Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

2 lip 2015, o 15:49

Cześć

Mam konto w milenium w pln
Dzisiaj takze doszła mi karta usd z liderwalut

Chciałbym kupić telefon meizu m2 Note z gearbest i jak najlepiej jest za niego zapłacić? Na forum każdy poleca płatności poprzez Paypal, czy są jakieś koszty?
Jak mogę płacić, bo na forum jest napisane, że trzeba mieć jeszcze konto walutowe w usd? Czy to jest konieczne?

Ja myślałem, że to działa w ten sposób, że ja przelewam pieniądze z mojego konta w PLN na kartę w liderwalut.pl w usd i już mogę dokonywać nią płatności. Czy coś źle myślę?

Mogę dokonać płatności kartą z liderwalut w usd poprzez Paypal, bez ukrytych kosztów?

Z góry dzięki za pomoc

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

2 lip 2015, o 16:57

xiema,
sam o to pytałem, tzn pytałem czy działa to tak jak myslę:

paypal-platnosc-w-dolarach-bez-przewalutowania-t1165-216.html#p176922

tu masz mojego posta, z tego tematu który własnie czytasz, jest dokładnie tak jak napisałem.

Paypal daje Ci bezpieczeństwo, ochrone w razie wpadki, itp... płacąc sama karta usd może cię sprzedawca wykiwać.

2 lip 2015, o 17:15

@ra-vau
Dzięki za szybką odpowiedź
A możesz jeszcze powiedzieć jak podpiąć kartę do Paypala, bo kilka osób miało z tym problemy. I czy w tym momencie trzeba mieć jakieś $ w karcie liderwalut?
Czy Paypal nie pobiera żadnych opłat?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

2 lip 2015, o 18:12

Przecież wszystko masz opisane w pierwszym poście, czego tutaj nie rozumiesz?

Trzeci krok to podpięcie karty walutowej do konta PayPal
W tym celu przechodzimy do zakładki
Profil>więcej opcji>Moje pieniądze>Karty debetowe i kredytowe i wybieramy dodaj kartę
Obrazek

Następnie wypełniamy niezbędne pola prawdziwymi danymi zgodnymi z danymi z karty walutowej.
Obrazek

kolejny krok to powiązanie karty z kontem PP
Obrazek

Teraz musimy w ciągu 3 dni potwierdzić swoją kartę, UWAGA! na karcie musi znajdować się minimum kilka dolarów ponieważ karta zostanie obciążona drobną kwotą która później zostanie nam zwrócona.
Obrazek

Po 2 dniach sprawdzamy historię transakcji na koncie walutowym, gdzie znajduje się obciążenie PP z kodem do potwierdzenia karty
Obrazek

Potwierdzamy kartę 4 cyfrowym kodem odczytanym z tytułu obciążenia przez PP
Obrazek

Jak operacja się powiedzie zobaczymy następujący komunikat:
Obrazek

Na koniec wchodzimy w Profil>moje pieniądze>waluty
Obrazek

Ustawiamy walutę podstawową na Dolar amerykański $
Obrazek

W ostatnim kroku podczas składania zamówienia wybieramy aby rozliczyło transakcję w walucie sprzedawcy. Karta zostanie obciążona dokładnie kwotą za jaka dokonałeś zakupu.

klikamy w "pozostałe opcje przeliczenia"
Obrazek

i wybieramy "Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego".
Obrazek

3 lip 2015, o 10:59

@swiezak82

Wszystko jest bardzo czytelnie opisane, ale Paypal zmienił całkiem wygląd i nic nie można znaleźć teraz nawet z pomocą tych wskazówek.

Mógłby ktoś napisać jak to teraz jest?
Na karcie walutowej liderwalut trzeba mieć jakieś pieniądze potrzebne do dodania karty do Paypala, ale poprzez kantor można zasilić min 100zł. Jest jakiś inny sposób, aby przesłać mniej pieniędzy na kartę w usd?

3 lip 2015, o 11:39

Nie ma. Musisz przeslac 27$... ;)
Sposob na podpiecie jest podany tutaj, cpfnij soe kilka stron

3 lip 2015, o 12:47

@danio_96
czytaj trochę ten temat bo parę postów wyżej masz rozwiązanie (klikasz na dole strony na "poprzednia wersja" i masz stary układ strony)

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
<br /><br />Wszystko jest też w nowej wersji. Trzeba wybrać "Portfel "&gt; kliknąć na "Saldo konta PayPal" pod logiem PP &gt; i potem "Zarządzanie walutami" na dole<br/>

3 lip 2015, o 14:56

Dodatkowo mi pypal przesłał takie info w odpowiedzi na pytanie czy karta bedzie działać bez przewalutowań przy zakupach w dolarach:

"Ponieważ wystawca karty nie przesyła do nas informacji o faktycznej walucie, w jakiej karta jest rozliczana, domyślną walutą rozliczeniową każdej dodawanej do konta PayPal karty jest waluta lokalna korespondująca z krajem rejestracji konta. W przypadku polskich użytkowników dodawane do konta karty automatycznie rozliczane są w walucie PLN.

Dlatego też po dodaniu katy prosimy o krótką informację drogą malową lub telefoniczną, o tym w jakiej walucie karta powinna zostać ustawiona. Na podstawie takiego zgłoszenia możemy manualnie wprowadzić prawidłowe ustawienia w systemie. "

także po dodaniu karty polecam napisac im krótką informację, że to karta dolarowa - u mnie podziałało

P.S.

do ilu dni można żądać teraz zwrotu kasy za towar jak nie przyjdzie lub jest niewłasciwy etc. przez paypal? 45...czy 180 dni?

5 lip 2015, o 17:43

Czy ktos zastanawiał się nad tym? W sumie może byc to przydatne w niektórych momentach. Sam w ostatnim czasie odsyłałem dwie przesyłki.
https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/refunded-returns/
Pytanie tylko czy płatność z podpiętą kartą walutową się w to zalicza:
"Kto może korzystać z Usługi zwrotu kosztów odesłania przedmiotu świadczonej przez firmę PayPal?"
"Użytkownik dokonał zakupu przedmiotu online i użył swojego konta PayPal jako wyłącznej formy płatności całej kwoty zakupu."

Ma ktoś wiedze na ten temat?

8 lip 2015, o 23:27

Czy ma ktoś sposób jak wypłacać z PayPal walutę w jakiej płacił klient np. Mam konto PayPal w Polsce ale klienci płaca mi w euro i taką walutę chciałbym wypłacać.

10 lip 2015, o 13:06

Czy płacąc przez Paypal środki muszę mieć na karcie czy własnie na Paypalu?
Pytam się bo mam na karcie w usd 27$ i nie wiem czy doładowywać kartę czy zasilić konto na Paypalu?
Proszę o szybką odpowiedź

10 lip 2015, o 13:23

Jeśli masz kartę podpiętą do konta PayPal to wystarczy że masz środki na karcie.

T.
Odpowiedz