Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Elephone P7000 w przedsprzedaży za 229.99$

Postprzez lubiezeberka » 13 maja 2015, o 13:45

Teraz layout paypala inaczej wyglada i nie wiem gdzie to znalezc.
lubiezeberka

Pochwały: 2

Re: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Postprzez lubiezeberka » 13 maja 2015, o 13:50

Bardzo prosze o informacje jak zmienic domyslna walute na dolary. Dodalem juz karte walutowa tmobile, ale nie moge znalezc tych opcji opisywanych w tutorialu gdyz layout paypala sie mzienil.
lubiezeberka

Re: Elephone P7000 w przedsprzedaży za 229.99$

Postprzez saperq » 13 maja 2015, o 13:51

lubiezeberka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zadzwoń na infolinię, sami Ci zmienią. Mi też wczoraj zmienili.
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Redmi note 5 4/64, Honor play :-)
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
VIP

Pochwały: 32
Telefon:: Asus Zenfone Max

Postprzez lubiezeberka » 13 maja 2015, o 13:57

A skad wiesz, ze teraz masz domyslna walute dolary? Widac to jakos na stronie? Bo cos chyba zmienilem, ale nie wiem czy o to chodzi.
lubiezeberka

Postprzez saperq » 13 maja 2015, o 14:10

Bo wczoraj jak płaciłem za Elephone p7000 to zamiast 164$ (wziąłem z ubezpieczeniem przesyłki, nie wiem czy ono coś daje hehe) wzięli mi z konta 180$ :D
Zadzwoniłem do paypala i Pani powiedziała mi że nie zmieniłem domyślnej waluty dla tej karty i może to za mnie zrobić. Różnicę mi zwrócą na konto paypal.
Zobacz moje OLX
saperq
VIP

Postprzez fuks_ag » 15 maja 2015, o 13:07

Witajcie, chcę płacić za zakupy w USD,ale zaczynam odbijać się od ściany , ponieważ nie mogę ustawić konta na PAYPAL.
Mam ROR w PLN w ALiorbanku, założyłemprzy nim konto walutowe ale ma inny numer, założyłem tez w aliorbanku konto w kantorze z którego przelałem kwotę na konto walutowe. Na PAYPAL jako podstawowe mam konto złotówkowe, chciałem dodat konto walutowe i niestety nie moge tego uczynić, bo dostałem taką odpowiedź:

Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal w sprawie dodania rachunku bankowego w USD.
Panie ARKADIUSZU, rozumiem, że próbuje Pan dodać rachunek walutowy prowadzony przez bank w Polsce.
Proszę pamiętać, że do konta można dodać jedynie rachunki krajowe prowadzone w złotówkach. Wypłaty są bowiem realizowane w lokalnej walucie czyli PLN.

NA chwilę obecną próbuje dodać kartę kredytową USD do konta na PAYPAL ciekawe czy to przejdzie.
Jeśli możecie przeanalizować moje poczynania i wyjaśnić mi gdzie zrobiłem błąd podczas rejestracji i jak to zrobić aby zadziałało?
pozdrawiam
Arek

Do konta można dodać jedynie amerykański rachunek bankowy prowadzony w USD, musi on być jednak założony w USA.

Proszę pamiętać, że potwierdzić będzie Pan mógł jedynie polski rachunek bankowy prowadzony w PLN. Drobne wpłaty powinny się pojawić na wyciągu po 3 dniach od jego dodania. W rzadkim przypadku braku wpłat, rachunek należy usunąć i dodać ponownie co zainicjuje ponowne wysłanie przelewów.
fuks_ag

Telefon:: sony ericsson

Postprzez blue_voyager » 15 maja 2015, o 13:10

Nie rozumiem po co chcesz do Pay Pala dodać rachunek walutowy. Dodajesz KARTĘ WALUTOWĄ a nie RACHUNEK.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez saperq » 15 maja 2015, o 13:11

Dodaj kartę walutową (w Twoim przypadku $) i najlepiej będzie jak zadzwonisz do paypala i poprosisz o zmianę domyślnej waluty dla płatności tą kartą na $, gdyż na początku każda karta ma ustawione rozliczanie złotówkami, pomimo tego że rachunek jest prowadzony w USD.
ja tak zrobiłem ( tydzień temu dodałem kartę) i Pani od ręki zmieniła mi rozliczanie karty w dolarach.
Zobacz moje OLX
saperq
VIP

Postprzez sephot » 17 maja 2015, o 12:08

Nie wiem czy użytkownicy konta walutowego wiedza ale zmieniają się pewne warunki użytkowania konta :

"Od 1 czerwca 2015 r. wypłaty z bankomatów w kraju i zagranicą z konta walutowego będą darmowe. Jednocześnie, wprowadzona zostanie opłata za wydanie lub wznowienie karty debetowej do konta walutowego w wysokości 10 zł. "

Dodatkowo :

T-Mobile Usługi Bankowe - Od dnia 1 czerwca karta debetowa wydawana do rachunku nie będzie już bezwarunkowo zwolniona z opłat. Zapłacimy za nią 6 zł!

Dobrą informacją jest natomiast fakt, że z opłaty będziemy mogli być zwolnieni. Koniecznie będzie jednak wydanie 200 zł kartą (która pewnie leży w wielu portfelach jako karta zapasowa, niekoniecznie używana).
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
sephot
VIP

Pochwały: 119
Telefon:: LeECco

Postprzez saperq » 17 maja 2015, o 13:03

6zł opłata miesięczna ( jak nie zapłacimy za zakupy ową kartą powyżej 200zł) tyczy się karty PLN nie walutowej.
Zobacz moje OLX
saperq
VIP

Postprzez MikeM » 17 maja 2015, o 13:51

sephot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

3 strony wcześniej było to obgadane.
MikeM

Pochwały: 7
Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Postprzez lubiezeberka » 20 maja 2015, o 14:06

Ile sie czeka na zwrot zablokowanej kasy przez paypal?
Przy probie finalizacji zaplaty wyskakiwal mi blad i za kazdym razme blokowalo mi na koncie bankowym 1$.
lubiezeberka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI