przez fuks_ag » 15 maja 2015, o 13:07
Witajcie, chcę płacić za zakupy w USD,ale zaczynam odbijać się od ściany , ponieważ nie mogę ustawić konta na PAYPAL.
Mam ROR w PLN w ALiorbanku, założyłemprzy nim konto walutowe ale ma inny numer, założyłem tez w aliorbanku konto w kantorze z którego przelałem kwotę na konto walutowe. Na PAYPAL jako podstawowe mam konto złotówkowe, chciałem dodat konto walutowe i niestety nie moge tego uczynić, bo dostałem taką odpowiedź:
Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal w sprawie dodania rachunku bankowego w USD.
Panie ARKADIUSZU, rozumiem, że próbuje Pan dodać rachunek walutowy prowadzony przez bank w Polsce.
Proszę pamiętać, że do konta można dodać jedynie rachunki krajowe prowadzone w złotówkach. Wypłaty są bowiem realizowane w lokalnej walucie czyli PLN.
NA chwilę obecną próbuje dodać kartę kredytową USD do konta na PAYPAL ciekawe czy to przejdzie.
Jeśli możecie przeanalizować moje poczynania i wyjaśnić mi gdzie zrobiłem błąd podczas rejestracji i jak to zrobić aby zadziałało?
pozdrawiam
Arek
Do konta można dodać jedynie amerykański rachunek bankowy prowadzony w USD, musi on być jednak założony w USA.
Proszę pamiętać, że potwierdzić będzie Pan mógł jedynie polski rachunek bankowy prowadzony w PLN. Drobne wpłaty powinny się pojawić na wyciągu po 3 dniach od jego dodania. W rzadkim przypadku braku wpłat, rachunek należy usunąć i dodać ponownie co zainicjuje ponowne wysłanie przelewów.