Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
14 lis 2016, o 16:59
Trzeba uważać z tymi serwisami cashback jak się robi więcej niż jedną transakcję. Każdą trzeba wykonać w nowej sesji, czyli powtórnie wchodzić dajmy na to na ali przez stronę cashback serwisu.
14 lis 2016, o 17:53
Ok, sprostowanie, po kontakcie z przedstawicielem/reprezentantem PlanetPlus, przesłaniu printscreena, moja transakcja została rozliczona, pojawiła się w historii, oraz naliczona jest prawidłowo (kupowałem około 9 rano - 20%).Być może, uda się im (PlanetPlus) także zrobić niespodziankę/zaskoczyć w związku z zakupami które miały miejsce 1111, ale nie będę o tym pisał, bo raczej nie jestem upoważniony, a to prywatna korespondencja, lecz być może sam przedstawiciel się pochwali...

oraz odpowie na wszystkie NASZE pytania, oraz rozwieje wątpliwości, ponieważ...
zaproszony został przeze mnie na forum, obiecał zarejestrować się jak tylko 'odkopie się od wiadomości od użytkowników'
14 lis 2016, o 19:07
Coś ruszyło, PP naliczył mi dwie transakcje z 20% stawką. Jedna z automatu, druga z formularza; czekam jeszcze na ostatnią
14 lis 2016, o 19:25
Ja zaś miałem 9 różnych rzeczy od 9 sprzedawców w koszyku 11.11 i kupiłem wszystko około 9 ;30 dokonując jednej płatności a naliczony zwrot miałem już około 16-tej tego samego dnia.
Wczoraj napisałem ,że nie naliczono mi zwrotu za Mi5 kupionego dzień wcześniej od GW i dziś rano miałem dosłać screeny z zakupu a kilkanaście minut temu info ,że już zwrot naliczony. tak więc czekam teraz na wypłatę

3 stówki piechotą nie chodzą...
i tu moje podziękowanie dla
fake4r który tuż przed moimi zakupami poświęcił mi kilka minut na forum by wytłumaczyć co i jak najlepiej załatwić. Dzięki.
16 lis 2016, o 13:46
gdzie jest numer referencyjny na aliexpress przy ręcznym zgłaszaniu cashback? To jest ten numer "Zamówienie ID"?
16 lis 2016, o 19:07
Wg ich kursu dolar 3.68 zł.
Po jakim kursie Wam rozliczyło transakcje?
16 lis 2016, o 19:37
Jesteś pewien że rozliczyli Ci gdy było 20% a nie np. 15 czy 10%?
16 lis 2016, o 20:12
Jesteś pewien że rozliczyli Ci gdy było 20% a nie np. 15 czy 10%?
A jakie ma znaczenie wysokość cashback?
Kwotę w polu "wydane" (w złotówkach) podzieliłem przez ilość dolarów za które zapłaciłem na AliExpress i stąd kurs 3.68.
16 lis 2016, o 21:45
Ostatnie cashbacki tez mi zaniżyli a formularza nie mogę wysłać z reklamacja
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
16 lis 2016, o 22:34
Kupilem telefon 11.11 przelew byl zrobiony 14.11 bank nie pracowal w weekend. Do tej pory nie pojawilo sie nic na koncie planet plus. Zglosilem reklamacje dostalem odpowiedz, ze po zgloszeniu rozlicza mi wobec obecnego kursu a nie kursu z dnia 11.11 czyli 6% a nie 20%. Jest to zgodne z regulaminem? Mozna napisac jakas reklamacje od tej reklamacji? :)
17 lis 2016, o 02:32
Czy ktos czyta, czy tylko piszecoe w tym watku?
Nie używacie formularza, nie robicie reklamacji.
Nr zamowienia i printscreen z numerem i data/godzina wysylacie w zalaczniku mailem na
pomoc@planetplus.pl i czekacie. Do 48h nalicza wam cashback taki jaki wam przysługuje. Sprawdzilem, dziala to.
Ps. Kurs z cala pewnoacia nie byl 3.68 ani podobny, ot poproatu z innego procenta policzone jest i stad ta bledna kwota. Mam naliczenie po okolo 4zl.
marcoos: poprawiłem literówkę w mailu
17 lis 2016, o 04:03
W poniedziałek kontaktowałem się z nimi przez ich kontakt (ale nie dodawałem ręcznie cashbacku). Niestety nic nie odpisali.
Dzisiaj wysłałem maila, bo musiałem czekać na zaksięgowanie w banku, żeby zrobić printscreena.