 10:14

nieoszukujenavacie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

O, ciekawe. Jak to sprawdziłeś? Czytałem na xda, że właśnie nie działa B20.
Pozdrowionka
longu

Telefon:: Samsung

Postprzez adamuadamu » 5 wrz 2018, o 11:10

rom trebled 3.1 - czy tylko ja mam wrażenie, że wszystko działa poza nędzną jakością rozmów? byle hałas w tle i muszę się mocno wytężać, żeby zrozumieć rozmówcę - dźwięk jest stłumiony, brakuje sopranów. Jest jakiś sposób by cokolwiek poprawić, np. edycja któregoś pliku systemowego? Equalizera do głośnika rozmów nigdzie nie znalazłem...
adamuadamu

Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Postprzez master2007 » 5 wrz 2018, o 19:37

Zainstalowałem SS2-C10-trebledv3_3 mojej żonie i mam problem bo nie działa instagram (tragedia wielka :D) ale co mogę na to poradzić? W sklepie Play wyświetla przy instagramie - Twoje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją. Pomożecie?
master2007

Telefon:: Mi Note 3 6/128
ROM: Miui 10

Postprzez aquos11 » 5 wrz 2018, o 20:04

OK, powiedzcie mi, bo SS2-C10-trebledv3_3 instaluje się przez TWRP, muszę mieć zatem TWRP, którego nie ma w oryginalnym Tajwanie. Czy zatem muszę najpierw zainstalować ROM, który ma TWRP?
I trochę z innej beczki - czy zdarzyło się wam tak, że nie dochodziły wam smsy? Nie tyle powiadomienia, co po prostu wiadomości. Mnie część dochodzi, część nie i to potwierdzone. Mam dwie aplikacje (domyślną i mood) i na każdej jest to samo... :|
Generalnie, telefon jak najbardziej na plus. Ekran jest świetny. Bateria pada najbardziej przy Internecie - przy włączonej transmisji danych to tak z 2h max, w kilka minut leci kilka procent. Przy muzyce, normalnym użytkowaniu jest względnie ok.
aquos11

Telefon:: Sharp

Postprzez adamuadamu » 5 wrz 2018, o 20:51

master2007 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

spróbuj zainstalować spoza sklepu - pobierz sobie plik .apk na telefon i dokonaj manualnej instalacji;

aquos11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tak, musisz mieć TWRP
na dochodzenie sms - zmień rom i sprawdź. Na treble/s3 dochodzi do mnie wszystko
co do Twojego SoT - też zmień ROM i zobacz - ja dobiłem do prawie 5h SoT w trybie 2/3 czasu na LTE i sporej/max jasności + 1/3 na WiFi

ps. sprawdziłem na sobie - można wyciągnąć plik .img z modemem z systemu C10 i flashować prosto na treble. czy pomoże, to sprawdzę w najbliższych dniach. z LTE B20 trudno powiedzieć - mieszkam i pracuję w dobrym zasięgu masztów LTE 1800; w sumie bardziej liczę na coś z jakością rozmów przez słuchawkę i problemami z rozmowami przez BT - co kilkadziesiąt sekund głos rozmówcy w głośnikach płynnie zanika na sekundę, po czym płynnie wraca. Jednocześnie nikt nie narzeka na jakość dźwięku z mojej strony

adamuadamu

Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Postprzez master2007 » 5 wrz 2018, o 21:14

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

spróbuj zainstalować spoza sklepu - pobierz sobie plik .apk na telefon i dokonaj manualnej instalacji;

Poszło w ten sposób. Ale co z aktualizacjami? I dlaczego na tym romie wyskoczyło że nie można? Na treble 3.1 chodziło bez problemu.
master2007

Telefon:: Mi Note 3 6/128
ROM: Miui 10

Postprzez nieoszukujenavacie » 5 wrz 2018, o 21:23

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

aquos11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tak, musisz mieć TWRP
na dochodzenie sms - zmień rom i sprawdź. Na treble/s3 dochodzi do mnie wszystko
co do Twojego SoT - też zmień ROM i zobacz - ja dobiłem do prawie 5h SoT w trybie 2/3 czasu na LTE i sporej/max jasności + 1/3 na WiFi

ps. sprawdziłem na sobie - można wyciągnąć plik .img z modemem z systemu C10 i flashować prosto na treble. czy pomoże, to sprawdzę w najbliższych dniach. z LTE B20 trudno powiedzieć - mieszkam i pracuję w dobrym zasięgu masztów LTE 1800; w sumie bardziej liczę na coś z jakością rozmów przez słuchawkę i problemami z rozmowami przez BT - co kilkadziesiąt sekund głos rozmówcy w głośnikach płynnie zanika na sekundę, po czym płynnie wraca. Jednocześnie nikt nie narzeka na jakość dźwięku z mojej strony

czy na pewno nie jest to wina glosnika >? u mnie nie ma tego problemu z rozmowami.

Rom dziala naprawde dobrze , NFC po ukryciu magiskiem smiga. Pytanko tylko czy teraz po zablokowaniu roota bedzie wszystko smigalo i bede mogl go pozniej znowu odblokowac . Nie chce mi sie uzywac magiska do NFC
nieoszukujenavacie

Pochwały: 2
Telefon:: ovatowany

Postprzez labamba63 » 5 wrz 2018, o 21:51

Hej, przepraszam jeżeli zadam pytanie które padło już tutaj 100 razy, ale zaryzykuję i mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie ;-)

Mam Sharp Aquos S2 (4/64) w wersji Androida 7.1.1 (SHARP ROM 00WW_9_98SZ) taki do mnie przyszedł i ja nic nie robiłem. Teraz widzę, że wypuścili tego softa https://forum.xda-developers.com/showpo ... count=1451 i chciałbym go sobie wgrać, możecie mi powiedzieć od czego zacząć - wystarczą linki do xda jeśli są to posty step-by-step, już niejednokrotnie instalowałem sobie rom'y na innych telefonach więc trochę mam pojęcie o twrp, wgrywaniu romów itd. Tylko, że sytuacja jest taka, że telefon od nowości nie ruszany, zablokowany bootloader, tamtego rom'a żeby wgrać potrzeba twrp - a twrp nie wgram znając życie bez odblokowania BL, więc jakbyście mnie nakierowali tylko po kolei co robić + linki to byłbym bardzo wdzięczny w sensie np. (1. odblokuj BL jak tutaj [link], 2. wgraj twrp [link], ...). Jeśli to nie byłby dla was problem to byłbym bardzo wdzięczny za taką pomoc - ja postarałbym się chyba zrobić z tego jakiś poradnik w naszym ojczystym języku może później jak to zrobić wszystko łopatologicznie, gdy już uporam się ze swoim sharpem :D bo nie widzę, żeby było to po PL ładnie ogarnięte - a pewnie większości by się coś takiego przydało, bo tak jak dużo osób pisze ten telefon ma spory potencjał ;)

PS: od razu bym chciał sobie też ogarnąc google camere do hdr, więc link do apki i jak włączyć camera2api też mile byłoby widzanie

Z góry dzięki za pomoc :->

labamba63

Telefon:: Xiaomi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?