[aliexpress] Reklamacja telefonu i innych produktów z Chin.

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [aliexpress] Reklamacja telefonu i innych produktów z Ch

Postprzez woody » 9 lip 2016, o 15:02

Kurka, sorki - przeczytałem i nie za trybiłem. W ciemno nie wysyłaj. Pisz i niech zmienia na full refund.

Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
woody
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Huawei P10

Postprzez xmarcin86 » 9 lip 2016, o 15:45

ok, dzięki, niepokoi mnie jeszcze jeden fakt, gdyż po podaniu mi adresu chinka napisala mi ostrzeżenie typu:
Notice: we are NOT responsible for repair, refund or undertake any fees as the following situation, which is not fall into the warranty, pls pay attention:
1. Return parcel is not our phone(Our phones have special marks logo “N” & IMEI to distinguish from others phone, and keep the record of each phone when we send it out')
tyle że ja nie mam nigdzie logo "N" ... z tyłu telefonu jest http://www.fotosik.pl/zdjecie/12f9291fca02e45f tylko znaczek ich gwarancji, i na baterii taki znaczek http://www.fotosik.pl/zdjecie/1e865e1483967310 nie wiecie o co kaman?
xmarcin86

Telefon:: samsung galaxy 4

Postprzez Flyagaric » 9 lip 2016, o 17:31

Jej angielski jest taki, że mogę się tylko domyślać, że nie ma zamiaru ponosić jakichś dodatkowych kosztów, jeśli uszkodzenia są poza gwarancyjne.
Najprawdopodobniej znaczy to, że już coś kręci. Dopytaj ją o to N i niech doprecyzuje. Jakby się zarzekała, to niestety będziesz musiał wciągnąć w to Aliexpress.
Chyba nie będziesz miał z nią łatwo.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez xmarcin86 » 12 lip 2016, o 14:05

kurde,miałeś rację,gdy pytam o to logo, chinka pyta mnie czy to na pewno ich telefon i ze oni mają na wszystkich telefonach warranty lable, a ze mnie kipi :> a na panelu sporu,ali napisało , że mam 10 dni na podanie numeru przesylki (po tym czasie uznają że chce towar zatrzymać) choć chinka nadal nie zmieniła opcji na odesłanie
to ładnie się wkopałem :( czy jest jakiś kontakt z administacją poza tym panelem dispute ? bo czas sie skonczy i będzie pozamiatane, czy radzicie odesłać jej jednak ten telefon? mam video jak otwieram tą przesyłkę :(
xmarcin86

Postprzez woody » 12 lip 2016, o 14:07

To jak masz unboxing telefonu to jak byś miał asa w rękawie.

Wyślij jej ten filmik i zobaczysz jak zareaguje.

Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
woody
AKTYWNY

Postprzez Flyagaric » 12 lip 2016, o 14:34

Spróbuj ten panel otworzyć na innym fonie/kompie.
Jak nie pomoże to pisz jeszcze do helpa Ali. Coś musi zadziałać ... Trochę lipa.
Ja mam teraz spór i spór został odrzucony przez sprzedawcę. Eskalowałem, ale faktycznie do sporu nie mogę nic dopisać. Dopisałem za to i załączyłem treści w wiadomości do sprzedawcy. Jak support Ali się odezwie, to im pokażę te wiadomości, bo również się wyświetlają na stronie sporu. Może to wystarczy?

Autor postu otrzymał pochwałę
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez kamilful1 » 12 lip 2016, o 15:34

Witam
Mam problem ze sprzedawcą na aliexpress.
Mianowicie pare miesięcy temu zamówiłem ZTE Nubia Z9 MAX i telefon padł po miesiącu i już się nie włączył.
Napisałem do sprzedawcy ,on zaproponował mi odesłanie telefonu do nich w celu naprawy.
Telefon wysłałem na początku kwietnia ,doszedł do nich pod koniec kwietnia.
26 maja napisali mi że telefon jest naprawiony i poprosili o dane do wysyłki.
Wielokrotnie pytałem o numer przesyłki a oni odpowiadali żeby się nie martwić i do tej pory telefon nie został wysłany
a oni przestali odpisywać.

Co mam teraz robić ?

Z góry dziękuję za pomoc.
kamilful1

Postprzez xmarcin86 » 12 lip 2016, o 18:33

woody napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No niby tak, ale tak się zastanawiam, czy z tym asem nie poczekać :) bo jeśli bedzie chciała mnie orżnąć, to np zmieni nr imei czy cos, poza tym pisalem do niej ze mam nagranie, to jeszcze nie odp,a i tak wyslalem jej zdjecie tylu tel gdzie widac imei ten panel tylny gdzie rzekomo mialo byc ich logo...
no i rozmawiałem z obsługą na jakimś czacie ali i pisali mi bym odesłał paczkę i podał nr i zdał się na ali i się nie martwił, no ale nie wiem, co radzicie?
teraz zmaierzam nagrać i pakowanie tej paczki, bo kto sie co się może przydać...
xmarcin86

Postprzez woody » 12 lip 2016, o 19:11

xmarcin86 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak tak napisali to tak zrób, z filmikiem się wstrzymaj (z rozpakowania) a filmik z pakowania jak najbardziej nagraj i wysyłaj paczkę.
Jak już ali poruszyłeś to chyba nie będzie źle, zwłaszcza że masz filmik z rozpakowania.Tak mi się wydaje.Nic innego ci nie pozostaje.

Autor postu otrzymał pochwałę
woody
AKTYWNY

Postprzez xmarcin86 » 13 lip 2016, o 11:52

dziś mi odpisała, że mogę wysyłać, także uff i jutro wreszcie to wyślę, nie wiem czy to zasługa Joya z czatu (customer service), czy z tego co jej napisałem w pw
xmarcin86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI