Jeśli można, podzielę się swoją opinią. Nieco ponad miesiąc temu wybadałem tę stronę i szybko zdecydowałem się otrzymać "zwrot" za zakupy właśnie na AliExpress. 5% to niedużo, ale zawsze coś (grosz do grosza...). Niestety pierwsza wada to kulający system naliczania zwrotu, który nie działa, jeśli płacimy zbiorczo za koszyk. Naliczony zostaje zawsze zwrot za pierwszy przedmiot wg numeru transakcji. Dopiero interwencja u obsługi wyprostowała sytuację. Druga wada to, jak się okazuje, się bardzo długi czas oczekiwania aż zwrot zmieni status z "oczekujący" na "zatwierdzony". Przeczytawszy komentarze w sieci można dowiedzieć się, że są osoby, które czekają już dwa miesiące na zmianę statusu.
Wypatrzyłem też haczyk w zapisie regulaminu ("2. Bonus 10 zł Cashback za znajomego zostanie przyznany w momencie zrealizowania przez znajomego pierwszej transakcji. Realizacja pierwszej transakcji musi nastąpić najpóźniej do 8.04.2016 r. g. 23:59 i posiadać status Zaakceptowany."), a chodzi o to, że nie ma możliwości, aby status widniał jako "zaakceptowany". W PlanetPlus mogą być jedynie następujące: oczekiwany, wstrzymany, zatwierdzony, niezatwierdzony i wypłacony. Albo zwyczajnie regulamin promocji był pisany na kolanie, albo (ale to mało prawdopodobne) zostawili sobie furtkę, aby nie przyznać bonusu.
Ale żeby nie było, że wszystko jest złe i tylko krytykuję, znalazłem inny portal "zwrotowy", gdzie jest 7% zwrotu w oryginalnej walucie i chyba z niego spróbuję skorzystać.
Aha, jeszcze jedno - czy można zrobić taki "łańcuszek" jak podczas promocji na JD.com, gdzie otrzymywało się kupony za rejestrację z polecenia?