Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Postprzez urwisss » 18 gru 2014, o 16:50

witam serdecznie
to moj pierwszy post więc się dzień dobry wszystkim:)

Czytam ten wątek i cały czaas mam w głowie jedno pytanie a mianowicie czy nie prościej byłoby założyć w Tmobile konta walutowego, zasilać go ze swojego macierzystego konta złotówkowego i płacic z konta Tmobile (walutowego) czy to kartą czy przelewem za zakupy w Chinach USA GB itp. - bez paypala, walutomatu.pl i innych.
Można tak?

Pozdrawiam
urwisss

Telefon:: LG

Postprzez mostom » 18 gru 2014, o 17:00

urwisss napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście, że można. Ale po pierwsze przewalutują ci pieniądze przy zasilenia ze złotówkowego na $ - kursy banki mają bardzo korzystne - ale tylko dla siebie. Po drugie przelew walutowy poza unię europejską to opłata dla banku - 30 zł.
mostom
mostom

Telefon:: samsung

Postprzez urwisss » 18 gru 2014, o 18:36

No dobrze. A jak mam zasilone konto Tmobile $-ami i płacę kartą to jaka jest opłata? Widzę że bez tego walutomatu nie da rady.

edit:
Jeszcze chyba konto walutomatu musi być powiązane z tmobile, tak?
urwisss

Telefon:: LG

Postprzez mostom » 18 gru 2014, o 18:50

urwisss napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak płacisz kartą to jest bez opłat niezależnie czy w unii czy nie - zerknij na tabelę opłat i prowizji: http://static.t-mobilebankowe.pl/uploads//files//TabelaOplatiProwizjiv2.pdf
Walutomat.pl jak najbardziej się przydaje, albo internetowykantor.pl - to jedna i ta sama firma i w sumie prawie tak samo wychodzi wymiana - licząc że pierwszy ma niższy kurs ale za to ma prowizję od wymiany.

Konto walutomatu czy innego kantoru nie musi być powiązane z baniem - po prostu dla ułatwienia i przyśpieszenia wymiany - wpisujesz w kantorze numery kont.
mostom
mostom

Telefon:: samsung

Postprzez sensimilla » 23 gru 2014, o 15:39

Witam serdecznie
mam następujący problem, kupiłem pewną rzecz na ali i sprzedawca za to, że produkt nie zgadzał się w 100% z opisem oferuje mi zwrot tej kwoty jednakże nie mam konta PayPal a walutowe w Tmobile w dolarach czy mogę mu podać to konto na przelew i normalnie mi zrobi jeśli napiszę, że to konto na dolary bo upiera się na konto Paypal a ja specjalnie jakoś nie mam zamiaru zakładać kolejnych kont by operować w tym serwisie wystarczy mi, już konto na walutomacie i walutowe..

pomoże ktoś i napisze czy mam prawo żądać zwrotu na moje konto walutowe w dolarach ?
sensimilla

Telefon:: sony

Postprzez blue_voyager » 23 gru 2014, o 18:17

A po co w ogóle te kombinacje? Otwierasz spór z żądaniem zwroty kwoty, którą ustaliłeś ze sprzedawcą, on to akceptuje i Aliexpres zwraca Ci pieniądze na konto.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Mateusznik » 29 gru 2014, o 15:51

Pomocy!
Chciałbym zapłacić w http://www.gearbest.com/ paypalem:

Do zapłaty mam $168.54
Na konto PayPal wpłaciłem 612 PLN.
Zmieniłem walutę PayPal na USD i mam teraz: Saldo PayPal: $168,84 USD
Klikam Check out with PayPal™ i po zalogowaniu mam komunikat "Aby sfinalizować płatność, powiąż ze swoim kontem PayPal kartę debetową lub kredytową albo wybierz inną formę płatności."
Innym sposobem jest opcja "Dodaj środki do konta PayPal (w 1-2 dni roboczych) Dodaj środki do swojego konta PayPal z własnego rachunku bankowego, a potem zapłać" czyli to co mnie interesuje, ale płatność nie wykrywa pieniędzy na moim koncie... jak to przeskoczyć? Z góry dzięki
Mateusznik

Pochwały: 3
Telefon:: Motorola :(

Postprzez basa » 29 gru 2014, o 16:19

Konto PayPal masz zweryfikowane ? Jezeli masz wystarczajace srodki na samym koncie paypal zawsze w pierwszej kolejnosci pobiera wlasnie ze srodkow zgromadzonych na koncie a potem z karty , ale przy takiej kwocie pewnie konto musi byc zweryfikowane , w opcjach jak placisz musisz miec tez ustawione aby zawsze pobieral kwote w walucie sklepu , moze masz ustawione nadal PLN i probuje przewalutowac na USD i nie starcza srodkow na koncie - przy placeniu pokazuje ci kwote do zaplaty w USD czy PLN ?
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez Mateusznik » 29 gru 2014, o 16:36

Widzę słowo klucz - pobieranie kwoty w walucie sklepu, gdzie wykopię tą opcję? Miałeś racje, przewalutowało mnie drugi raz bo jak zmniejszyłem płatność o kilka dolarów to wyszło, że 164 USD to 603,68 PLN
Mateusznik

Postprzez existe » 29 gru 2014, o 17:07

Mateusznik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wykopiesz te opcje na 1szej stronie tego watku
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez Mateusznik » 29 gru 2014, o 17:38

nie wykopię, płacę saldem konta paypal a nie kartą debetową, nie mam czegoś takiego jak "pozostałe opcje przeliczenia"

EDIT: z innej beczki, ile czasu mija od złożenia dyspozycji płatności za towar a realnym odjęciem pieniędzy z konta na poczet tej dyspozycji?
Mateusznik

Postprzez lagarto » 29 gru 2014, o 21:13

W Paypalu od razu blokuje środki na płatność.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI