przez Sid » 20 lis 2016, o 23:06
Zrozum jedną rzecz, w historii transakcji PP masz rubrykę "Wydane" (obok "Cashback"). I w tej rubryce ("Wydane") nie ma żadnego znaczenia jaki ci policzyli procent Cashbacku. To jest tylko kwota (w PLN) jaką według PP wydałeś na swoje zakupy. I teraz wyobraź sobie że kupiłeś 11.11 jedną rzecz za 100$ płacąc kartą dolarową (bez żadnego przewalutowania), a po chwili wyskakuje ci na PP w rubryce "Wydane" 368 zł, a "Cashback" 73,6 zł. Cashback jak łatwo policzyć wychodzi równiutko 20% (bo 20% z 368 to 73,6), tylko że powinno być w rubryce "Wydane" nie 368, a dobrze ponad 400 (bo kurs $ od godziny 9:00 11.11 był wyraźnie ponad 4 zł), więc i sam Cashback powinien być większy, rozumiesz

Czy aby przypadkoem nie pomijasz faktu ze mowimy o wartosci netto, bez kosztow wysylki? Kontaktowalea sie z nimi? Niechce ich bronic, ale jesli wydałem 800zl, to mam cashback ponad 200zl... Z 1111. Wczesniej zawsze rubryka wydane = tyle ile zaplacilem i rowne 6% zawsze bylo.
Kupowałem z darmową wysyłką więc niczego nie pomijam. Procentowo cashback mi się zgadza (20%) tylko że wydałem równo 100$ (1 przedmiot) a w rubryce "Wydane" mam 368 zł. Pisałem do nich, to mi odpisali że to automatycznie im Ali przekazuje kwoty i żeby przesłać im screeny. Przesłałem i do dzisiaj cisza.