przez smietana » 21 mar 2017, o 12:38
Przywalałbym wam za to takie koszta żeby na drugi raz nie przyszło wam to do głowy. Przez takie coś sprzedawcy przestaną wysyłac do Polski.
trzeba mieć honor i nie być polczakiem ...mój zakup , moja odpowiedzialność , moje błędy...
może jako nowicjusz ..ale walczyłam by móc zapłacić UC ile każą i nic to nie dało ...
ale to JA zamawiałam .
Sprzedawca nie wciskał mi towaru na siłę.
No więc zapłaciłam frycowe za "zwrot do sprzedawcy przez UC za brak CE"
- sama zaproponowałam sprzedawcy -pomniejszenie o wszystkie koszty - ustalając czy zgadza się na 33USD dla niego.
i nie marudząc że list do CHin 30-50zł /nie analizując czym UC odesłał telefon/
gdyby sprzedawca chciał 40-50USD też bym się zgodziła bo to moja wina zamawiając tel bez CE.
zgadzam się Panowie z Wami ... januszów odesłała bym na bazary w PL a nie na zakupy z Chin
Powiem ci jedno, że sprzedawca też powinien ponosić jakąś odpowiedzialność skoro oferuje wysyłkę do kraju w którym dany produkt nie jest dopuszczony do użytkowania.[/quote]
Ale bzdura. Przeciez ma rozne certyfikaty np chinskie CCC to po Twojej stronie czy to jako normalnego uzytkownika czy sprzedawcy w PL, lezy sprawdzenie czy spelnia normy CE i np czy obsluguje Polskie bandy itp. Przeciez widzisz co kupujesz. Bez jaj.
Miałeś rację.No i faktycznie doliczyli przesylke i tak wyszlo. Telefon policzyli od 102$ ale dodali vat od 441.6 yuan-ow, tak bylo na papierach. Mozliwe ze ponad 220zl kosztowala ich wysylka? No nic. Zaplacilem a telefonem sie i tak ciesze. Poprosru byłem zdziwiony suma.
I tak szczerze wiem skad biora cene od jakiej kwoty jak sie nie poda ceny zaplaty itp. Wszystko w dlugin mailu mi wyjansiono, podano linki, przyklady, przeliczono ladnie, wszelkie paragfray itp.
Takze powiem szczerze w Wer Wawa naprawde przykladaja sie do pracy i sa sumienni. Tak fajnej odpowiedzi na reklamacje nigdy nie dostalem(zreszta milej). Jakby" mogl zalajkowalbym lub dal plusa Celnikowi/Celniczce ktora napisala maila. Czlowiek się czegos dowiedzial nauczyl itp.
Oby tak dalej. Takich ludzi trzeba.
I nikt nie olał mailowej reklamacji jak ktos to wyzej napisal.