Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Postprzez fake4r » 8 sty 2015, o 14:07

Trzeba bylo w tmobile. Nie bylo by problemu ;)
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez lagarto » 8 sty 2015, o 14:25

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Odwrotnie-ze złotówkowego Aliora na Kantor Walutowy. Tam złotówki na $ i można ruszać na zakupy. Zaletą jest to, że środki pojawiają się natychmiast na Kantorze; wadą trochę słabe kursy wymiany.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez existe » 12 sty 2015, o 23:51

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to dopytam bo tez to przechodze
samodzielnie zrobic przelew na 6,5zl da sie tylko w zlotych ? na konto dolarowe z ktorego pobrano ?
rozumiem, ze przewalutowanie - czyli opata za zalozenie konta ?

dzieki - zlecilem dla ciekawosci zwrot owych 6,50 zl wprost na konto dolarowe
oczywiscie stracilem na tym 20 centow
:-)
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Re: Odp: Paypal - płatności międzynarodowe

Postprzez dash4 » 21 sty 2015, o 17:29

irbis9 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie tak, ale jak nie zmienisz opcji będziesz miał podwójne przewalutowanie. Po podpięciu karty będziesz miał weryfikację z przewalutowaniem, ale na małą kwotę.

Po weryfikacji zmieniasz:
Profil -> Więcej Opcji -> Moje Pieniądze -> Moje wstępnie zatwierdzone płatności Zarządzaj płatnościami automatycznymi i subskrypcjami. Zauktualizuj -> Ustaw dostępne źródła finansowania płatności -> Karta kredytowa MasterCard xxx Opcje przeliczania -> Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego.

Później możesz testowo kupić coś za małą kwotę w $, powinno pójść bez przewalutowania, ważne żeby wybrać kartę przy płaceniu, nie saldo.

1. Panowie i Panie - tak w ramach upewnienia się- czy po ustawieniu PP w przedstawiony wyżej sposób- nie będzie mi przewalutowywać podwójnie?
Poprzednim razem jak zamawiałem, doliczyło mi w sumie coś odrobinę ponad 3$ do całej transakcji- to te przewalutowania. Ale wtedy nie miałem ustawionego PP jak tu opisano.
2. AAAA i jeszcze jedna sprawa- po pierwszej transakcji na PP jak mi doliczyło te 3$ - wqrzyłem się i powywalałem wszystkie dane swojej karty z ustawień PP. Teraz ponownie ją dodałem- ale widzę że chyba nie trzeba jej znów weryfikować?? Nie pobierze mi znów tego 6,5 i nie zwróci?

3. Inna sprawa - chcę sobie kupić latarkę w sklepie u chińczyka. Chińczyk "Hank" mówi żeby bez składania zamówienia na stronie przelać mu od razu kasę PP na jego adres email.( z racji tego że domawiam towar którego nie ma u siebie w sklepie na stronie- cała operacja to 85$- ugadaliśmy się na wszystko przez maile a wcześniej już od niego robiłem zakupy i doszły) czy takie coś jest nadal bezpieczne- i obowiązuje tu te 45dni na zwrot? W PP wybieram Płatność za towary itp...i będzie to działać?

Dzięki za odp.
Pozdrawiam
dash4
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: htc

Postprzez sensimilla » 25 sty 2015, o 22:02

Witam serdecznie
mam pytanie, ponieważ nigdy nie korzystałem z systemu PayPal a jednak zostałem zmuszony do jego założenia mam kilka pytań otóż ostatnio w ramach rekompensaty za moje niezadowolenie sprzedający sam wyraził chęć wpłacenia zadośćuczynienia tylko i wyłącznie na konto PayPal
założyłem sobie takie konto i ustawiłem waluty w PLN i USD i co teraz mam wysłać do sprzedawcy ???? muszę ustawić w koncie PayPal mój adres @ żeby przelewało się na niego kasę automatycznie czy jak to się robi ? bo jestem trochę zielony w tej kwestii... co muszę podać sprzedawcy żeby wpłacił mi kasę ?
sensimilla

Telefon:: sony

Postprzez marx » 25 sty 2015, o 22:33

marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez 40rozbojnik » 3 lut 2015, o 13:46

Hej, chciałbym zapłacić w dołkach za telefon. Kwota w USD będzie wynosiła około 200$. Mam konto PLN w mBanku, posiadam konto PayPal. Zakupy chciałem zrobić u geekbuying.com.

Przeglądałem wątki o tej tematyce i średnio to wygląda jeśli chodzi o mBank - a nie za bardzo widzi mi się otwierać konta w innych bankach dla jednej transakcji. Wydawałoby się że najlepszą opcją będzie eKarta, bo USD lub EUR i pierwszy rok za darmo a potem to tylko 25PLN rocznie. Ale buli się również za wydanie karty 25PLN no i karta wydawana jest na 5 lat (nie wiem czy można wcześniej zrezygnować).

Także zostaje opcja pociśnięcia z karty PLN kwoty USD przez paypal. Ustawiłem w opcjach przeliczania na paypalu na "Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego" i o ile dobrze rozumiem to w tej chwili od mBanku zależy kurs przeliczania. Ktoś się może orientuje i le mBank pociśnie haraczu z kwoty 200$? Lub może jakieś inne rozwiązanie, najlepiej bez konieczności zakładania dodatkowych kont walutowych w innych bankach...
40rozbojnik

Pochwały: 8
Telefon:: Xiaomi Redmi
ROM: stable 26.0.0

Postprzez marx » 3 lut 2015, o 17:49

Jak policza jeden x spread to kilkanaście groszy za dolara, ale jak bank najpierw kupi Euro a później Dolary to ponad 30 groszy możesz zapłacić.
Jednorazowy zakup, to jeszcze pół biedy. Jak masz zamiar więcej zakupów zrobic to jednak pomyśl o karcie $, jak nie chcesz z banku to weź z kantoru liderwalut.pl
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez ar2rc » 3 lut 2015, o 18:49

panowie podpiełem kartę walutową pod PP i z konta t moblie pobrało mi 6,5 zł oraz osobno 1$. to normalne ? po aktywacji karty kodem ( z tego 6,5) na PP zwrócili mi 6,5 zł, a co z tym 1 $ ?
ar2rc
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: sgs4
ROM: omega

Postprzez existe » 3 lut 2015, o 21:21

ar2rc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

niestety u tych zlodzieji - to norma
paypal to jedna z drozszych instytucji jakie znam
sam to niedawno przechodzilem (aktywacje konta dolarowego do paypal) i niestety - nawet zwrot pobranej z konta kwoty wiaze sie z oplatami (to nie jest darmowa rejestracja)

Ostatnio dostalem zwrot 9$ za posrednictwem paypal - na moje konto trafilo mniej niz 7 dolcow - praktycznie 20 procentowa prowizja
ps
mnie pobralo 2 x 1$ + 6,5 - o zwrot blokady musisz sam zadbac - dokonywana jest ona nie usd tylko w zl - wiec lepiej zwrocic ja sobie na konto w zl
jest to totalnie sprzeczne z zasada blokad - ale dzieki temu maja miganie na prowizje nawet od "darmowej" rejestracji

ps 2

finalnie wole zaplacic kilka procent drozej u innego sprzedawcy niz placic za posrednictwem paypal, bo w przypadku zwrotu kasy ... zjada 20-30% jak przy platnosci ze zwyklego konta zlotowkowego
Ostatnio edytowano 3 lut 2015, o 21:25 przez existe, łącznie edytowano 1 raz
existe
existe
VIP

Re: Odp: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Postprzez ar2rc » 3 lut 2015, o 21:25

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

niestety u tych zlodzieji - to norma
paypal to jedna z drozszych instytucji jakie znam
sam to niedawno przechodzilem (aktywacje konta dolarowego do paypal) i niestety - nawet zwrot pobranej z konta kwoty wiaze sie z oplatami (to nie jest darmowa rejestracja)

Ostatnio dostalem zwrot 9$ za posrednictwem paypal - na moje konto trafilo mniej niz 7 dolcow - praktycznie 20 procentowa prowizja
ps
mnie pobralo 2 x 1$ + 6,5 - o zwrot blokady musisz sam zadbac - dokonywana jest ona nie usd tylko w zl - wiec lepiej zwrocic ja sobie na konto w zl
jest to totalnie sprzeczne z zasada blokad - ale dzieki temu maja miganie na prowizje nawet od "darmowej" rejestracji

Ale tych 2 $ ci nie zwròcili ?
ar2rc
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: sgs4
ROM: omega

Re: Odp: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Postprzez existe » 3 lut 2015, o 21:26

ar2rc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

sam sobie je musisz zwrocic robiac wyplate z konta
existe
existe
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI