Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

Postprzez romeq » 29 gru 2014, o 22:07

Byłem dziś w T-mobile banku i odebrałem osobiście kartę walutową bezimienną.
Próbuję dodać ją do PayPal i wyskakuje mi błąd:

"Ta transakcja nie została zatwierdzona przez bank, który wystawił Twoją kartę. W razie jakichkolwiek pytań skontaktuj się z działem obsługi klienta wystawcy karty. Aby kontynuować, możesz teraz dodać inną kartę."

Spotkał się ktoś z czymś takim?
romeq

Pochwały: 2

Postprzez bontek » 2 sty 2015, o 18:55

Bo na karcie musisz miec chociaz pare zlotych aby karta mogla byc zweryfikowana przez pobranie bodajze 3 cZy 6.50 zl celem weryfikacji ktore Ci potem zwracaja. Jesli masz zerowe konto to karty nie podepniesz. Mysle ze pomoglem :)

Pzdr
bontek
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: Bratek

Postprzez Wdhiz » 7 sty 2015, o 15:26

Z ciekawości - z historii rachunku Alior zniknął mi przelew weryfikujący do PP. Był, skopiowałem z niego kod, zweryfikowałem kartę i buuum historia rachunku pusta - nie ma śladu po transakcji.
Dalej - PP oddał mi pobrane 6,50 zł na moje konto... w PP. Ciekawe czy ta kwota wróci sama z siebie na konto Alior czy będzie siedzieć na koncie PP? W ten sposób PP obraca kwotą 6,5 x miliony użytkowników.
Jeszcze jedno - możliwość płatności w walucie sprzedawcy jest schowana głęęęboko, tak, żeby przypadkiem zbyt wiele osób jej nie znalazło i PP mógł zarabiać na spreadzie. Zresztą cała ta strona PP jest w cholerę mało intuicyjna - albo bardzo po amerykańsku zrobiona, albo specjalnie tak, żeby klient się trochę pogubił.
Wdhiz
AKTYWNY

Postprzez bontek » 7 sty 2015, o 15:43

W PP musisz samodzielnie zlecic przelew 6,50 pln na rachunek bankowy. Jesli tego nie zrobisz kwota ta bedzie sobie tam czekac :)
bontek
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: Bratek

Postprzez dominiss1990 » 7 sty 2015, o 17:43

A ja założyłem miesiąc temu konto w Alior i w najbliższych dniach idę je zamknąć bo już mnie wnerwe dali, oszusty jakich pełno wszędzie w dzisiejszych czasach.

Wielkie prowadzenie rachunku za 0 zł jest takie, że po miesiącu nie używania konta jestem 28 PLN w plecy, i do tego nawet na Ali nie mogę zapłacić z tego konta bo karta walutowa którą dostałem od nich nie działa i nie da się z niej zapłacić nigdzie.
dominiss1990
AKTYWNY

Pochwały: 32
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Postprzez fake4r » 7 sty 2015, o 17:51

To dziwne. Czy na pewno założyłeś w t-mobile (alior sync dawniejszy) a nie w Alior Banku ?
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez TLasky » 7 sty 2015, o 23:13

Jasne, ze zalozyl tradycyjnego Aliora, a to zdziercy i sku***syny :-/. Wspolczuje.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Postprzez existe » 7 sty 2015, o 23:54

bontek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to dopytam bo tez to przechodze
samodzielnie zrobic przelew na 6,5zl da sie tylko w zlotych ? na konto dolarowe z ktorego pobrano ?
rozumiem, ze przewalutowanie - czyli opata za zalozenie konta ?
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez lagarto » 8 sty 2015, o 00:13

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Złotówkowy tradycyjny Alior nie najgorszy. Do tego Kantor Walutowy i jest jakaś alternatywa dla T-Mobile.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez marx » 8 sty 2015, o 10:54

chcesz z kantoru przelewać na złotówkowe konto?
Alior nie najgorszy, ale daleko mu do najlepszego.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez mostom » 8 sty 2015, o 12:58

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przelej na jakiekolwiek konto złotówkowe te 6.50zł - bo jak ci znowu przewalutują to będziesz jeszcze więcej w plecy. Tylko dokładnie wpisz dane do przelewu bo cwaniaki jak źle wpiszesz to karę dowalają.
Cytat z Paypal-u
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
mostom
mostom

Telefon:: samsung

Postprzez dominiss1990 » 8 sty 2015, o 14:05

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W tradycyjnym Alior Banku. I na dniach idę zrezygnować i zamknąć konto u tych złodziei. Nie polecam.
dominiss1990
AKTYWNY

Pochwały: 32
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI